Διεύρυνση θεματολογίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Διεύρυνση θεματολογίας

Δημοσίευσηαπό Nisok » 15 Ιουν 2009, 23:56

Εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=5503&start=50

Πρότεινα μια ιδέα για την διεύρυνση της θεματολογίας του forum. H διεύρυνση θα βοηθήσει στο αυξηθεί η συμμετοχή των νέων μελών αλλά και να είναι πιο ευχάριστο και ανάλαφρο το forum για τα ήδη δραστήρια μέλη.

Σε μια αρχική προσέγγιση πρότεινα αυτές τις κατηγορίες:

α. Στην εκπαιδευτική ενότητα - να ανοίξουμε προς διάφορα ακαδημαϊκά θέματα (π.χ. ιατρικά είτε φυσική σε γενικά πλαίσια.. ).
β. Στα time out - Να μπούν οι κατηγορίες για cinema και γενικότερα τέχνες (όχι Ρουβάς και Βανδή.... )
γ. Παιχνίδια console... που πλέον το playstation έχει ubuntu...
δ. Για την ειδησεογραφική επικαιρότητα ... αν και το πρότεινα ... έχω φόβους ότι μπορούν να ξεκινήσουν εντάσεις... Οπότε θα πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή.

Αυτά είναι μια πρόταση μόνο. Μπορείτε να προτείνεται άλλες κατηγορίες είτε και να επιχειρηματολογήσετε εναντίον αυτών των προτάσεων.
Το ξέρω ότι η διαδικασία αυτή θα "νερώσει" το κλίμα και τους σκοπούς του φόρουμ, αλλά είναι ένα άνοιγμα στα νέα και άπειρα μέλη. Δεν είναι σκοπός μου να γίνουμε insomnia...
Τελευταία επεξεργασία από Nisok και 17 Ιουν 2009, 02:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Re: Διεύρυνση θεματολογίας

Δημοσίευσηαπό bullgr » 16 Ιουν 2009, 13:19

Προσωπικά οι φόβοι είναι αυτοί που ανέφερες... Το forum είναι της κοινότητας ubuntu-gr και έχει συγκεκριμένη θεματολογία...

Το timeout δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να παρεκλίνει όποιος θέλει εκεί από την συγκεκριμένη θεματολογία του forum... Εάν θέλει να γράψει για τον Ρουβά, για το Linux στο PS3, μπορεί να το κάνει εκεί.

Εάν όμως διαχωριστούν οι θεματολογίες όπως αναφέρεις, χάνεται η ταυτότητα του forum της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr και πάμε σε forum ποικίλης ύλης όπως το adslgr, isomnia κλπ, όπου πατάς να δεις τις νέες δημοσιεύσεις και μπλέκονται τα θέματα unix-linux με σπαθιά katana, με την κόντρα ote-forthnet κλπ.

Προσωπική μου άποψη είναι πως θέλουμε μέλη που να ασχολούνται με το ubuntu και εάν νοιώσουν την ανάγκη να πουν κάποια στιγμή κάτι διαφορετικό, να το κάνουν στο timeout... Δεν θέλουμε μέλη που να έχουν ως μοναδικό σκοπό την ποικίλη θεματολογία.

Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις για το πως πρέπει να βλέπουμε/λειτουργεί το forum... Εάν υπάρξουν διαφορετικές απόψεις, ίσως να ήταν καλό να ανοίξεις μια ψηφοφορία...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 16 Ιουν 2009, 13:40

Αν καταφέρουμε να έχουμε χρήστες να συνδέονται καθημερινά στο φόρουμ ή στο κανάλι, θα δραστηριοποιηθούν σταδιακά και σε δράσεις της κοινότητας, όπως στο να βοηθήσουν νέους χρήστες. Τα μαθήματα γλωσσών προγραμματισμού είναι κάτι τέτοιο. Σε αυτή την κατεύθυνση αντιλαμβάνομαι ότι το πρότεινε ο Nisok και συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Αλλά συμφωνώ και με bullgr ότι δεν πρέπει να γίνουμε isomnia ή adslgr. Συνεπώς το κρίσιμο είναι στις λεπτομέρειες της υλοποίησης της πρότασης του Nisok. Θα το σκεφτώ λίγο παραπάνω και θα προσπαθήσω να επανέλθω με πρακτικές προτάσεις προς υλοποίηση. Στο εν τω μεταξύ ας ποστάρει όποιος άλλος έχει πρακτικές ιδέες ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 16 Ιουν 2009, 15:20

Είμαι κάθετα,κάθετα όμως,αντίθετος με την διεύρυνση της θεματολογίας.
Και φυσικά δεν εννοώ sections όπως τα μαθήματα Python π.χ. που είναι πολύ ωραία και χρησιμότατα,αλλά το να συζητάμε για μουσική ποδόσφαιρο και αιθέριες υπάρξεις που είδαμε στην πλάζ σε τεχνολογικό forum είναι άκαιρο και άστοχο.
Θα χαμηλώσει κι άλλο το επίπεδο των χρηστών,πράγμα που κανείς μας νομίζω δε θα το θελε.
O πρώτος και κύριος στόχος του forum είναι ένας,να συζητήσουμε για το ubuntu.
Για όλα τα άλλα υπάρχει το timeout section.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Ιουν 2009, 15:26

@headless

Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε ποδόσφαιρο και γκόμενες... Η κατηγορίες που προτείνω είναι συγκεκριμένες και κρατάνε κάποιο "επίπεδο". Τουλάχιστον τα ακαδημαϊκά εμένα μου αρέσουν πολύ.

Η όλη διαδικασία θα γίνει (αν) με εξαιρετική προσοχή. Γιατί και εγώ καταλαβαίνω το ενδεχόμενο ρίσκο.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 16 Ιουν 2009, 15:28

Ωραία λοιπόν,περιμένω ν'ακούσω συγκεκριμένες προτάσεις που δεν χωράνε στο ήδη υπάρχον Timeout section και επανέρχομαι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Ιουν 2009, 15:30

Αρχικά έχω στο πρώτο post τέσσερα points. Πώς σου φαίνονται αυτά?
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gourgi » 16 Ιουν 2009, 15:37

είμαι και εγώ εναντίον της διεύρυνσης.
πιστεύω ότι το φόρουμ έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση η οποία είναι το ubuntu και όχι το cinema ή το θέατρο.
ήδη τώρα στο timeout μπαίνω μία φορά την βδομάδα και αν .. (συνήθως όταν κάποιος έχει απαντήσει σε θέμα που συμμετέχω)
στις υπόλοιπες ενότητες συμμετέχω είτε για να βοηθήσω είτε για να βοηθηθώ για θέματα πάνω στο ubuntu.
φοβάμαι ότι αν ανοιχτούμε τότε θα έχουμε μέλη που θα κάνουν ακριβώς από αυτό που περιγράφω παραπάνω.
δηλαδή θα γράφουν περισσότερο για γενικά θέματα και στις άλλες ενότητες θα μπαίνουν αν θέλουν να λύσουν ένα δικό τους θέμα.

δεν λέω ότι το να αγνοοώ το timeout είναι το απόλυτα σωστό και δεν ξέρω πόσοι από σας κάνετε κάτι αντίστοιχο αλλά είναι ο δικός μου τρόπος που αντιμετωπίζω το φόρουμ όσο καιρό συμμετέχω.
αν θέλω timeout παίζω urban terror :lol:
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Ιουν 2009, 15:41

Off topic:
urban rules!!!
Πρέπει να στήσουμε ένα server και να κανονίσουμε ένα tournament.....
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akisp » 16 Ιουν 2009, 15:43

headless έγραψε:Θα χαμηλώσει κι άλλο το επίπεδο των χρηστών,πράγμα που κανείς μας νομίζω δε θα το θελε.

Ειναι κατι που μου διαφευγει;

Nisok ποια ειναι η πηγη της εμπευσης σου για να καταλαβουν και οι αλλοι καλυτερα το σκεπτικο σου;
Απο εδω μηπως;
http://ubuntuforums.org/
akisp
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων