Δε μεταφέρεται το σήμα από laptop σε TV

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Δε μεταφέρεται το σήμα από laptop σε TV

Δημοσίευσηαπό angelapos » 01 Απρ 2009, 01:19

Γεια,

Έχω ένα laptop με κάρτα γραφικών ATI.

Έχω συνδέσει καλώδιο με LCD TV και μεταφέρω το σήμα της οθόνης από το laptop στην τηλεόραση (με το τηλεκοντρόλ της TV) και μουεμφανίζει κανονικά τα πάντα.

Βλέπω στην ουσία την οθόνη (desktop, flash youtube videos κτλ) αλλά το παράδοξο είναι το εξής.

Ενώ όπως προανέφερα βλέπω flash video πχ από youtube στην TV όταν βάζω τα ίδια βίντεο που έχω αποθηκεύσει στο σκληρό να παίξουν μέσω οποιουδήποτε player (vlc, totem) τότε δεν εμφανίζονται στην τηλεόραση.

To έχω δοκιμάσει και με flash videos και avi.

Ενώ βλέπω τον player να έχει ανοίξει, δε μου εμφανίζει την actual εικόνα. :!:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 32bit + XFCE σε Laptop HP Compaq nx 9010
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 - 2,8 GHz│ 1GB RAM │ ATI Mobility Radeon 64 MB │ TFT 15.4"
angelapos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δε μεταφέρεται το σήμα από laptop σε TV

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 01 Απρ 2009, 03:31

Κάτι με τον Xorg παίζει και δεν "ξέρει" τι να δώσει ή πως να "πάρει" το stream απο τον player στο output που πάει για την TV ...
Λοιπόν με τον VlC μπορώ να σου πώ τι θα κάνεις για να παίζει σε ότι μέγεθος θέλεις
για τον Totem σίγουρα fullscreen θα παίζει... αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στο ευαγέλιο..

Για τον VlC άνοιξε τον πήγαινε στα Tools --> preferences --> τίκαρε τα show settings σε All
    στο Video επέλεξε output-modules και δεξιά σου στην drop down list επέλεξε X11 για video output module
    Πάτα save και ξανάνοιξε τον VLC
    Αν δεν παίξει δοκίμασε αντί για Χ11 το Χvideo

Για τον Totem απλά πήγαινε edit --> preferences --> General
    και επέλεξε TV-out ( PAL)

(PAL μιάς και είμαστε στην ευρώπη και θέλουμε 25 καρεδάκια με καλύτερη ποιότητα εικόνας από ότι τα αμερικανάκια θέλουν 30 καρέ για να βλέπουν μόνο action films χωρίς υπόθεση και νόημα μόνο sex and violence .. :lol: πλάκα κάνω )... :D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό angelapos » 01 Απρ 2009, 04:09

Thanx αλλά στο vlc δε παίζει ούτε με Χ11 ούτε με Xvideo

Επίσης στο totem δε μπορώ να επιλέξω TV out ούτε NTSC ούτε PAL έχει ήδη προεπιλεγμένο το no TV out και τα άλλα δύο απλά δε μπορώ να τα επιλέξω :(

Μήπως πάιζει ρόλο και η (θ)ATI(γαμ@#ω) κάρτα γραφικών?
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 32bit + XFCE σε Laptop HP Compaq nx 9010
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 - 2,8 GHz│ 1GB RAM │ ATI Mobility Radeon 64 MB │ TFT 15.4"
angelapos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 01 Απρ 2009, 06:37

Εάν έχεις τους drivers λογικά θα παίζει
Πρέπει και το /etc/X11/xorg.conf να είναι σωστό βέβαια να γράφει την κάρτα σου
Αλλά για την ATI φοβάμαι ότι οι drivers δεν θα είναι και πολλών δυνατοτήτων... αλλά δεν ξέρω εξαρτάται το μοντέλο
Πάντως περίεργο αυτό με τον vlc :( , δοκίμασε και άλλες επιλογές έτσι δοκιμαστικά
Στο totem ούτε εμένα με αφήνει να τα επιλέξω καθώς έχω generic driver λογικά εάν είχεις τον σωστό (και ρυθμισμένο) driver θα λειτουργούσε. :(

Φαντάζομαι είτε δεν έχεις ρυθμίσει την κάρτα είτε ο driver δεν υποστηρίζει το tv out

Μια απλή λύση-ιδέα θα ήταν εάν έχει η κάρτα σου καποιο interface -gui .
Απο το interface ενεργοποιήσε την "2η οθόνη" ,και τράβηξε τον totem ή όποιο άλλο player έχεις στην "2η οθόνη".
Δες αν φένεται ότι είναι στην "2η οθόνη' στην TV

Εάν δεν λειτουργεί αυτό τότε πάτα

Κώδικας: Επιλογή όλων
gstreamer-properties

και άλλαξε απο εκεί στην καρτέλα video το plugin για το default output
μέχρι να δείς μπας και εμφανιστεί ο totem στην TV

αν πάλι τίποτα τότε πιθανόν να είναι της ΑΤΙ
όπως λεεί και στο http://blog.ibeentoubuntu.com/2007/06/s ... blues.html
για ένα συγκεκριμένο μοντέλο της ATI τα νέα δεν είναι ευχάριστα ..
αλλά έχει κάποιες λύσεις και εκει δεν ξέρω άμα κάνουν για την κάρτα σου.

Δές και αυτό το site
http://wiki.cchtml.com/index.php

Σε περίπτωση που έχεις όρεξη προσπαθησε
να κάνεις compile τον totem με ή χωρίς την παράμετρο
--with-x
-->use the X Window System

Κατέβασε την τελευταί έκδοση απο http://ftp.acc.umu.se/pub/GNOME/sources/totem/2.26/
Για ασφάλεια (να μην κάνεις ovewrite τίποτα) κανε 2 φακέλους στο home test1 και test2
αποσυμπίεσε και μπες στον φάκελο και κάνε ./configure --help να δείς τα options αν θέλεις

κάνε
./configure --prefix=/home/TOONOMASOU/test1 --exec-prefix=/home/TOONOMASOU/test2 --with-x
make
make install

δοκίμασε με ένα βίντεο να δείς αν στο δείχνει στην TV
Τέλος πρσπάθησε και αυτό

./configure --prefix=/home/TOONOMASOU/test1 --exec-prefix=/home/TOONOMASOU/test2
make
make install

Αυτά, δεν έχω άλλες ιδέες :(
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV