Γυμναστική στο σπίτι

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Γυμναστική στο σπίτι

Δημοσίευσηαπό fitbill » 21 Σεπ 2016, 03:40

Γεια σας παιδιά, :)

Είμαι ο Βασίλης και με ενδιαφέρει η φυσική κατάσταση και η υγιεινή διατροφή. Πιστεύω πάρα πολύ ότι αυτός ο συνδυασμός αυτών των 2 είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζεις και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες και τις δυσκολίες της καθημερινότητας σου.

Σίγουρα στις μέρες μας, ο ελεύθερος χρόνος για τον καθένα μας είναι περιορισμένος και λίγος, όποτε και η τακτική εκγύμναση του σώματος μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είναι μια καλή λύση για τον καθένα μας εξοικονομώντας αρκετό χρόνο και χρήμα.

Το τελευταίο ΒΙΝΤΕΟ που ετοίμασα έχει να κάνει με μια από τις αγαπημένες μου ασκήσεις - ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝAς προχωρήσουμε τώρα με κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες της άσκησης ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ:

• Την άσκηση μπορούμε να την εκτελέσουμε είτε όρθιοι είτε καθιστοί.
• Γυμνάζουμε ένα-ένα χέρι την κάθε φορά και το χέρι που δε γυμνάζεται βοηθάει στη σωστή στήριξη του χεριού που εκτελεί την άσκηση.
• Το σημείο αρχής της κάθε επανάληψης, δεν πρέπει ποτέ είναι κάτω από 90 μοίρες κλίση, ενώ στο τέλος κάθε επανάληψης το χέρι δεν πρέπει ποτέ να ισιώνει αλλά αντιθέτως να υπάρχει πάντα μια μικρή κλίση.
• 1 σετ ολοκληρώνεται όταν γυμναστούν και τα 2 χέρια μας από 1 φορά, ενώ 1 ολοκληρωμένη άσκηση αποτελείται ως γνωστόν από 4 σετ.
• Σε κάθε σετ εκτελούμε 8-15 επαναλήψεις, ανάλογα με το στόχο που έχουμε θέσει εξαρχής και τα κιλά που σηκώνουμε.
fitbill
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 21 Σεπ 2016, 03:32
Εκτύπωση

Re: Γυμναστική στο σπίτι

Δημοσίευσηαπό Th P » 21 Σεπ 2016, 10:50

Στην συγκεκριμένη κοινότητα που απευθύνεσαι θα ήταν μάλλον περισσότερο χρήσιμες συμβουλές
που αφορούν τους μύες του πήχη και της άκρας χειρός (συνεχής χειρισμός πληκτρολογίου και ποντικιού),
όπως επίσης και την οφθαλμική κόπωση - ξηροφθαλμία λόγω της παρατεταμένης και αδιάλειπτης
χρήσης οθονών..........
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1897
Εγγραφή: 02 Μάιος 2009, 10:46
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
IRC: ThP1
Εκτύπωση

Re: Γυμναστική στο σπίτι

Δημοσίευσηαπό fitbill » 21 Σεπ 2016, 16:09

Th P έγραψε:Στην συγκεκριμένη κοινότητα που απευθύνεσαι θα ήταν μάλλον περισσότερο χρήσιμες συμβουλές
που αφορούν τους μύες του πήχη και της άκρας χειρός (συνεχής χειρισμός πληκτρολογίου και ποντικιού),
όπως επίσης και την οφθαλμική κόπωση - ξηροφθαλμία λόγω της παρατεταμένης και αδιάλειπτης
χρήσης οθονών..........


Σίγουρα φίλε έχεις ένα δίκιο. Είμαι web designer - developer και καταναλώνω αρκετές ώρες στον υπολογιστή κάθε μέρα.

Πέρα από την πλάκα σίγουρα ο πήχης και οι μύες των καρπών είναι κάποιοι καλοί μύες για να γυμνάσεις, όσο αφορά τον υπολογιστή.

Αλλά σίγουρα έχεις και άδικο. Δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι, αλλά πίστεψε με όταν ο υπολογιστής για κάποιον είναι μέρος της δουλειάς του και τρώει απίστευτα συνεχόμενες ώρες πάνω του, βοηθάει να σηκώνεσαι ανά τακτά διαστήματα και να γυμνάζεσαι για λίγο για να ενεργοποιηθούν οι μύες του σώματος (από τη συνεχή στασιμότητα) καθώς και για τα μάτια για να αλλάξουν εικόνες.

Στο δικό μου χώρο που δουλεύω έχω κάνει και πατέντα για να προγραμματίζω και να δουλεύω και όρθιος για να ξεπιάνονται τα πόδια.

Επίσης επειδή έχω δοκιμάσει αρκετές μεθόδους για να γίνει η δουλειά πιο αποδοτική, έχω δοκιμάσει να δουλεύω συνεχόμενες ώρες και έχω δοκιμάσει να δουλεύω με 10-15λεπτα διαλείμματα, στα όποια διαλείμματα έκανα 1-2 ασκήσεις την κάθε φορά για εκτόνωση και για να απασχοληθεί το μυαλό με κάτι άλλο.

Μάντεψε ποια μέθοδο δουλεύει καλύτερα; Αν κάθεσαι ασυλλόγιστες ώρες στον υπολογιστή, το σώμα σου θα συνηθίσει στη στασιμότητα και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και αν χρειαστεί να πραγματοποιήσεις εκτός ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ θα σου φαίνεται ΒΟΥΝΟ.

Η γυμναστική στο σπίτι, όπου είναι η πιο γρήγορα προσβάσιμη για κάποιον που είναι στον υπολογιστή, είτε το θες είτε όχι, θα σε κάνει πιο αποδοτικό ακόμα και στη δουλειά σου στον υπολογιστή.
fitbill
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 21 Σεπ 2016, 03:32
Εκτύπωση

Η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα εκγύμνασης των ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ

Δημοσίευσηαπό fitbill » 25 Σεπ 2016, 06:46

Γεια σας και πάλι παιδιά,

Βασίλης εδώ, σε αυτό το post θέλω να σας μιλήσω για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εκγύμνασης των κοιλιακών μας.

Σίγουρα η κοιλιακή χώρα (κοιλιακοί μύες) είναι από τις πιο δύσκολες περιοχές για να γυμναστούν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειδικά όποιος πρώτο πάει στο γυμναστήριο και βλέπει πάρα πολλά και διάφορα όργανα, οι κοιλιακοί δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο, όποτε βαριούνται οι περισσότεροι να τους εκτελέσουν και τους παρατάνε. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος.

Το μυϊκό σύστημα του μέσου κορμού είναι ο στυλοβάτης, ο Άτλας του σώματος και αποτελεί μια σταθερή βάση υποστήριξης για το σώμα. Μας επιτρέπει να στεκόμαστε όρθιοι και να κινούμαστε, βοηθάει στον έλεγχο της κίνησης, μεταφέρει ενέργεια, κατανέμει δυνάμεις και κυρίως προστατεύει τη μέση.

Οι μύες του κορμού παίζουν σημαντικό ρόλο στις κινήσεις και στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Οι κοιλιακοί ως ανταγωνιστές των ραχιαίων, όταν ισχυροποιούνται υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη. Η σταθερότητα, η δύναμη, η κινητικότητα και ο καλός συντονισμός κοιλιακών-ραχιαίων αποτρέπει πολλές κακώσεις στις ωμοπλάτες, τον αυχένα και τις περιβόητες ενοχλήσεις στη μέση.

Επίσης οι κοιλιακοί δεν χρειάζονται τα όργανα του γυμναστηρίου, ίσα-ίσα οι καλύτερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς είναι με ελεύθερες ασκήσεις όπου χρησιμοποιούμε το βάρος τους σώματος μας.

Όταν θες να δώσεις έμφαση στους κάτω κοιλιακούς, η κίνηση του σώματος συνήθως πρέπει να προέρχεται από το κάτω (όποτε συνήθως γίνεται με άρση ποδιών).

Ενώ όταν θες να δώσεις έμφαση στους πάνω κοιλιακούς, η κίνηση του σώματος συνήθως πρέπει να προέρχεται από το πάνω μέρος του σώματος (μετακίνηση του κορμού μας).

Στο παρακάτω video που έχω ετοιμάσει, θα δούμε μια 1 άσκηση για τους κάτω κοιλιακούς και 1 άσκηση για τους πάρω κοιλιακούς που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στον προσωπικό μας χώρο:

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ(vid)

fitbill
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 21 Σεπ 2016, 03:32
Εκτύπωση

Re: Γυμναστική στο σπίτι

Δημοσίευσηαπό danielmakro » 10 Ιαν 2017, 16:07

Βασιλη πολυ καλα τα βινεο σου. Εδω και ενα μηνα εχω αρχισει και εγω υγιεινη διατροφη και αρχισα και το γυμναστηριο. Το εχω παρει ζεστα το θεμα και το ψαχνω αρκετα.

Εκτος απο αυτο ειμαι και ανθρωπος λιγο φιλοσοφικος και με ενδιαφερουν και τα ονειρα και οι ερμηνειες των ονειρων. Εκατσα και το εψαξα και βρηκα εναν πολυ καλο ονειροκριτη [url]************SPAM***************[/url] .
Οποιος ενδιαφερεται μπορει να το κοιταξει :)
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 10 Ιαν 2017, 21:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διαγράφηκε το SPAM
danielmakro
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 10 Ιαν 2017, 15:57
Εκτύπωση


Επιστροφή στο Περί ανέμων