Το ubuntu.opengr.net δεν είναι προσβάσιμο αρκετές φορές

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Το ubuntu.opengr.net δεν είναι προσβάσιμο αρκετές φορές

Δημοσίευσηαπό vista killer » 30 Ιουν 2008, 13:21

Παιδιά υπάρχουν καθημερινά προβλήματα με τους server του ubuntu gr. Είναι κρίμα μια τόσο καλή προσπάθεια να ακυρώνετε από τα προβλήματα των server. Πολλές φορές την ημέρα το site είναι εκτός και απλά δεν μπορείς να μπεις μέσα. Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να πάμε στους server της canonical? Ξέρω ότι το site μας είναι ανεβασμένο εκεί και ότι οι περισσότερες τοπικές ομάδες έχουν τα forum τους σε αυτούς τους server.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Καθημερινά προβλήματα στους server του ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό ilpara » 30 Ιουν 2008, 13:56

Και εγώ επιβεβαιώνω το πρόβλημα. Το έχω επισημάνει αρκετές εβδομάδες, δεν είναι πρόσφατο. Θα έλεγα ότι κάθε 2-3 ημέρες, αν όχι ποιο συχνά, το φόρουμ τίθεται εκτός λειτουργίας για αρκετά λεπτά (10-120min). Τελευταία φορά ήταν σήμερα Δευτέρα 10:00-12:00 χονδρικά. Τώρα αν είναι προσωρινό πρόβλημα ή όχι, καθώς και αν είναι καλύτερο να πάμε σε servers της canonical ή αλλού, ή να παραμείνουμε ως έχει, ας μας το πούνε τα παιδιά που έχουν γνώσεις επί του θέματος, και βεβαίως οι admins του παρόντος που έχουν κάνει κατά την γνώμη μου εξαιρετική δουλειά με αποτέλεσμα ένα πολυ καλό ελληνικό φόρουμ.

ΥΓ: Κατά αντιστοιχία του ubuntuforums.org ένα όνομα www.ubuntuforum.gr δεν θα ήταν προτιμητέο?
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: Καθημερινά προβλήματα στους server του ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό simosx » 30 Ιουν 2008, 15:12

Έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα που περιγράφεται είναι για το φόρουμ μόνο.

Το φόρουμ γίνεται διαθέσιμο από το opengr.net, και προέρχεται από τον Κώστα Παπαδήμα,
http://whois.domaintools.com/opengr.net
Η φιλοξενεία γίνεται από την εταιρία Dreamhost.

Έτσι, το πρόβλημα, που και ο ίδιος παρατήρησα μερικές φορές τις τελευταίες 3 εβδομάδες, έχει να κάνει με την ποιότητα της Dreamhost.com.
Είναι θέμα πια να ρωτηθεί ο Κώστας (pkst) αν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα/καταγραφές για τα κολλήματα που συμβαίνουν.

Ο τίτλος της συζήτησης αυτής είναι καλό να αλλάξει σε π.χ.
«Το φόρουμ forum.ubuntu-gr.org δεν είναι προσβάσιμο αρκετές φορές».
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: Το ubuntu.opengr.net δεν είναι προσβάσιμο αρκετές φορές

Δημοσίευσηαπό juanjo » 30 Ιουν 2008, 16:45

Το επιβεβαιώνω κι εγώ αυτό..Δεν είναι μόνο το forum.ubuntu-gr.org αλλά γενικά το opengr.net....αυτές τις στιγμές που υπάρχει το πρόβλημα.. Κρίμα, γιατί όταν το πρόβλημα δεν υπάρχει, η σελίδα ανοίγει αρκετά γρήγορα.. Αυτό είναι εφικτό αν, όπως έχει ειπωθεί, μεταφερθεί στο κεντρικό server του ubuntu;
Προγραμματισμός: Μέτρια | Linux: Σχετικά καλά | Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 11.10 Laptop - Lenovo Thinkpad sl510
Intel® Core™2 Duo CPU T5870 @ 2.00GHz × 2 / 3 GB RAM / Display:Mobile Intel® GM45 Express Chipset x86/MMX/SSE2 / Ήχος: ICH4 - Intel 82801DB-ICH4, SAA7134-SAA7134 / Οθόνη: 1152x864.
juanjo
babeTUX
babeTUX

IRC: juank
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 30 Ιουν 2008, 17:43

Η πρώτη κίνηση είναι η επικοινωνία με τον Κώστα (pkst, στο φόρουμ εδώ) για να δούμε γιατί συμβαίνει το πρόβλημα. Ποιος μπορεί να το αναλάβει αυτό;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Ιουν 2008, 20:56

Την φυσική πρόσβαση (στον host) την έχει ο admin pkst... Εγώ έχω μόνο πρόσβαση στο admin panel του forum.
Και τις διάφορες προσθήκες-τροποποιήσεις αρχείων που χρειάζονταν του τα έδινα μέσω mail για να τα ανεβάσει αυτός.

Άρα θα πρέπει να του αναφέρουμε το θέμα μήπως μπορεί να βγάλει άκρη με την dreamhost. Να τον ενημερώσουν τι γίνεται με τις διακοπές πρόσβασης. Και εάν δεν αλλάξει τίποτα τότε να αποφασίσουμε τι θα γίνει. Και να δούμε και την περίπτωση του hosting από την Canonical όπως στο ubuntu-gr.

Θα του στείλω ένα link του θέματος στο mail του για να ενημερωθεί για το πρόβλημα...

Πάντως η κατάσταση είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με τις πρώτες 2-3 εβδομάδες του forum. Θυμάμαι ότι ο server "κρεμούσε" 2 και 3 φορές την ημέρα. Το τελευταίο δεκαήμερο η μόνη φορά που παρατήρησα ότι "κρέμασε" (για το διάστημα που ήμουν συνδεμένος) ήταν σήμερα προς το μεσημεράκι για ένα δίωρο περίπου. Κατά τα άλλα αυτό το διάστημα λειτουργούσε άψογα.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 01 Ιούλ 2008, 17:42

Όποιος έχει άκρες και "φυσική" πρόσβαση σε ένα πιο αξιόπιστο server μπορεί να το κάνει και άμεσα. Ο dreamhost φαίνεται να είναι αναξιόπιστος προς το παρόν. Προσωπικά είμαι αντίθετος σε "φιλοξενία" του φόρουμ σε server εταιριών (για τον κίνδυνο "καπελώματος") και σε server εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (η εμπειρία έχει δείξει ότι μετά από 1-2 μήνες θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος πρωτοετής τράβηξε το καλώδιο του δικτύου από το server που βρίσκεται στο 3ο υπόγειο του lab). Αν είναι πρακτική η μετακόμιση σε server της canonical (δηλ. κάποιος να έχει πλήρη δικαιώματα για να μπορεί τα τρέχει το forum με τις ρυθμίσεις που έχει κάνει ο Σταύρος εδώ) ας το ψάξει κάποιος να το κάνουμε.
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Ιούλ 2008, 18:15

Νομίζω πρέπει να ψάξει κάποιος απο τους @bullgr και @pkst για το αν μπορούμε να πάμε σε server της canonical και να μας ενημερώσει για την προσπάθειά του και τα αποτελέσματα ώστε να αποφασίσουμε αν θα πρέπει ή όχι να γίνει αυτήν η μετακίνηση...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Ιούλ 2008, 23:26

ftso έγραψε:Νομίζω πρέπει να ψάξει κάποιος απο τους @bullgr και @pkst για το αν μπορούμε να πάμε σε server της canonical και να μας ενημερώσει για την προσπάθειά του και τα αποτελέσματα ώστε να αποφασίσουμε αν θα πρέπει ή όχι να γίνει αυτήν η μετακίνηση...

Πρέπει να έρθουμε σε επικοινωνία με τους διαχειριστές του ubuntu-gr.org και να μας ενημερώσουν πως θα γίνει κάτι τέτοιο. Θα στείλω mail στη λίστα για να μας ενημερώσουν εάν μπορεί να μπει το forum στο host του ubuntu-gr.org ή εάν έχουν να μας προτείνουν κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 02 Ιούλ 2008, 09:36

Μας απάντησαν τα εξής (Konstantinos Togias):
έγραψε:Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκεται να γίνει μεταφορά του site
ubuntu-gr.org σε νέο server, οπότε μπορούμε να φιλοξενίσουμε εκεί και
το forum. Μόλις έχω έτοιμο το υπόλοιπο site θα σου πω να προχωρήσουμε
σε μεταφορά και του forum στο νέο server.

Ο server είναι dedicated αποκλειστικά για τις ανάγκες του ubuntu-gr
και φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήδη έχει στηθεί και
λειτουργεί, και μένει το migration σε αυτόν του υπάρχοντος site,
δουλειά που έχω αναλάβει να κάνω μέσα στις επόμενες μέρες.

Οπότε όταν θα είναι έτοιμοι θα θέσουμε offline το forum, θα γίνει export της βάσης δεδομένων του forum από τη Mysql και αντιγραφή όλου του φακέλλου του forum στη νέα τοποθεσία και κάποιες μικροαλλαγές σε αρχεία. Αυτές οι λεπτομέρειες αφορούν όμως περισσότερο τον pkst και εμένα.
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά