Μήνυμα από την ομάδα συντονιστών και διαχειριστών του φόρουμ
Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενημερώνουμε τα μέλη του φόρουμ, για το ποιες εφαρμογές είναι ιδιοταγείς/κλειστού κώδικα και ποιες είναι καθαρά Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ). Για τον λόγο αυτό, τονίζεται ότι το παρόν νήμα, έχει ως θέμα μια εφαρμογή που δεν είναι ΕΛ/ΛΑΚ. http://fsfe.org/
έγραψε:Σε αυτό το άρθρο, τελικά, δε μιλήσαμε μόνο για το Spotify, αλλά γενικά για προγράμματα σχετικά με μουσική. Έχω την εντύπωση ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση και ο αναγνώστης θα βρει πληροφορίες εδώ για τα:
Tomahowk - Grooveshark - Deezer - Tapely - last.fm - RadioTray - jamendo - AcousticFM - rdio - spotify
Για άλλη μια φορά ευχαριστώ θερμά όλη την παρέα![]()
Δυστυχώς, την περασμένη Πέμπτη 30 Απριλίου του 2015, αιφνιδιαστικά έβγαλε μια ανακοίνωση το grooveshark ότι σταματάει να εκπέμπει και εξηγεί τους λόγους. Η στεναχώρια μου είναι πολύ μεγάλη διότι απ' ότι κατάλαβα "πολέμησαν" και έκλεισαν το απόλυτο εργαλείο για μουσική.
Το grooveshark "δεν υπήρχε" εις τη"ν"
Προσπάθησα να βρω κάτι παρόμοιο σε free και αφού "ζύγισα" τους περιορισμούς είπα να δοκιμάσω το Spotify, αν και δεν το πάω. Έκανα λοιπόν εγγραφή και μετά από αυτό μου λέει ότι πρέπει να κάνω μια εγκατάσταση για να παίξει στο PC μου. Επειδή όμως δεν κατάλαβα τις πρώτες ενέργειες που αναφέρει και εσείς επίσης μου έχετε πει να μην εγκαθιστώ τίποτα αν δεν σας ρωτήσω, παρακαλώ διαβάστε το παρακάτω:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Spotify για Linux:
Αυτή είναι μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Spotify για Linux. Δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα, επομένως αυτή η έκδοση δεν υποστηρίζεται προς το παρόν, αλλά εμείς τη δουλεύουμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες εκδόσεις για Mac και Windows.
Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το αποκτήσεις; Το «πακετάραμε» για Debian Squeeze/Ubuntu.
Debian:
# 1. Πρόσθεσε αυτή τη γραμμή στη λίστα αποθετηρίων σου τροποποιώντας
# το /etc/apt/sources.list
deb http://repository.spotify.com stable non-free
# 2. Εάν θέλεις να επαληθεύσεις τα πακέτα που έχεις κατεβάσει,
# θα πρέπει να προσθέσεις το public key
sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 94558F59
# 3. Εκτέλεσε την ενημέρωση apt-get update
sudo apt-get update
το να
# 4. Εγκατάστησε το spotify!
sudo apt-get install spotify-client
1) Εγκρίνετε εσείς να κάτω τις παραπάνω ενέργειες;
2) Δεν κατάλαβα τι και πώς πρέπει να το κάνω στο (1.)
3) Έχετε να μου προτείνετε εσείς κάποια άλλη εφαρμογή για μουσική που να πλησιάζει το grooveshark (διότι για κάτι τόσο καλό μάλλον είναι αδύνατον να υπάρχει) ή να μοιάζει με το spotify;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.