sonnaig έγραψε:Καλησπέρα!
Είμαι πλέον πεισμένος ότι θα πάρω διαζύγιο με τη microsoft και τα windows και θα τα φτιάξω με κάποιον πιγκουίνο των linux...
Σκέφτηκα να τα δοκιμάσω το ubuntu στο notebook και να τα μαθω πριν το desktop απλα εχω την εξης απορία...
Θα βρω drivers για τις διάφορες συσκευές του notebook? πχ wireless, cam, usb, audio κλπ
επίσης, αν θέλει κάποιος ή κάποια να μου προτείνει και συγκεκριμένη έκδοση, ευπρόσδεκτο!
Τέλος, το notebook δεν εχει cd/dvd-rom λόγω χώρου, οπότε φαντάζομαι ότι η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει με boot από φλασάκι. Ελπίζω να υπάρχει αυτός ο τρόπος. (αν ειναι εύκολο να μου δώσετε πληροφορίες και για αυτό...)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Ναι , μπορείς να δοκιμάσεις την έκδοση που υπάρχει τώρα 8.10 , απλά θα πρέπει να φτιάξεις , δες του οδηγούς του φόρουμ έχει πολλά πράγματα εκεί , όσο για οδηγούς για της συσκευές δεν μπορώ να σου πω τώρα , άλλα λογικά εάν κάνεις ένα φλασάκη με μερικές εντολές μπορούμε να δούμε τι έχει αναγνωρίσει σαν συσκευές και μία δοκιμή μετά θα μας δώσει καλύτερες πληροφορίες .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr