Θρίαμβος μεγάλος για την κοινότητά μας σήμερα!!!
Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και χαιρόμαστε που μείνατε
ΚΥΡΙΩΣ εσείς ικανοποιημένοι.
Δε σας κρύβω πως είχα μεγάλο άγχος και το είχα εκμυστηρευτεί πολλάκις στον bullgr σχετικά με την παρουσίαση, καθότι δεν ένιωθα πως στο βήμα θα μιλάω εγώ αλλά όλοι εσείς! Εκπροσωπούσα τις προσπάθειες όλων μας και φοβόμουν αν κάτι δεν πάει καλά δε θα μίνει η σωστή εντύπωση.και θα αδικηθούν όλοι και όλα! Ευτυχώς τα καταφέραμε. Είχαμε μπροστά – μπροστά τους zissis atermon και άλλους φίλους μας καθώς και λίγο πιο πίσω τον σεμνό και ταπεινό που δεν αρέσει η δημοσιότητα

rizitis kaingeo ftso και άλλους που δε μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή (συγχωρείστε με για όποιον δε θυμάμαι) οπότε και έδιναν υποστήριξη και έμπνευση!
Δε ξέρω για βογγητά και τα υπόλοιπα. Το κοινό φάνηκε να ενδιαφέρεται.
Ενδεχομένως μια μικρή παραφωνία απο κάποια μέλη του Fedora (όχι όλοι) που γέλασαν σε κάποια φάση (ελπίζω να κάνω λάθος και να μην ήταν γι' αυτό που είπα – συγκεκριμένα πως “το Ubuntu δεν είναι μόνο για δουλειά αλλά και διασκέδαση”. Στην πλειοψηφία τους είναι πολύ καλά παιδιά και γενικότερα το κλήμα ήταν καλό.
Επίσης πολύ σημαντικό, συζήτησα με κανα δυο του Fedora σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε στη λίστα με το Hackfest και τους εξήγησα πως εμείς δεν έχουμε πρόβλημα και ίσα – ίσα χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες ενέργειες καθώς και όπως αναφέρθηκε, η δουλειά που θα γίνει σήμερα σε αυτούς αύριο θα πάει upstream και θα έρθει σε εμάς, το ίδιο και αν κάναμε κάτι ανάλογο εμείς. Επίσης αυτό που τους είπα “Εσύ μπλέ κι εγώ καφέ, κάτω όμως απο τα χρώματα είμαστε το ίδιο, είμαστε ένα”.
Φυσικά δεν έλειψαν αναφορές στις συζητήσεις μας (απο έναν ή δύο) πως εμείς δεν υποστηρίζουμε Upstream και δεν είμαστε καθαρά ανοιχτοί (αναφέρθηκε επίσης και το όνομα – σύγκριση Microsoft) θέλω ομως να πιστεύω
(και παρακαλώ μη τυχών και ξεκινήσουν flame και διαμάχες γιατί σας δίνω απλώς μια αναφορά απο τα παρασκήνια και εμπιστεύομαι πως δε θα δώσουμε σε καμία περίπτωση έκταση στο θέμα γιατί είναι υποψία) πως ήταν στο επίπεδο της πλάκας και του πειράγματος και όχι άποψης για εμάς. Η απάντησή μου ήταν πως δεν είχα πάει εκεί για να μαλώσω και να παραμερίσουμε τις μικρότητες, επικεντρώνοντας στον κοινό σκοπό μας – την διάδοση και υποστήριξη του Linux στη χώρα μας. Αυτό όμως ήταν απο 1 – 2, οι περισσότεροι ήταν πολλοί καλά παιδιά και συνεργάσιμα.
Επίσης, πήγαν να μας κάνουν πλάκα. Ο Ζήσης, αν δε κάνω λάθος, έφερε πανό και κρέμασε στον χώρο. Κάποιοι πήγαν και κόλλησαν αυτοκόλλητα του fedora και freebsd πάνω στο ένα. Δεν είχα καταλάβει μέχρι που είδα όλους του fedora-κιδες να γελούν και βγάζουν φωτογραφίες. Η απάντησή μου ήταν “Συγνώμη γιατί δεν κατάλαβα, αυτό το κάνατε για να μας πικάρετε ή να μας διαφημίσετε; Γιατί όπως βλέπετε έχουμε μεγαλύτερο λογότυπο και ό,τι και να κάνετε – είστε πάλι απο κάτω μας!!! - τα αυτοκόλλητα ήταν κολλημένα στην κάτω μεριά του πανό” Τρελάθηκαν!!! 100 – 0 του έκανα!!!
Έχω φωτογραφίες και θα τις στείλω πολύ σύντομα.
Επιστρέφοντας στο θέμα της παρουσίασης. Εγώ και ο Κώστας το διασκεδάσαμε. Ήταν πολύ όμορφη η αίσθηση να βλέπεις τον κόσμο να ανταποκρίνεται και να ακούει με ενδιαφέρουν αυτά που έχεις να πείς. Τους έκανα και λίγο χιούμορ λέγοντας “ Είμαι ο Σόλων Σαββίδης ή γι' αυτούς που γνωρίζουν στην κοινότητα – g00fy” Εκεί είχαμε γέλια απο το κοινό.

Το ίδιο και μετά στην παρουσίαση του περιοδικού αναφέροντας το όνομα του περιοδικού κάνει συνειρμό με τους Ζαπατίστας του Μεξικό. Κι εκεί γέλια!!!
Πιστεύω πως η παρουσίαση της κοινότητας του Ubuntu έκλεψε την παράσταση και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή να εκπροσωπήσω την κοινότητα
Άντε και του χρόνου, με μεγαλύτερη οργάνωση – όπως stand με PC και υλικό προώθησης, κέρασμα καφεδάκια και κουβεντούλα. Θα τους ξεπεράσουμε (ήδη το κάνουμε) όλους!