bullgr έγραψε:Γίνονται autoload αλλά επειδή η πλειονότητα των subtitles είναι φτιαγμένα από windowσάδες έχουν κωδικοποίηση χαρακτήρων iso-8859-X με αποτέλεσμα ενώ φορτώνουν και παίζουν να μην εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη.
Την πάτησα και εγώ έτσι νομίζοντας ότι δεν φορτώνουν ενώ ήταν φορτωμένοι και απλώς δεν εμφάνιζαν τίποτα λόγω λάθος κωδικοποίησης. Το κατάλαβα όταν ταλαιπωρήθηκα με καμια δεκαριά διαφορετικά subtitles και σε έναν από αυτούς μου εμφάνισε "κινέζικους" χαρακτήρες. Έτσι κατάλαβα ότι όντως φορτώνουν αλλά δεν εμφανίζουν (στην πλειονότητα των subs) τίποτα.
Για να εμφανίζονται οι υπότιτλοι έχεις δύο λύσεις:
-dual boot στα winblows (μπλιάχ).
Αυτό φυσικά βγάλτο απ' το μυαλό σου... Άλλωστε τι ubuntίστας είσαι
-Να πας στο παρακάτω το link που είναι μια ενότητα του forum μας που είχε συζητηθεί και λυθεί παλαιότερα αυτό το πρόβλημα. Είναι οδηγίες το πως μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να μετατρέπεις subs (και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με κείμενο) από μια κωδικοποίηση χαρακτήρων σε άλλη, στη δική σου περίπτωση από iso-8859-x σε utf8:
viewtopic.php?f=9&t=29&p=238&hilit=utf8#p238
juanjo έγραψε:Να ρωτήσω εγώ κάτι τώρα; Αν και μου αρέσει να τρέχω τις εντολές από το τερματικό όταν υπάρχει λόγος, γιατί να γίνει αυτό και για την αυτόματη φόρτωση των υποτίτλων; Οι ρυθμίσεις που υπάρχουν στα προγράμματα δεν φτάνει;; Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν εκεί...Θεωρητικά μιλώντας πάντα...
juanjo έγραψε:Να ρωτήσω εγώ κάτι τώρα; Αν και μου αρέσει να τρέχω τις εντολές από το τερματικό όταν υπάρχει λόγος, γιατί να γίνει αυτό και για την αυτόματη φόρτωση των υποτίτλων; Οι ρυθμίσεις που υπάρχουν στα προγράμματα δεν φτάνει;; Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν εκεί...Θεωρητικά μιλώντας πάντα...