ok το ξαναδειχνω για να πειστουνε οι απιστοι θωμαδες

μεταφορα ext4 σε ext4 ταχυτητα 26ms/s

windows απο ntfs σε ntfs 46mb/s

create file dd 10gb σε ext4 152 sec 68.8mb/s

αντιστοιχο σε windows ntfs 75sec 110mb/s

και κατι τελευταιο χωρις εικονες ειδικα σε ubuntu με nautilus αν καποιος μεσα στο συστημα του εχει κλιπ ταινιες καμια 200 ταινιουλες οι μικρογραφιες/thumbails αργουνε παρα πολυ να φορτωσουν με αποτελεσμα να απασχολει τον cpu ανεβαζοντας θερμοκρασια, σε windows φορτωνουν πιο ξεκουραστα οταν σκρολαρω, γιαυτο και εγω εφυγα τρεχοντας απο gnome γενικα και κατασταλαξα σε xfce και δεν πιστευω οτι ευθυνονται τα περιβαλλοντα αλλα το αθλιο ext4 που δεν διαχειριζεται σωστα τους πορους του software, ειναι αυτο που σου ελεγα στο παραπανω tutorial οτι τρεχοντας live διανομη σε usb με ntfs οι χρηστες εχουν την εσφαλμενη εικονα οτι ειναι ελαφρυα και οταν την εγκαθιστουνε βαρενει, δεν βαρενει η διανομη απλα τρεχει απελπιστικα αργα σε σχεση με τα windows λογο του filesystem, το εχω καρα χιλλιοτσεκαρει απειρες φορες δεν γινεται οταν τρεχω live τη διανομη μου απο
usb 2 φλασακι σε ntfs να κανει boot σε λιγοτερα απο 30sec και στον σκληρο κανει 50sec με τα ιδια πακετα φορτωμενα.
Σύστημα Lenovo_G510 i3-4100M 2,50ghz hd4600 with amd radeon m230 1GB hdd 1TB Ram 16GB
OS Dual Boot windows 8 with Arch kernel 4.18.1
By the way my System-Restore Linux project
https://sourceforge.net/projects/archsnapshot/Γνώσεις linux ικανοποιητικές