Το evolution κάνει ότι θέλει !

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Το evolution κάνει ότι θέλει !

Δημοσίευσηαπό sv9cag » 16 Μαρ 2009, 09:39

Καλημέρα στο forum

Τις τελευταίες μέρες χρειάστηκε να στείλω πολλά μηνύματα με περιεχόμενο φωτογραφίες που ήταν αρκετά μεγάλες 2-2,5 Mb η κάθε μια. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά αλλά από κάποια στιγμή και μετά το evolution άρχισε να κάνει διάφορα κόλπα......... και για να γίνω κατανοητός.
Αρχισε να μου βγάζει διάφορα μηνύματα ότι οι διάφοροι φάκελοι (εξερχόμενα, απεσταλμένα, πρόχειρα, απορρίμματα ) δεν συμφωνούσαν ακόμη και μετά από συγχρονισμό. Επίσης ενώ έκανα άδειασμα του φακέλου απορρίμματα, αυτό άλλες φορές δεν έσβηνε τίποτα και άλλες φορές έσβηνε μερικά από τα μηνύματα που υπήρχαν στο φάκελο αυτό.
Αλλες φορές πάλι μου παρουσιάζει το ίδιο μήνυμα ότι υπάρχει δύο φορές στον ίδιο φάκελο.
Αν το κλείσω και το ξανανοίξω μπορεί να τα βγάλει σωστά μπορεί και όχι.

Μήπως έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία με τέτοιο πρόβλημα ;
Τι πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει ;

Σας ευχαριστώ.
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 12.10 64bit σε NB MIRAGE DC-G 7200
Προδιαγραφές ⇛ intel core 2cpu T7200 @2Ghz│2048Mb │GeForge Go 7400│intel PRO 3945ABG │HDA intel │1280x800
sv9cag
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Το evolution κάνει ότι θέλει !

Δημοσίευσηαπό pkst » 16 Μαρ 2009, 10:06

Τα summaru files σου είναι corrupted
1) παρε ένα back-up του φάκελου .evolution
2)Μετά σβήσε από το κατάλογο .evolution όλα τα αρχεια με κατάληξη .summary, cmeta κτλ (το inbox. sent ktl που δεν έχουν καμμιά επέκταση τα αφήνεις απείρακτα - αυτά περιέχουν την αλληλογραφία σου)
3)Ξεκίνησε ξανά το evolution, και όλα θα εναι ΟΚ (τα αρχεία summary κτλ θα ξαναγινιουν rebuilt)
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv9cag » 17 Μαρ 2009, 20:32

Για σε όλους

Ευχαριστώ pkst για την βοήθεια, έκανα ότι είπες και επανέρχετε προσωρινά, μετά όμως από αποστολή μερικών μηνυμάτων ξαναρχίζει τα ίδια.
Επείσης όταν πατάω το μπουτόν "επισύναψη" για να επισυνάψω κάποιο αρχείο άλλες φορές το παράθυρο που ανοίγει είναι μεγάλο και φαίνοντε τα ονόματα των αρχείων ολόκληρα και άλλες φορές ειναι μικρό και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσης για να βρεις το αρχείο που θες.

Τώρα μπορώ να το χρησιμοποιήσω αλλά πρέπει κάθε λίγο να κάνω αυτή την διαδικασία.

Γιασας Γιώργος-sv9cag
Προδιαγραφές ⇛ intel core 2cpu T7200 @2Ghz│2048Mb │GeForge Go 7400│intel PRO 3945ABG │HDA intel │1280x800
sv9cag
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Μαρ 2009, 20:45

Εγώ θα σου έλεγα να περάσεις στο Thunderbird καλύτερα , τον έχω από την εποχή τον winblows τώρα πάνε 3 - 3,5 και χρόνια και είναι πολύ σταθερό .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 17 Μαρ 2009, 21:04

sv9cag έγραψε:Για σε όλους

Ευχαριστώ pkst για την βοήθεια, έκανα ότι είπες και επανέρχετε προσωρινά, μετά όμως από αποστολή μερικών μηνυμάτων ξαναρχίζει τα ίδια.
Επείσης όταν πατάω το μπουτόν "επισύναψη" για να επισυνάψω κάποιο αρχείο άλλες φορές το παράθυρο που ανοίγει είναι μεγάλο και φαίνοντε τα ονόματα των αρχείων ολόκληρα και άλλες φορές ειναι μικρό και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσης για να βρεις το αρχείο που θες.

Τώρα μπορώ να το χρησιμοποιήσω αλλά πρέπει κάθε λίγο να κάνω αυτή την διαδικασία.

Γιασας Γιώργος-sv9cag

Χμμμμ .. Μετονομασε τότε το φάκελλο .evolutiun και ξεκίνα από την αρχή τις ρυθμίσεις. Αφού φτιαξεις το λογαριασμό μέσω του Μενού Εισαγωγή> Εισαγωγή μοναδικού αρχείου> μετονομασμένος φάκελος> επιλογή αρχείου inbox εισάγεις τα εισερχόμενα μηνύματα σου (με τον ίδιο τρόπο τα απεσταλμένα με το αρχείο sent κοκ). Το γεγονός ότι το evolution δεν λειτουργεί σωστά μόνο σε σένα, έχει να κάνει μάλλον με κάποια corrupted files στο φάκελο .evolution.
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv9cag » 19 Μαρ 2009, 20:35

Για σε όλους

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια
Εχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα οφείλετε στον μεγαλο όγκο μηνυμάτων, τόσο σε αριθμό όσο και σε Mb, που έστειλα.
Και οι δύο περιπτώσεις που έγραψες pkst δούλεψαν η πρώτη προσωρινά μέχρι να στείλω κάμποσα μηνύματα και μετά είχε πάλι το ίδιο πρόβλημα, την δεύτερη δεν μπόρεσα να την δοκιμάσω γιατί στο μεταξύ έστειλα όλα τα μηνύματα.
Ηταν περίπου 1100 μηνύματα με επισυναμμένη μια φωτογραφία το κάθε ένα μεγέθους απο 2 εως 4Mb.
Σε νορμάλ συνθήκες δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως το evolution βάζει κάποιο περιορισμό όσον αφορά τον όγκο των φακέλων "απεσταλμένα, διαγραφέντα,πρόχειρα, κλπ.".
Οσο για το Thunderbird που λες linuxman δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα απλά δουλεύω το evolution επειδή υπήρχε σαν default με την εγκατάσταση του ubuntu και μέχρι να καταλήξω σε κάποιο δουλεύω αυτό.
Πάντως θα το δοκιμάσω και εφόσον βέβαια με βολεύει, γιατί να μην το προτιμήσω;

Ευχαριστώ και πάλι

Γιώργος - sv9cag
sv9cag
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 19 Μαρ 2009, 23:09

Δεν νομίζω να υπάρχει όριο, μιας και το evolution μου αυτή την στιγμή κρατάει πάνω από 150,000 μηνύματα στους διάφορους φακέλους του από το 2001. Ίσως να έχεις πέσει σε bug , και κάποια μορφή μηνύματος που σου έχει έρθει να "στραβώνει" το evolutiοn (το πάθαινα παλιά με τα html spam της Otenet). δοκίμασε πάντως και την δεύτερη λύση- δεν μπορεί να συμβάινει μόνο σε σένα..
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv9cag » 20 Μαρ 2009, 08:33

Καλημέρα σε όλους

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα τώρα με τις κανονικές συνθήκες, πάντως θα ρίξω μια ματιά και σε άλλα προγράμματα αλληλογραφίας και κάπου θα καταλήξω.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Γιώργος - sv9cag
sv9cag
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet