Κατ' αρχήν καλημέρα!
Το περίεργο....
Έχω στείσει ένα wireless δικτυάκι, στο οποίο οι υπολογιστές συνδέεονται χωρίς πρόβλημα, εκτός από έναν με xubuntu 9.04.
Σε αυτόν συμβαίνει το εξής:
μετά από κάθε reboot, συνδέεται αμέσως με το router (τουλάχιστον έτσι λέει ο network manager γιατί στα wireless hosts του router δε φαίνεται πουθενά....), αλλά δεν έχω ούτε internet ούτε ping ούτε τίποτα. Μετά από κάποια ώρα (3 λεπτά - 15 λεπτά) το ping στον router αρχίζει να δουλεύει και πλέον έχω απ' όλα. Στο ενδιάμεσο δεν έχω αλλάξει τίποτα. Οι μόνες ενέργειές μου είναι να κάνω ping στον router.
Έχει συναντήσει κανείς τίποτα παρόμοιο;
Υ.Γ 1) Δεν είναι DNS πρόβλημα γιατί δοκίμασα ως DNS server να βάλω είτε το router, είτε της otenet, είτε του OpenDNS τις διευθύνσεις (είτε και όλα μαζί!) και πάντα έχοω την ίδια ακριβώς συμπεριφορά.
2) Η σύνδεση γίνεται μέσω WP2/Personal αλλά αυτό δε φαίνεται να προκαλεί προβλήματα (ούτε είχα στο παρελθόν με την ίδια κάρτα και router)
3) Μπορώ να στείλω οποιεσδήποτε ρυθμίσεις θέλετε απλά αυτό είναι ένα μηνυματάκι για το αν τυχόν είναι γνωστή σε κάποιον αυτή η συμπεριφορά... Στο google βρήκα 1 μόνο παρόμοιο προβλημα το οποίο όμως δεν έχει απαντηθεί από κάποιον... (http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=7150367)