Προσπαθώντας να βρω έναν irc client δοκίμασα και το xchat. Τον εγκατέστησα και τον όρισα να είναι η προεπιλογή για το irc δίκτυο. Έπειτα μπήκα σε μια ιστοσελίδα από ένα γκρουπ κι εκεί επέλεξα το λινκ του, που παλιότερα με το mirc με έβαζε αυτόματα στο κανάλι τους. Αυτό όμως δεν έγινε και με το xchat, αλλά θα έπρεπε να προσθέσω το δίκτυο κι έπειτα να επιλέξω το κανάλι τους. Έτσι το απεγκατέστησα και δοκίμασα άλλους clients, που τυχόν μου προσφέρουν αυτήν την ευκολία.
To θέμα όμως είναι ότι μιας και το όρισα ως προεπιλογή, όταν το έβγαλα πλέον το λινκ αυτά (και άλλα παρόμοια από άλλα γκρουπ) δεν δούλευαν και μόνο όταν το επαναγκαθιστούσα το xchat δούλευαν όλα ρολόι (εκτός από αυτόν τον αυτοματισμό).
Έτσι λοιπόν το θέμα μου είναι:
1) Αν το δουλεύει κανείς το xchat, μήπως ξέρει αν υπάρχει πουθενά κρυμμένη η επιλογή της αυτόματης εισόδου σε κάποιο κανάλι, με τη χρήση των λινκ αυτών;
2) Αν δεν υπάρχει, πως θα δώσω στο ubuntu την εντολή να "ξεχάσει" ότι όρισα το xchat ως προεπιλογή για το irc? ( ξέρω ότι αυτή ήταν βλακεία μου!