bumptop....να ήταν διαθέσιμο και για Linux...

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

bumptop....να ήταν διαθέσιμο και για Linux...

Δημοσίευσηαπό kostaspd » 23 Μάιος 2009, 03:39

Καθώς έκανα ανάγνωση το περιοδικό του pcworld τεύχος 52 σελίδα 23 βρήκα αυτό http://bumptop.com/ το οποίο δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο για Linux ακόμη και είπα να το μοιραστώ μαζί σας...καλά έκανα??? :mrgreen:
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 ubuntu 14.04 64bit
3 AMD A6-4400M APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 2766 MiB ‖ Hewlett-Packard 184A - HP Pavilion g6 Notebook PC
4 AMD nee ATI Device [1002:9990] ⋮ AMD nee ATI Thames XT/GL [Radeon HD 7600M Series] [1002:6840]
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
kostaspd
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: bumptop....να ήταν διαθέσιμο και για Linux...

Δημοσίευσηαπό headless » 23 Μάιος 2009, 07:24

Ωραίο σαν εφέ,αλλά πέρα απο κατανάλωση μνήμης τί προσφέρει;
Ούτως ή άλλως το desktop σπάνια το βλέπουμε,συνήθως το καλύπτουν οι τυχόν ανοιχτές εφαρμογές.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 23 Μάιος 2009, 13:31

Εκτός αυτού υπάρχουν και άλλα 2-3 αντίστοιχα projects, για linux όμως κανένα.
Το πρόβλημα που βλέπω εγώ σαν λειτουργικότητα είναι ότι προσομοιώνει το χάος ενός πραγματικού desktop στον υπολογιστή.
Αν ξέρει κανείς όμως πως θα γίνει το αντίθετο, δηλαδή να γίνει το πραγματικό desktop σαν ένα desktop υπολογιστή θα ήταν τέλειο :mrgreen:

Για να είναι λειτουργικό και εύχρηστο θα πρέπει να εφαρμοστεί σε μια οθόνη η οποία θα τοποθετηθεί οριζόντια και θα είναι touchscreen.
Έτσι θα είχε ενδοιαφέρον...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 23 Μάιος 2009, 14:38

Πάντως στο gnome.org σχετικά με το περιβόητο gnome 3. Το έχουν στις προτάσεις. Ο δημιουργός έχει αφήσει το θέμα ανοιχτό. Το είχα βάλει στα vista του αδερφού μου και είχε πλάκα... Πολύ καλή δουλειά... !
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 27 Μάιος 2009, 20:01

τι κάνει το bumptop ποιο 3Δ απο ένα desktop με compiz του ubuntu και του linux γενικότερα δεν το καταλαβένω... τη μόνη διαφορά που βλέπω εγώ τουλάχιστον είναι οτι το bumptop είναι 3δ απο "μέσα" ενώ με το compiz ειναι 3δ "απ'έξω"... δεν έχει νόιμα τα 3δ εικονίδια αλλά το περιβάλλον, και το μόνο που προσφέρει είναι επιπλέων χρήση τις ram. το καλήτερο που έχουν να κάνουν εκεί στην ομάδα λινουξ είναι να ενσωματώσουν στο compiz ή να δημιουργήσουν ένα νέο πρόγραμμα που να έχει τις ίδιες λειτουργίες με το bumptop και να αφήσουν το περιβάλλον για άλλα λειτουργικά ;) και το λινουξ θα γινόταν ακόμα ποιο πρακτικο και εύχρηστο ΕΚΤΟΣ αν βρουν το τέλειο 3δ περιβάλλον που θα βολεύει τους πάντες...

μια άλλη ματιά αλα κώστα ;) :P :P
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 27 Μάιος 2009, 20:32

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου... :lol:

Όμορφο σαν concept (άρε πως το μιλάω το αγγλικό) αλλά δεν είναι πρακτικό. Προφανώς θα κάνει τον τετραπύρηνο (άμα είχα) να δουλεύει σαν P4HT.

Μάλλον δεν υπάρχει για Linux γιατί δε προσφέρει τίποτα πρακτικό.

Κακά τα ψέματα, ας κάνουμε ένα flashback (άρε κι άλλο αγγλικό) αναδρομή στο παρελθόν ελληνιστή και ας κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στα πρώτα βήματα στον χώρο των PC (Windows 3.11 και DOS;)

Προσωπικά, αφού δε γνώριζα ή δε μπορούσα να κάνω και πολλά με το PC, του έδινα χαρακτήρα... δηλαδή' Ταπετσαρία, ήχοι συστήματος, εικονίδια, δείκτες, ζωάκια, μάγους, ψιψίνια - κοκοψόψια και άλλα πολλά.

Που καταλήγουμε; Πως για τον νέο χρήστη το bumptop δίνει νόημα ενασχόλησης με το PC του
Χωρίς αυτά που λέω να έιναι απόλυτα!!!

Εμένα προσωπικά (και δε θα αναφέρω τον όρο Power User γιατί τον βρίσκω ξεπερασμένο, παλιοκαιρίσιο και κιτσ... ο κάθε ένας που κατεβάζει ταινίες απο το Internet και τρέχει σπασμένο λογισμικό, αρέσκεται στο να αποκαλείται Power User) μ' ενδιαφέρει να κάνω τη δουλειά μου γρήγορα και απλά χωρίς πολλά πολλά.

Αγνοώ παντελώς το Compiz, δε μ' ενδιαφέρει τίποτα απο εφέ (εντάξει μόνο το Cairo Dock γιατί το βρήσκω πρωτοποριακό και πρακτικό) με καίει όμως μια καλή εφαρμογή backup που να μη κάθομαι να "γράφω listings" για να παίξει σωστά... καταλαβαίνετε τί εννοώ

Θέλω το Linux-άκι μου να παίζει Out of the Box και να μην επιστρατεύω τις γνώσεις μου πάνω στα μαγικά φίλτρα και στα ματζούνια όταν είμαι σπίτι. Θέλω απλά να παίζει!!!
Γι' αυτό και την κοπάνισα απο το Slackware και Gentoo... Αλλά αυτό είναι θέμα συζήτησης για άλλο Thread (βλ νήμα συζήτησης ) ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 27 Μάιος 2009, 23:22

Πριν από σας, για σας!
Αυτές οι λύσεις υποθέτουν ένα χρήστη «μέσο όρο»
και δίνουν μια λύση που βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας
κατά «μέσο όρο»........
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες....

Το compiz με τις δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει
μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας
στις πραγματικές ανάγκες κάθε χρήστη.

Το σημαντικό είναι να διαγνώσει ο καθένας τι χρειάζεται και να πειραματιστεί,
με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Τα bumptop κάθε είδους είναι σαν τα καθρεφτάκια που έδιναν
οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 27 Μάιος 2009, 23:38

pros έγραψε:...
Τα bumptop κάθε είδους είναι σαν τα καθρεφτάκια που έδιναν
οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς.

+1 :lol: :lol: :lol: ;) :D

Ναι κάθε φορά που βγαίνει κάποιο nonsence, trendy, lol ,gay-pay , Crapplication για windows το οποίο είναι και καλά φοβερό ( :| )
την ίδια στιγμή έχουν βγεί δεκάδες ανοιχτού κώδικα προγράμματα και γίνεται σίγουρα ένα update στον κώδικα του compiz κλπ κλπ

φανταστείτε τι θα γινόταν αν βγάζανε κάτι τόσο παντοδύναμο σαν το compiz για τα windows ...
marketing τσ τσ τσ τσ ....

Πάντως δεν κάνει και τίποτα φοβερό και τρομερό και super χρήσιμο
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 27 Μάιος 2009, 23:58

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως,ούτε τα παράθυρα-ζελές,οι φωτιές και τα ενυδρεία είναι super χρήσιμα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 28 Μάιος 2009, 00:02

headless έγραψε:... παράθυρα-ζελές,οι φωτιές και τα ενυδρεία ....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D τέλεια το είπες :!:
έτσι θέλω να τα περιγράφω ώρες ώρες όλα τα trendy fancy κλπ κλπ κλπ gadgetoπραματάκια καταναλωτικής αν-ικανοποίησης...
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας