Συντονιστής: Geochr
Themis-T έγραψε:Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές διανομές Linux, με την καλύτερη μέχρι πριν από 2 χρόνια περίπου (προσωπική άποψη) το Mandriva και το Slax.
Η πρώτη μου επαφή με το Ubuntu ήταν με την 6.06.
Από τότε κατέβαζα κάθε νέα έκδοση που έβγαινε. Η αλήθεια είναι ότι πάντα είχα κάποια προβλήματα, άλλοτε πολλά άλλοτε λίγα.
Με την έκδοση 8.10 όμως, ομολογώ ότι τα δεδομένα άλλαξαν και αποφάσισα να την εγκαταστήσω μόνιμα στον υπολογιστή.
Με την συγκεκριμένη έκδοση είχα κάποια, αμελητέα, προβλήματα στην αρχή, λόγω δικού μου λάθους όμως και πειραματισμών και κυρίως λόγω της εγκατάστασης μέσω wubi. Μετά από την κανονική εγκατάσταση όμως όλα ως δια μαγείας λύθηκαν και έως τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα
Δεν μπορώ να πω ότι με τα Windows περνούσα καλύτερα. Το αντίθετο μάλιστα.
Εκεί τα προβλήματα ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Απλώς είχα μάθει να τα λύνω και δεν μου φαινόταν και τόσο τραγικό. Μετά από 10 χρόνια χρήσης, λογικό ήταν.
Δεν μπορώ να φανταστώ φιλικό προς το χρήστη λειτουργικό -XP- που μετά από Update να βγάζει την περίφημη "Μπλε Οθόνη" και να χρειάζεται επανεγκατάσταση (Σ/Κ χαμένο από χέρι).
ΝΑΙ, κι όμως συνέβη και αυτό...!!!
Τουλάχιστον τώρα δεν χρειάζομαι πια Antivirus, πρόγραμμα για spyware, defrag, spybot, ένα πρόγραμμα για μετατροπή φωτογραφίας, άλλο για προβολή κλπ, κλπ.
Χρησιμοποιώ το λειτουργικό μου δημιουργικά και δεν χάνω το χρόνο μου να το επιδιορθώνω.
echelon έγραψε:ο καθένας βλέπει και βιώνει διαφορετικά ορισμένες καταστάσεις...
echelon έγραψε:Έτσι ακριβώς για παράδειγμα εγώ είμαι φοιτητής και τώρα που κάνω την πτυχιακή χρειάζομαι ένα πρόγραμμα OCR για να περάσω κάποια κείμενα στο pc μου όσο και να έψαξα δεν βρήκα ένα καλό πρόγραμμα επιπέδου finereader για linux.
δεν είναι πρόβλημα του Λίνουξ η του Ubuntu Linux ότι δεν υπάρχει το FineReader για το Λίνουξ άλλα είναι πρόβλημα ότι εταιρία δεν το έχει κάνει , άρα είτε δοκιμάζουμε έτσι ότι υπάρχει είτε βάζουμε και Εικονικά Παράθυρα να γίνεται αυτό που θέλουμε .έγραψε:Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10
echelon έγραψε:Ε αν είναι να τρέχουμε τα windows για να κάνουμε τι δουλειά μας σωστά τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάνεις με το linux ας συνέχιση να χρησιμοποιεί τα windows....