Δεν μπορώ να απενεργοποιήσω το Secure Boot  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Δεν μπορώ να απενεργοποιήσω το Secure Boot

Δημοσίευσηαπό RadwanGR » 04 Αύγ 2015, 14:44

Learner έγραψε:Δες στην καρτέλα bios features, θέσε έναν κωδικό στο Administrator Password σώσε τις αλλαγές, κάνε επανεκκίνηση μήπως ξεκλειδώσει/εμφανιστεί κάποια επιλογή για secure boot. Όταν θέσεις αυτόν τον κωδικό τότε υποτίθεται ότι ξεκλειδώνουν κάποια additional features.

Δοκίμασα να βάλω κωδικό και admin και για user, έκανα restart αλλά... τίποτα! Δεν είδα καμία αλλαγή τουλάχιστον εκεί που περίμενα (μήπως να ξαναρίξω μια ματία στα υπόλοιπα?)

xlife έγραψε:Δεν μπορείς να το βάλεις legacy only?
Τα windows τρέχουν σε Uefi πιστεύω, όταν ανοίγω το πρόγραμμα διαχείρησης partions βλέπω ενα μικρό partion των 100MB.. μήπως θα έχω κάποιο πρόβλημα αν το κάνω αυτό?

Εικόνα
Εμπειρία : ★★★☆☆ Αγγλικά : ★★★☆☆ Προγ/σμός: python
Spoiler: show
CPU : AMD A4-5300 APU - 2xCore 3,4 GHz FM2
GPU : ATI (Radeon) HD 6570 2G
RAM : 4GB DDR3
HDD : SEAGATE 500GB SATA3 16MB
Άβαταρ μέλους
RadwanGR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό RadwanGR » 04 Αύγ 2015, 15:22

drpaneas έγραψε:Αυτο που θελουμε να κανουμε σε καθε BIOS ειναι:

UEFI Boot: Disabled
Legacy Boot: Enabled

απο κει και περα, ο καθενας ψαχνετε μονος του με βαση την μητρικη του :)

PS: η εκδοση που εχεις (F2) ειναι παλια. Εχει βγει η F5c για την μητρικη σου.

Πως κάνω αναβάθμιση? Υπάρχει κάποιος οδηγός? Link για να το κατεβάσω? Καθε βοήθεια δεκτή! :D
Άβαταρ μέλους
RadwanGR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xlife » 04 Αύγ 2015, 18:47

Κανονικά έπρεπε να κάνεις την εγκατάσταση των windows 7 με legacy..

Αφού όμως έγινε έτσι τότε

https://help.ubuntu.com/community/UEFI

Ακολούθησε τον οδηγό και βάλε στο bios και τους οδηγούς σε uefi (cd-rom-usb κτλ)
1 Γνώσεις Linux: 5 χρόνια και ακόμη μπερδεύω το ls με το dir, δεν το λες και καλό επίπεδο
┃ Προγραμματισμός: Είμαι ο προγραμματιστής του "hello world" σε basic - έχω κουνήσει και τη χελώνα σε logo
┃ Αγγλικά: Επίπεδο παραλίας πχ - do you have weather for a coffee?
2 "elementary" 0.4.1 loki 4.13.0-45-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Pantheon pantheon)
3 AMD A8-5500B APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 19300 MiB ‖ Hewlett-Packard 1850 - HP Compaq Pro 6305 SFF
4 AMD Radeon HD 7560D
5 wl0: ZyDAS ZD1211B 802.11g ⋮ en0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe
Άβαταρ μέλους
xlife
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό RadwanGR » 04 Αύγ 2015, 19:01

Δεν κατάλαβα το τρίτο βήμα τι εννοεί φίλε.. πρέπει να χρησιμοποιήσω ειδικό image ? Επίσης παρακαλώ κάποιος να μου εξηγήσει πως κανω update το bios! :D
Και μην ξεχνάμε πως το πρόβλημα δεν είναι πως θελω το Ubuntu σε Uefi αλλά πως θελω να απενεργοποιήσω το Secure boot και δεν βρίσκω αυτη την επιλογή στο bios! Θα λυθεί το πρόβλημα μου αν εγκαταστήσω το Ubuntu σε Uefi mode? +(Δεν ξέρω πως απενεργοποιείς το Fast boot στα Win 7 αλλά αυτό μπορώ να το duckduckάρο και να το βρώ εύκολα! :D)
Άβαταρ μέλους
RadwanGR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν μπορώ να απενεργοποιήσω το Secure Boot  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό xlife » 04 Αύγ 2015, 19:10

Απλά βάζεις legacy το bios και κάνεις εγκατάσταση των 7. Μετά ubuntu και είσαι κομπλέ

Το bios πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις update. Μπορείς μέσα απο τα windows με κάποιο software που σου παρέχει η μητρική σου, μπορείς μέσα απο το bios έχοντας την τελευταία έκδοση (κάποιο αρχείο *.bin) σε κάποιο στικάκι η ο παλιομοδίτικος τρόπος απο dos που δε νομίζω να βολεύει και ίσως να μην υπάρχει. Μπες στο site του κατασκευαστή και όπου δεις bios κατέβασε την τελευταία έκδοση και θα σου έχει και οδηγίες εγκατάστασης...

όμως αν δεν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα καλό είναι να μην το κάνεις γιατί υπάρχει περίπτωση να "νεκρώσει" ο υπολογιστής σου σε ενδεχόμενο λάθος... αυτάααα
1 Γνώσεις Linux: 5 χρόνια και ακόμη μπερδεύω το ls με το dir, δεν το λες και καλό επίπεδο
┃ Προγραμματισμός: Είμαι ο προγραμματιστής του "hello world" σε basic - έχω κουνήσει και τη χελώνα σε logo
┃ Αγγλικά: Επίπεδο παραλίας πχ - do you have weather for a coffee?
2 "elementary" 0.4.1 loki 4.13.0-45-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Pantheon pantheon)
3 AMD A8-5500B APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 19300 MiB ‖ Hewlett-Packard 1850 - HP Compaq Pro 6305 SFF
4 AMD Radeon HD 7560D
5 wl0: ZyDAS ZD1211B 802.11g ⋮ en0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe
Άβαταρ μέλους
xlife
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό RadwanGR » 05 Αύγ 2015, 10:10

ευχαριστώ πολύ παιδιά :D καλή συνέχεια!
Άβαταρ μέλους
RadwanGR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό drpaneas » 05 Αύγ 2015, 11:37

xlife έγραψε:Το bios πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις update. Μπορείς μέσα απο τα windows με κάποιο software που σου παρέχει η μητρική σου, μπορείς μέσα απο το bios έχοντας την τελευταία έκδοση (κάποιο αρχείο *.bin) σε κάποιο στικάκι η ο παλιομοδίτικος τρόπος απο dos που δε νομίζω να βολεύει και ίσως να μην υπάρχει. Μπες στο site του κατασκευαστή και όπου δεις bios κατέβασε την τελευταία έκδοση και θα σου έχει και οδηγίες εγκατάστασης...

Ο πιο σωστός τρόπος είναι να το κάνεις με στικάκι μέσω απο το ίδιο το BIOS: απλα βαζεις μεσα το bin και το φορτώνεις στο BIOS. Για περισσοτερες οδηγιες, πάνε στο site της Gigabyte και επί δες κανα βιντεο στο Youtube με την μητρικη σου. Ο άλλος τρόπος μέσω Windows είναι επικύνδινος, καθώς μπορεί ανα πάσα στιγμή να κολλήσουν και να ... νεκρώσει το σύστημά σου (μου έχει τύχει).
Γνώσεις Linux: ✔✔✔✔✔ ┃ Προγραμματισμού: ✔✔✔✔✔ ┃ Αγγλικών: ✔✔✔✔✔
SUSE Linux Enterprise Server
Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz × 8 | 32GB RAM DDR3 | 8.2 TB Hard Disk
Άβαταρ μέλους
drpaneas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ