Αποτελέσματα Διαγωνισμών για την Ελληνοποίηση και την Ανάπτ.

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Αποτελέσματα Διαγωνισμών για την Ελληνοποίηση και την Ανάπτ.

Δημοσίευσηαπό greatst » 11 Μαρ 2009, 12:19

Αποτελέσματα Διαγωνισμών για την Ελληνοποίηση και την Ανάπτυξη ΕΛ/ΛΑΚ

http://www.ellak.gr/index.php?option=co ... otelesmata

Αλήθεια, εάν φυσικά θέλουν να μας πουν, από ποιες ομάδες που πήραν χρηματική ενίσχυση οι συντονιστές είναι μέλη του φόρουμ?
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Re: Αποτελέσματα Διαγωνισμών για την Ελληνοποίηση και την Ανάπτ.

Δημοσίευσηαπό Nisok » 11 Μαρ 2009, 16:58

Κοπήκαμε ... δεν πειράζει, next time... :-)))))
Πιστεύω όμως ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για προβολή του ελεύθερου λογισμικού και σε κοινότητες ανθρώπων που δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με το σπορ.
Ελπίζω να βγούνε και άλλες ανάλογες προκυρήξεις στο μέλλον όχι τόσο για τό οικονομικό αλλά γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι γίνεται και τι υπάρχει γύρω μας όπως και να έρθουν κοντά και άλλοι άνθρωποι με ενδοιαφέρουσες ιδέες...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 11 Μαρ 2009, 17:28

Nisok έγραψε:Κοπήκαμε ... δεν πειράζει, next time... :-)))))
Πιστεύω όμως ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για προβολή του ελεύθερου λογισμικού και σε κοινότητες ανθρώπων που δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με το σπορ.
Ελπίζω να βγούνε και άλλες ανάλογες προκυρήξεις στο μέλλον όχι τόσο για τό οικονομικό αλλά γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι γίνεται και τι υπάρχει γύρω μας όπως και να έρθουν κοντά και άλλοι άνθρωποι με ενδοιαφέρουσες ιδέες...

Πράγματι, το χρηματικό ποσό είχε -εάν το αντιλήφθηκα σωστά- την έννοια του έπαθλου: ένας έπαινος για την συνεισφορά στο ΕΛ/ΛΑΚ.

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 11 Μαρ 2009, 18:28

Η δική μου πρόταση (περισσότερα εδώ) - αν ερμήνευσα σωστά τα αποτελέσματα - ήταν ανάμεσα σε αυτές που επιλέγησαν, αλλά την είχα ήδη αποσύρει από το διαγωνισμό αφού δεν ήμουν σίγουρος οτι θα είμαι σε θέση να τηρήσω το χρονοδιάγραμμα που είχα υποβάλλει.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chazisop » 12 Μαρ 2009, 01:32

Με έφαγαν τα WYWIWYG :P . Δε πειράζει , μόνο που είδα πως κάποιοι ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν 1.000 ευρώ στην ιδέα μου , είμαι κατευχαριστημένος . Ίσως καλύτερα , τώρα έχω την ευκαιρία να κάνω τη δουλειά πιο αργά στον ελεύθερο μου χρόνο...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 12 Μαρ 2009, 11:29

Θα ήθελα να ακούσω, από κάποιον που έγινε δεκτή η πρόταση του, το πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει το ποσό του επάθλου σε σχέση με το έργο.

Εύχομαι πάντως σε όλους/όλες όσοι/όσες ξεκινάτε κάποιο έργο ΕΛ/ΛΑΚ -με ή χωρίς χρηματοδότηση- καλή επιτυχία. :)

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 12 Μαρ 2009, 12:18

greatst έγραψε:Θα ήθελα να ακούσω, από κάποιον που έγινε δεκτή η πρόταση του, το πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει το ποσό του επάθλου σε σχέση με το έργο.

Ήθελα και εγώ να το πω... Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση με αυτό...

Αλήθεια, θα ήθελα να μάθω, σε projects που δεν είναι 100% προσωπικά, αλλά έχουν ήδη εργαστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό και άλλοι χρήστες, τα χρήματα που θα πάρει ο project leader τι θα γίνουν; Θα τα "τσεπώσει" όλα ο ίδιος; Θα κρατήσει ένα ποσόν και τα άλλα θα πάνε στο project; Θα τα δώσει όλα στο project;

Σε αυτές τις περιπτώσεις τί γίνεται; Ποιοι είναι οι "άτυποι" κανόνες;
Γιατί κανόνες το τί θα γίνει το χρηματικό ποσό δεν υπάρχουν νομίζω, είναι στην ευχέρεια του project leader να τα κάνει ότι θέλει...

ΥΓ
Τα ερωτήματά μου είναι απλώς απορίες, χωρίς υπονοούμενο... Μην αρχίσουν να ποστάρουν "θιγμένοι" project leaders :mrgreen: ... Θέλω απλώς να μάθω τι ισχύει στα παραπάνω, πως ενεργούν οι project leaders σε αυτήν την περίπτωση.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 12 Μαρ 2009, 13:58

Τα λεφτά είναι σαν τα σκ..τά, αν δεν τα απλώσεις, βρωμάνε! :)
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 12 Μαρ 2009, 15:12

bullgr έγραψε:
greatst έγραψε:Θα ήθελα να ακούσω, από κάποιον που έγινε δεκτή η πρόταση του, το πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει το ποσό του επάθλου σε σχέση με το έργο.

Ήθελα και εγώ να το πω... Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση με αυτό...

Αλήθεια, θα ήθελα να μάθω, σε projects που δεν είναι 100% προσωπικά, αλλά έχουν ήδη εργαστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό και άλλοι χρήστες, τα χρήματα που θα πάρει ο project leader τι θα γίνουν; Θα τα "τσεπώσει" όλα ο ίδιος; Θα κρατήσει ένα ποσόν και τα άλλα θα πάνε στο project; Θα τα δώσει όλα στο project;

Σε αυτές τις περιπτώσεις τί γίνεται; Ποιοι είναι οι "άτυποι" κανόνες;
Γιατί κανόνες το τί θα γίνει το χρηματικό ποσό δεν υπάρχουν νομίζω, είναι στην ευχέρεια του project leader να τα κάνει ότι θέλει...

ΥΓ
Τα ερωτήματά μου είναι απλώς απορίες, χωρίς υπονοούμενο... Μην αρχίσουν να ποστάρουν "θιγμένοι" project leaders :mrgreen: ... Θέλω απλώς να μάθω τι ισχύει στα παραπάνω, πως ενεργούν οι project leaders σε αυτήν την περίπτωση.

Ναι, αυτό με προβλημάτισε κι εμένα και φοβάμαι μήπως αποτελέσει αντικίνητρο για κάποιους που ασχολούνται εντελώς εθελοντικά! Ειδικά το σημείο που υπογράμμισα και τόνισα. Έχει δε ιδιαίτερη αξία το ερώτημα, με δεδομένο το ότι μιλάμε συχνά (υποθέτω!) για μη θεσμοθετημένες ομάδες.

Για να μην το ξαναγράφω, επικαλούμαι κι εγώ το ΥΓ του bullgr :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 12 Μαρ 2009, 15:37

AFAIK δεν χρηματοδοτείται κανέα Project για δουλειά που έχει γίνει, αλλά για δουλειά που θα γίνει. Οι προτάσεις των έργων και η λογικη χρηματοδότησης φαίνεται στα αποτελέσματα των προτάσεων. Για συγκεκριμενα projects που έχετε ενστάσεις ΡΩΤΗΣΤΕ τον leader και μην αρχίζεται τα γενικόλογα υπονοούμενα και τους εξυπνακισμούς (αρχίζετε να θυμίζεται τον παλιό Hellug ορισμένοι). Οι περισότεροι που έχουν αναλάβει δεν έχουν κατέβει από τον πλανήτη Άρη και ούτε το κάνουν για να "τσεπώσουν" 2-3 χιλιάρικα. Οποιοδήποτε υπονοούμενο από εδώ και πέρα χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία θα θεωρείται λάσπη...
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι