Συντονιστής: adem1

linuxman έγραψε:Πολύ καλή λύση , το μόνο που θα είναι πρόβλημα ότι δεν θα έχεις χρονικό περιθώριο στην επιλογή μεταξύ των 2 λειτουργικών δηλαδή τα 10-20-30 δευτερόλεπτα που θα έχεις αν το βάλεις κανονικά με boot+grub on disk1 .

silversurfer έγραψε:Καλησπέρα και από μένα και καλώς σας βρήκα.. Μιας κ το topic δεν είναι επιλυμένο είπα να ποστάρω ευλπιστώντας ότι θα δείτε το ερώτημά μου και θα με βοηθήσετε..
Ξεκινάω λοιπόν λέγωντας ότι το linux (ubuntu 8.10) τα δοκίμασα μόλις πριν 2 μέρες για πρώτη φορά (ντροπή μου) σε περιβάλλον vmware.. Η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό
κ θέλω το συντομότερο να τα βάλω κ στο Pc ώστε να τα απολαύσω στο 100%...
Αρκετά όμως με τις σάλτσες πάμε στο ψητό:
Στόχος είναι να κρατήσω ανέπαφα τα XP (έχω καλομάθει βλέπετε) κ σε έναν δεύτερο εσωτερικό σκληρό να περάσω την ubuntu..
Διαβάζοντας κάποια άλλα topics στο forum, αλλά κ αυτό, κατάλαβα ότι το πρόβλημα των περισσότερων είναι πως θα μας αφήσει ο grub ήσυχο τον MBR ώστε να μην έχουμε προβλήματα στο boot αν απεγκαταστήσουμε κάποιο από τα 2 λειτουργικά.. Ερώτηση πάνω σε αυτό: Σε ενδεχόμενη αναμάθμιση από 8.10 σε 9.. θα υπάρχει πρόβλημα στο boot???
Εγώ αυτό καταλαβαίνω, αν κάνω λάθος διορθώστε με...
Ερώτηση 2η: Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο το "καλύτερο" που έχω να κάνω είναι να βγάλω όλους τους δίσκους από πάνω, να αφήσω τον 1 για το ubuntu να το κάνω εγκατάσταση κ μετά να αποφασίζω μέσω DOS?? Ή μήπως με αυτόν τον τρόπο γίνεται να βάλω μετά grub?? (κάπου διάβασα κάτι σχετικό αλλά ειλικρινά έπαθα overdose σήμερα από τα όσα έψαξα για την εγκατάσταση...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

| Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
| Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |

έγραψε:αντι για hd0 επιλέγουμε ως τοποθεσια εγκασταστασης του boot loader την ίδια τοποθεσια όπου εγκαθιστουμε το Ubuntu. Δηλαδη στην συγκεκριμενη περιπτωση /dev/sdb και παταμε ok.

silversurfer έγραψε:Μα θέλω να κάνω εγκατάσταση σε εσωτερικό..![]()
εκτός αν εννοείς ότι θα με βοηθήσει το 5ο βήμα του οδηγού:έγραψε:αντι για hd0 επιλέγουμε ως τοποθεσια εγκασταστασης του boot loader την ίδια τοποθεσια όπου εγκαθιστουμε το Ubuntu. Δηλαδη στην συγκεκριμενη περιπτωση /dev/sdb και παταμε ok.