Λοιπόν η ερώτηση μου κίνησε την περιέργεια, και έτσι μελέτησα λιγάκι και έφτιαξα το πρώτο μου bash script το οποίο κάνει τη δουλειά που θέλει ο DrGreem: ζητάει τον κωδικό, και μετά δοκιμάζει ΟΛΑ τα rar αρχεία στο φάκελο όπου εκτελείται να τα αποσυμπιέσει με εκείνο τον κωδικό.
Το σενάριο εντολών είναι:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
#!/bin/bash
# zzrar extracts many password protected .rar archives at once
echo Please enter the password:
read password
for i in $( ls ); do
unrar e -p$password $i
done
Για να το χρησιμοποιήσετε, ανοίξτε ένα απλό αρχείο κειμένου με το Gedit, επιλέγοντας από το κύριο μενού
Εφαρμογές > Βοηθήματα > Επεξεργαστής κειμένου. Αντιγράψτε τον πιο πάνω κώδικα και επικολλήστε τον στο αρχείο. Αποθηκεύστε το αρχείο με κάποιο όνομα, εγώ επέλεξα το zzrar. Μια που ο κώδικας ψάχνει για τα αρχεία rar στον ίδιο φάκελο όπου εκτελείται, αποθηκεύστε το αρχείο στο φάκελο όπου έχετε τα αρχεία προς αποσυμπίεση.
Μετά ανοίξτε τον περιηγητή αρχείων επιλέγοντας από το κύριο μενού
Τοποθεσίες > Προσωπικός φάκελος, βρείτε το αρχείο zzrar στο δίσκο, κάντε πάνω του δεξί κλικ και επιλέξτε την καρτέλα
Δικαιώματα. Εκεί, ενεργοποιήστε το κουτάκι
Να επιτρέπεται η εκτέλεση αρχείου ως πρόγραμμα και μετά πατήστε
Κλείσιμο.
Τέλος, κάντε διπλό κλικ πάνω στο αρχείο zzrar, και από το αναδυόμενο παράθυρο επιλέξτε
Εκτέλεση εντός τερματικού. Θα ανοίξει ένα παράθυρο τερματικού που θα σας ζητήσει τον κωδικό, και μετά θα πάρει ένα ένα τα αρχεία rar που θα βρει και θα τα αποσυμπιέσει μ' εκείνο τον κωδικό.
Δοκίμασέ το DrGreem και πες μας τι έγινε!