Antialiasing settings Intel 945GME σε Acer aspire one

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Antialiasing settings Intel 945GME σε Acer aspire one

Δημοσίευσηαπό pros » 24 Απρ 2009, 13:56

Μεγάλο Σάββατο, ατύχησα!
Motherboard για δεύτερη φορά.
Ευτυχώς, στο πλαίσιο,
δέχθηκαν να την αλλάξουν αν και ήταν εκτός εγγύησης.
Αλλά.... 10ημερη αναμονή λένε,
ας ελπίσουμε...
Βρέθηκα λοιπόν με ένα acer aspire με linpus (fedora με ζουρλομανδύα)
του έβγαλα τον ζουρλομανδύα και προέκυψε ένα αξιοπρεπές
περιβάλλον xfce που καλύπτει τις ανάγκες μου προς το παρόν.

Κώδικας: Επιλογή όλων
[user@localhost ~]$ lspci -nn |grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel 945GME Express Integrated Graphics Controller [8086:27ae] (rev 03)
[user@localhost ~]$ uname -a
Linux localhost 2.6.23.9lw #105 SMP PREEMPT Fri Jun 27 18:56:59 EDT 2008 i686 i686 i386 GNU/Linux

Δεν έχω όμως, καμία εμπειρία με τις κάρτες intel,
Έχει ασχοληθεί κανένας με την ρύθμιση της παραπάνω κάρτας και μπορεί να βοηθήσει;
Δουλεύει μια χαρά, δεν ξέρω αν επιδέχεται ρυθμίσεις antialiasing, Vsync κλπ.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Re: Antialiasing settings Intel 945GME σε Acer aspire one

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 25 Απρ 2009, 11:32

Φίλε μου καλημέρα.

Σου απαντάω μιας και είμαι και γω κάτοχος ενός HP Compaq 6720s και η καρτούλα μου είναι Intel 965GM.

Με απλά λόγια η κάρτα είναι πολύ απλή, δεν είναι για εφαρμογές που απαιτούν πολύ καλή κάρτα γραφικών,
το μόνο που μπορείς να κάνεις (τουλάχιστον μεσα απο windows, είναι να μοιραστείς την μνήμη σου με την κάρτα για λίγο καλυτερες επιδόσεις).
Δεν ξέρω αν αυτο γίνεται στο Linux. Το μόνο που έχω διαβάσει απο τα παιδιά εδω, είναι οτι οι drivers του Ubuntu δουλεύουν στο έπακρον με επιτυχία τις κάρτες αυτές.

Το antialiasing και το vsync θα το ζητάς λογικά για παιχνίδια.. δεν νομίζω πάντως να μπορείς να τα ρυθμίσεις... :roll:

δες μερικά specs στη παρακάτω σελίδα:
http://www.intel.com/design/chipsets/em ... 945gme.htm
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 25 Απρ 2009, 11:36

κάνε την δουλειά σου με το laptopάκι και περίμενε να σου έρθει η mobo σου απο το ΠΛΑΙΣΙΟ. Α... και μη παίζεις LOTTO και συναφείς τυχερά παιχνίδια αφού με την τύχη σου δε είσαι για τέτοια!!!
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 25 Απρ 2009, 14:23

The_Mentor έγραψε:κάνε την δουλειά σου με το laptopάκι και περίμενε να σου έρθει η mobo σου απο το ΠΛΑΙΣΙΟ. Α... και μη παίζεις LOTTO και συναφείς τυχερά παιχνίδια αφού με την τύχη σου δε είσαι για τέτοια!!!

Σήμερα στις 8.30 με πήραν τηλέφωνο, ήταν έτοιμο!
Τι τζακ ποτ έχει το λόττο αύριο; :D

έγραψε:Το μόνο που έχω διαβάσει απο τα παιδιά εδω, είναι οτι οι drivers του Ubuntu δουλεύουν στο έπακρον με επιτυχία τις κάρτες αυτές.

Το antialiasing και το vsync θα το ζητάς λογικά για παιχνίδια.. δεν νομίζω πάντως να μπορείς να τα ρυθμίσεις... :roll:

Ευχαριστώ για το link, αν καταφέρω τίποτα, θα ενημερώσω. Τις ρυθμίσεις τις θέλω για να αποδίδονται καθαρά οι ακμές του κύβου στο compiz (γωνία στο δεκάρικο!). :mrgreen:
Όντως, οι ενσωματωμένοι οδηγοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 25 Απρ 2009, 22:41

pros έγραψε:
The_Mentor έγραψε:κάνε την δουλειά σου με το laptopάκι και περίμενε να σου έρθει η mobo σου απο το ΠΛΑΙΣΙΟ. Α... και μη παίζεις LOTTO και συναφείς τυχερά παιχνίδια αφού με την τύχη σου δε είσαι για τέτοια!!!

Σήμερα στις 8.30 με πήραν τηλέφωνο, ήταν έτοιμο!
Τι τζακ ποτ έχει το λόττο αύριο; :D

έγραψε:Το μόνο που έχω διαβάσει απο τα παιδιά εδω, είναι οτι οι drivers του Ubuntu δουλεύουν στο έπακρον με επιτυχία τις κάρτες αυτές.

Ευχαριστώ για το link, αν καταφέρω τίποτα, θα ενημερώσω. Τις ρυθμίσεις τις θέλω για να αποδίδονται καθαρά οι ακμές του κύβου στο compiz (γωνία στο δεκάρικο!). :mrgreen:
Όντως, οι ενσωματωμένοι οδηγοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Δες εδώ http://vistakiller.blogspot.com/
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 25 Απρ 2009, 23:28

έγραψε:Τις ρυθμίσεις τις θέλω για να αποδίδονται καθαρά οι ακμές του κύβου στο compiz (γωνία στο δεκάρικο!).

Δεν είναι στην ρύθμιση του compiz το "πρόβλημα". Στην ρύθμιση της κάρτας είναι.
Antialiasing χρειάζεται, για να μην έχουν οι γραμμές που προβάλλονται σε προοπτική, πριονωτή όψη.
Όπως εδώ, για παράδειγμα (http://doc.ubuntu-fr.org/nvidia).
Με μια πρώτη ματιά στα manuals, (http://www.intel.com/design/chipsets/embedded/docs/945gme.htm) δεν το βλέπω εφικτό.
Δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά το ψάξιμο είναι κουσούρι. :)
Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV