έγραψε:angelapos έγραψε:
Δοκίμασε λοιπόν με live cd. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιείς το ίδιο δισκάκι αν είναι επανεγγράψιμο, για να μη "χαραμίζεις" δισκάκια
.
Sorry που σε μπέρδεψα. Εννοώ, ότι μπορείς να κάψεις μια διανομή ως live, να τη δοκιμάσεις, ίσως και να την εγκαταστήσεις. Μετά μπορείς να κάψεις μια άλλη διανομή πάνω στο ίδιο δισκάκι, και να τη δοκιμάσεις και αυτή. Γενικώς εγώ όποτε θέλω να τρέξω live cd το καίω σε ένα επανεγγράψιμο δισκάκι όπου το έχω για αυτό το σκοπό.
Επίσης από όσο γνωρίζω, οτιδήποτε κάνεις με το live cd (εγκαταστάσεις προγραμμάτων κτλ) δεν αποθηκεύεται.Εκτός από ότι αφορά partitioning.
Πλεονέκτημα= δεν αλλάζεις κάτι στον υπολογιστή σου νόμιμα
Μειονέκτημα=Τσάμπα ο κόπος σου
Αλλά εφόσων το δικό σου CD drive είναι χαλασμένο, άκυρο.
Τώρα με usb, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, αλλά από ότι διαβάζω και από το ποστ που αναφέρεις και γενικά γίνεται.
Απλά, γιατί δε θες να προχωρήσεις σε κανονική εγκατάσταση, όπου θα βάλεις το Linux σε δικό του διαμέρισμα και να το έχεις μόνιμα στο σκληρό?
Επίσης μια πολύ διαδεδομένη διανομή όπου τρέχει εγκαθίσταται μέσω live cd/usb και δημιουργεί απλά ένα φάκελο στο σκληρό σου όπου αποθηκεύονται οι αλλαγές είναι το
[url]
http://www.puppylinux.org/[/url]
Απίστευα ταχύτατο. Ενδεικνυται για παλιούς υπολογιστές με πολύ περιορισμένες επιδόσεις και κια πραγματικά ανασταίνονται!