statik έγραψε:Επειδη εχω περδευτει λιγο να ανακεφαλαιωσουμε.
-Δεν απαιτητε antivirus
-Καλου κακου χρειαζεται καποιο firewall ή καποιο addon blocker στο firefox
Αν τα λεω σωστα για γραψτε μου καποια καλα fierewalls για να εχουμε μια καλη λιστα.
Σε μία κανονική εγκατάσταση Ubuntu άλλα και Λίνουξ γενικότερα , εάν το Σύστημα δεν έχει κάποιες υπηρεσίες που "σερβίρει" προς τον έξω κόσμο δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη από το Firewall , το έχω πει πολλές φορές ότι εάν τσεκάρουμε στο τοπικό ακόμη δίκτυο μας να εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nmap -P0 -sS IP_PC_Running_Linux
απάντηση θα είναι 1714 πόρτες είναι όλες κλειστές , που σημαίνει απλά ότι δεν μπορεί να υπάρχει εισβολή από την έξω , άλλα ακόμα και εάν υπάρχουν ανοικτές πόρτες στο ρούτερ μας δεν σημάνει ότι αυτές πόρτες είναι ανοικτές και στο σύστημα .
Χρειάζεται μόνο όταν υπάρχουν υπηρεσίες σαν SAMBA , DNS ,APACHE , Mysql κτλ. κάτι που θέλουμε να είναι προσβάσιμο από τον έξω κόσμο ..
Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι απλά κάτι που θα ενοχλεί την χρήση του και ειδικά για έναν απλό χρήστη που δεν ξέρει τα βασικά από θέμα δικτύων και των πρωτόκολλα του διαδικτύου , επίσης χρειάζεται όταν ο Η/Υ έχει κρίσιμα δεδομένα και προσβάσεις που έχει .
addon blocker στο firefox κακό δεν θα κάνει .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr