Επιτραπέζιος υπολογιστής HP TouchSmart IQ520 και Ubuntu?

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Επιτραπέζιος υπολογιστής HP TouchSmart IQ520 και Ubuntu?

Δημοσίευσηαπό greatst » 14 Μαρ 2009, 22:10

"Ψήνομαι" να αγοράσω τον "Επιτραπέζιο υπολογιστή HP TouchSmart IQ520 series" για τον οποίο πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho ... 49079.html

Μήπως τον έχει χρησιμοποιήσει κανείς με Ubuntu να μας πει εμπειρίες? Εάν όχι, από τις προδιαγραφές του βλέπετε τίποτε που θα έπρεπε να προσέξω σχετικά με το Ubuntu? Πάντως το μηχανάκι το είδα σήμερα σε κατάστημα "ζωντανό" και είναι κουκλί! Τι να κάνω, ή φορητό θα (ξανα)αγοράσω ή κάτι τέτοιο! Θέλω κάτι κομψό, τι να κάνω... :lol:
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Re: Επιτραπέζιος υπολογιστής HP TouchSmart IQ520 και Ubuntu?

Δημοσίευσηαπό panligo » 15 Μαρ 2009, 00:52

καλησπέρα

Με μια πρώτη ματιά από τις λίγες γνώσεις που έχω, θα έλεγα ότι πιθανών να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με το ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Όσων αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά.

Περίμενε να ακούσεις και τι θα σου πουν και οι πιο έμπειροι από εμένα για καλό και για κακό...
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 15 Μαρ 2009, 02:36

greatst έγραψε:"Ψήνομαι" να αγοράσω τον "Επιτραπέζιο υπολογιστή HP TouchSmart IQ520 series" για τον οποίο πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho ... 49079.html

Μήπως τον έχει χρησιμοποιήσει κανείς με Ubuntu να μας πει εμπειρίες? Εάν όχι, από τις προδιαγραφές του βλέπετε τίποτε που θα έπρεπε να προσέξω σχετικά με το Ubuntu? Πάντως το μηχανάκι το είδα σήμερα σε κατάστημα "ζωντανό" και είναι κουκλί! Τι να κάνω, ή φορητό θα (ξανα)αγοράσω ή κάτι τέτοιο! Θέλω κάτι κομψό, τι να κάνω... :lol:

Τι να κάνεις :D , θα πάρεις ένα Live CD και πας εκεί και κάνεις ένα test drive ζήτα να το κάνεις ένα boot και εάν πάρεις μερικές πληροφορίες από το
lspci -nn , lsusb , dmesg και lsmod σε στικακη λογικά θα είναι οκ άλλα δώσε αυτά να δούμε .
Αν σου πουν ότι δεν έχεις drivers πες του ότι τα έχεις όλα σε ένα cd :lol: :lol: :lol: , άλλα καλύτερα να πάρεις ένα DVD live η USB stick να κάνεις boot εκεί θα πάθουν την νίλα πωλητές εκεί :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 15 Μαρ 2009, 03:55

Κάνε ένα τεστ με live CD σε audio και touchscreen που είναι τα βασικά...
Τα υπόλοιπα λογικά θα είναι ΟΚ...εκτός απο το media center και την TV.
Δεν τα έχω ψάξει και πολύ, αλλά σίγουρα δεν παίζουν out of box σε υπερ-laptop της HP που έχω τεστάρει.

Πάντως δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα...το μηχάνημα είναι τελείως vista compatible.
Οτιδήποτε άλλο, σίγουρα θα αποτύχει σε κάτι...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 15 Μαρ 2009, 12:03

@linuxman & @ftso: έχετε δίκιο, θα δω εάν μου επιτρέψουν στο στημένο+ανοιχτό μηχάνημα που έχουν να δοκιμάσω να κάνω boot με ένα usb-stick-Live-Ubuntu. Εάν γίνει αυτό, θα καταγράψω και την έξοδο των εντολών του linuxman για να δούμε τι παίζει και τι όχι. Όσον αφορά αυτό που λες ftso, πράγματι και στο website λίγο που το έψαξα δεν έχει drivers για linux για το μηχάνημα :(

Θα δείξει...

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 15 Μαρ 2009, 12:18

Πάντως φίλε greatst είσαι μερακλής! :D

Διάβασα σ' ένα άρθρο πως η HP ετοιμάζεται να μπεί ακόμα πιο δυναμικά στην αγορά στο χώρο του Linux. Πιθανόν να δούμε το Touchsmart με δική της διανομή. Αν δε βιάζεσαι πιστεύω πως θα βγεις κερδισμένος.

Υπάρχει μια πιθανότητα στο μαγαζί να πουλήσουμε ένα τέτοιο, οπότε άν έρθει, κατ' ευθείαν του πατάω πάνω Ubuntu και σου λέω ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 15 Μαρ 2009, 12:20

g00fy έγραψε:Πάντως φίλε greatst είσαι μερακλής! :D

Διάβασα σ' ένα άρθρο πως η HP ετοιμάζεται να μπεί ακόμα πιο δυναμικά στην αγορά στο χώρο του Linux. Πιθανόν να δούμε το Touchsmart με δική της διανομή. Αν δε βιάζεσαι πιστεύω πως θα βγεις κερδισμένος.

Υπάρχει μια πιθανότητα στο μαγαζί να πουλήσουμε ένα τέτοιο, οπότε άν έρθει, κατ' ευθείαν του πατάω πάνω Ubuntu και σου λέω ;)

δεν βιάζομαι :D

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 15 Μαρ 2009, 13:49

greatst έγραψε:@linuxman & @ftso: έχετε δίκιο, θα δω εάν μου επιτρέψουν στο στημένο+ανοιχτό μηχάνημα που έχουν να δοκιμάσω να κάνω boot με ένα usb-stick-Live-Ubuntu. Εάν γίνει αυτό, θα καταγράψω και την έξοδο των εντολών του linuxman για να δούμε τι παίζει και τι όχι. Όσον αφορά αυτό που λες ftso, πράγματι και στο website λίγο που το έψαξα δεν έχει drivers για linux για το μηχάνημα :(

Θα δείξει...

Να υπάρχουν drivers για Λίνουξ λίγο χλομό το βλέπω , άλλα εκτός για τους εκτυπωτές τις hp το Λίνουξ τι τα θες drivers κατά 60-70 % τις έχει και λογικά μπορείς να κάνεις την δοκιμή , εγώ έχω κάνει μία δοκιμή στο Μ.....μα κάποτε το 2008.
Το είδα και ζήτησα από το πωλητή να μου κατεβάσει το ένα φορητό να το δω από κοντά μέχρι να γυρίσει το έβαλα ένα δισκάκι DVD και έκανα μποοτ όταν γύρισε ο φορητός έχει φορτώσει και αναγνώρισε όλα ασύρματα , ενσύρματα bluetooth κτλ και όταν είπα ωραία τα είδε όλα , τι με ρώτησε ο πολητής :lol: :lol: :lol: :lol: έβαλες cd με drivers :lol: :lol: :lol: και εγώ του είπα όχι τα έχει ήδη μέσα στο dvd μαζί με το σύστημα :lol: :lol: :lol: και απάντηση ήτανε και πως γίνεται αυτό :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Λίνουξ του είπα τα έχει μέσα για πολλά :mrgreen: , βλέπετε Dell ήτανε και ήτανε όλες συσκευές διαλεγμένες .
Για αυτό ζήτα να το δεις από κοντά και να κάνεις το τεστ με dvd καλύτερα δεν πρόκειται να πειράξεις κάτι .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 15 Μαρ 2009, 14:17

linuxman έγραψε:
greatst έγραψε:@linuxman & @ftso: έχετε δίκιο, θα δω εάν μου επιτρέψουν στο στημένο+ανοιχτό μηχάνημα που έχουν να δοκιμάσω να κάνω boot με ένα usb-stick-Live-Ubuntu. Εάν γίνει αυτό, θα καταγράψω και την έξοδο των εντολών του linuxman για να δούμε τι παίζει και τι όχι. Όσον αφορά αυτό που λες ftso, πράγματι και στο website λίγο που το έψαξα δεν έχει drivers για linux για το μηχάνημα :(

Θα δείξει...

Να υπάρχουν drivers για Λίνουξ λίγο χλομό το βλέπω , άλλα εκτός για τους εκτυπωτές τις hp το Λίνουξ τι τα θες drivers κατά 60-70 % τις έχει και λογικά μπορείς να κάνεις την δοκιμή , εγώ έχω κάνει μία δοκιμή στο Μ.....μα κάποτε το 2008.
Το είδα και ζήτησα από το πωλητή να μου κατεβάσει το ένα φορητό να το δω από κοντά μέχρι να γυρίσει το έβαλα ένα δισκάκι DVD και έκανα μποοτ όταν γύρισε ο φορητός έχει φορτώσει και αναγνώρισε όλα ασύρματα , ενσύρματα bluetooth κτλ και όταν είπα ωραία τα είδε όλα , τι με ρώτησε ο πολητής :lol: :lol: :lol: :lol: έβαλες cd με drivers :lol: :lol: :lol: και εγώ του είπα όχι τα έχει ήδη μέσα στο dvd μαζί με το σύστημα :lol: :lol: :lol: και απάντηση ήτανε και πως γίνεται αυτό :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Λίνουξ του είπα τα έχει μέσα για πολλά :mrgreen: , βλέπετε Dell ήτανε και ήτανε όλες συσκευές διαλεγμένες .
Για αυτό ζήτα να το δεις από κοντά και να κάνεις το τεστ με dvd καλύτερα δεν πρόκειται να πειράξεις κάτι .

Ναι, το κατάλαβα το σκεπτικό. Στο κατάστημα που το είδα το έχουν ήδη ανοιχτό σε λειτουργία, οπότε εάν δεν έχουν αντίρηση θα πάω με ένα live cd να δω τι παίζει και τι όχι. Ίσως στείλω και ένα email στην HP να τους ρωτήσω!

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό micha » 14 Ιούλ 2009, 12:22

http://www.touchsmartcommunity.com/forum/thread/76/Will-it-run-Linux/

Σ'αυτή τη σελίδα θα δεις και άλλα παιδιά που έχουν τις ίδιες απορίες με σένα (συμπεριλαμβανομένου κα μένα ;) ) και κάποια από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο μηχάνημα καθώς και τρόποι επίλυσης. Ελπίζω να βοήθησα κάπως :)
Γνώσεις ⇛ Linux: λίγο ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu Lucid Lynx * 32bit
Άβαταρ μέλους
micha
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ