Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -εξηγήσεις

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -εξηγήσεις

Δημοσίευσηαπό Nisok » 17 Ιουν 2009, 00:09

@sokoban4ever
Γιατί σκεπτικός? ... να το συνεχίσουμε ? :wtf:
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 17 Ιουν 2009, 00:17

Να μην το συνεχίσουμε, αλλά δε μπορεί και να κλειδωθεί. Μια συγνώμη τα λύνει όλα. :angel:
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 17 Ιουν 2009, 00:21

Χμμμμ τώρα κατάλαβα το λάθος μου ... οκ. :oops:
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Ιουν 2009, 00:41

@Nisok & @kriti γιατί να το κλειδώσουμε και να το ξεχάσουμε ?

ilpara έγραψε: Μετά την αντίδραση ο bullgr ζήτησε να γίνει απλό μέλος και ο linuxman το έπραξε και προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση προς τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας συντονισμού, δηλαδή προς τους ftso, simosx, nikosal, ilpara, sudobash, logari81, puppet master, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται ο The_Mentor ο οποίος εικάζουμε ότι ήταν γνώστης του γεγονότος

Εδώ βλέπεις πόσο πίσω είσαι , ναι ο bullgr μου ζήτησε να των βγάλω εγώ από Διαχειριστής εγώ σεβόμενος πάντα και χρόνια τώρα στην Ιδιότητα ενός διαχειριστή δεν μπόρεσα να το κάνω και δεν θα το είχα κάνει πότε , το έκανε μόνος του .

ftso έγραψε:
Στο ubuntu-gr είμαστε , όχι στο ubuntuforums.org
Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να επιλύσει μόνος του προβλήματα εσωτερικής φύσεως.
Αυτά λύνονται με την συμβολή όλων δημοκρατικά.

Ναι δεν είμαστε , άλλα το ubuntuforums.org είναι ο σωστός τρόπος λειτουργίας ενός φόρουμ θα πρέπει να είναι παράδειγμα για μας , που υπάρχει ιεραρχία σωστή και ναι μεν αποφάσεις μπορεί να παρθούν από όλους μαζί (διαχειριστές + συντονιστές ) άλλα τελικό λόγο για βάρος μίας απόφασης θα είναι σε έναν η σε πολλούς διαχειριστές .
Ναι μπορεί να λυθούν ίσος δημοκρατικά άλλα από τότε που έχω γίνει συντονιστής έχω δει πολλές φορές κάποιος να παίρνει απόφαση χωρίς να το έχει συζητήσει από πριν με κανέναν και το έπραξε , γιατί έτσι του κάπνισε ( όχι μία φόρα άλλα πολλές φορές ) .
Πάντα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα πρέπει να πάρει βάρος τις απόφασης και συνέπειες τις , εδώ έχει σημασία εάν λειτουργεί για το προσωπικό όφελος η για όφελος του φόρουμ τις κοινότητας του .

ilpara έγραψε:
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κοινότητας που γνωρίζαμε τα ανωτέρω γεγονότα κρίναμε ότι ο linuxman έκανε ένα τεράστιο λάθος να προσπαθήσει αντιδημοκρατικά να επιβάλλει την αρχή τους ενός σε μια δημοκρατική κοινότητα. Συλλογιστήκαμε όμως ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και δεδομένης της τεράστιας προσφοράς του linuxman στην κοινότητα κρίναμε ότι το σωστό ήταν να μην τον εκθέσουμε περαιτέρω δημοσιοποιώντας στο ευρύ κοινό αυτή την μαύρη σελίδα για το ελεύθερο λογισμικό και αποφασίσαμε να τον προστατέψουμε. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεχάσουμε τα γεγονότα, και του αποδώσαμε τον τίτλο του επίτιμου μέλους. Ακόμα και όταν ο linuxman ζήτησε τα ρέστα για να προστατέψει την τιμή του (θράσος ή αγνωμοσύνη άραγε(;) ...δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί εκ μέρους του και της προσπάθειας όλων μας να τον προστατέψουμε), προσωπικά προτίμησα από το να τον εκθέσω να εκτεθώ εγώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λάθος που όπως πλέον (μετά τα πραγματικά γεγονότα) αντιλαμβάνεστε δεν ήταν λάθος:
ilpara έγραψε:Είναι λάθος μου που εξέφρασα δημόσια υπόθεση, διότι σε αντίθεση με τα γεγονότα τα οποία ελέγχονται αντικειμενικά ως προς το αν πραγματικά συνέβησαν δια μαρτύρων και αποδείξεων, οι υποθέσεις μπορούν να ελεγχθούν μόνο ως προς την λογική ορθότητα τους και συνεπώς υποκειμενικά. Το λάθος μου ήταν διπλό αφού η παράθεση της συγκεκριμένης υπόθεσης εκ' μέρους μου θίγει δύο ανθρώπους (linuxman & mentor) επί προσωπικού, και αυτό σε μια περίπτωση όπου, αφενός, το διακύβευμα (βλ. τίτλος επί τιμής) δεν είναι κρίσιμο για την λειτουργία της κοινότητας, και κατά την οποία περίπτωση, αφετέρου, δεν έχω πρόθεση (δεν θα ήταν προς όφελος της κοινότητας και διακεκριμένων μελών της να αναγκαστώ να το πράξω) να παραθέσω δημοσίως στοιχεία που ενδεχομένως να μετέτρεπαν την υπόθεση σε ήδη γεγονός. Είναι προφανές ότι εκφράστηκα επιπόλαια, δεν θα ήθελα να συνεχιστεί η συζήτηση και επαναλαμβάνω ότι ήταν διπλό λάθος μου.

ilpara έγραψε:
και του αποδώσαμε τον τίτλο του επίτιμου μέλους

Kαι εάν το αξίζω η όχι αυτό ας το κρύνουν όλοι στην κοινότητα .
ilpara έγραψε:
θράσος ή αγνωμοσύνη άραγε ;
Τι θες να πεις με αυτό ?
Δεν νομίζεις ότι αυτό εξελίσσεται ήδη σε προσωπικό επίπεδο πλέον και όχι τις κοινότητας ?
Εγώ δεν ζήτησα σωματοφύλακες να με προστατέψουν , μπορώ να απαντήσω γι αυτά που έκανα και αυτά που έγραψα και δεν χρειάζομαι να με προστατέψει κάνεις .
Εγώ έχω το κύρος και θάρρος να δώσου απάντηση σε όποιον με ρώτησε γιατί εγώ το έκανα , και δεν κρύβομαι πίσω από την κοινότητα και των μελών τις .
Άλλα εγώ δεν δέχομαι εκβιασμούς και αυτό εδώ έτσι φαίνεται
ilpara έγραψε:
να παραθέσω δημοσίως στοιχεία που ενδεχομένως να μετέτρεπαν την υπόθεση σε ήδη γεγονός.

Και όλο αυτό μέχρι τώρα που κάνεις και προσπαθείς να το αποδεχτούν η υπόλοιποι είναι "Αυτοπροβολή" κάτι που δεν το είχα κάνει πότε, τι θες να δείξεις σε όλο το φόρουμ πόσο καλός και δημοκρατικός είσαι ?
Μπορεί εγώ σαν άτομο δεν έχω το λέγειν όπως εσύ ( εδώ σε παραδέχομαι , και στο έχω πει πολλές φορές ) άλλα εγώ έχω το τεχνικό υπόβαθρο που δεν έχεις εσύ. Καθένας από μας υστερεί σε κάτι άλλος σε τεχνικό άλλος σε γραφικό και άλλος σε λέγειν .
Άλλα όταν αναφέρεται σε μένα κάποιος και δημόσια και κατηγορεί σε κάτι , καλό είναι και να βγάζει τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται και όχι απλά να πετά στον αέρα κάποιες φράσεις .
Εάν δεν θα τα είχες πει δημόσια αυτά στο IRC δεν θα είχα απαντήσει καν .
Και εάν θες να κάνεις αυτοπροβολή κάνε , δεν μπορώ εδώ να σε εμποδίσω , απλά μην ξεχνάς υπάρχουν άτομα που διαβάζουν αυτά που γράφεις και πολλές φορές δεν συμφωνούν με αυτά που γράφεις άσχετα εάν παίρνεις την απάντηση η όχι .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 17 Ιουν 2009, 01:05

Για να τελειωνει κατι που μας κανει να αισθανομαστε δυσαρεστα και για κοιταξουμε μπροστα και αυτο το θεμα δεν βοηθαει.
εγω τουλαχιστον δεν ξαναγραφω στο θεμα.

με εκτιμηση
kriti
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 17 Ιουν 2009, 06:08

ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:1η Απόφασή μου σαν Administrator είναι ο ορισμός του The_Mentor ως Υπερ-Συντονιστή (Super Moderator) για να με βοηθήσει στα καθήκοντά μου. Η εμπειρία του απο την διαχείριση / συντονισμό forums και χρηστών για πολλά χρόνια, αποτελεί απόδειξη ικανότητας.

Νομίζω πως εδώ δεν κατάλαβες ποια είναι τα καθήκοντα ενός διαχειριστή, ειδικά ενός κοινοτικού φόρουμ.
foul

Που το είδες το φάουλ; :? Να μας το έκανες και πιο λιανά για να καταλάβουμε κι εμείς οι υπόλοιποι; :? Αν υπάρχει φάουλ είναι του bullgr που δεν τον ενημέρωσε κατά την παράδοση ποιά είναι τα καθήκοντα και τα δικαιώματά του. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ορθώς σκεπτόμενος ο linuxman είπε να ορίσει υπερ-συνοντιστή τον The_Mentor και τζινίσατε οι υπόλοιποι είτε επειδή το έκανε πραξικοπηματικά είτε επειδή δεν γουστάρετε τον The_Mentor. Κάποιος μίλησε για άξιος αλλά δεν ήρθε η ώρα για το χρίσμα ακόμα. Όντως πολύ κόζα νόστρα σενάριο και δεν γουστάρω καθόλου, αλλά δεν μου πέφτει και λόγος.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ο ολοένα αυξανόμενος όγκος του φόρουμ τόσο απο πλευράς χρηστών όσο και απο πλευράς ποιοτικών πόστς αλλά και θεμάτων διαχείρισης.

Άρα το φόρουμ απαιτεί περισσότερους συντονιστές και διαχειριστές και όχι έναν Υπερ-συντονιστή...
offside

Που το είδες το offside; :? Εκτός κι αν δεν αντιλαμβάνεσε το ρόλο και την χρησιμότητα του υπερ-συντονιστή, οπότε πάω πάσο.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Και όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα φόρουμ, ο administrator δεν επιτρέπεται να επιλύει προβλήματα εσωτερικής φύσεως εφόσον αυτό πρέπει να γίνεται από των Υπερ-Συντονιστή του.

Στο ubuntu-gr είμαστε , όχι στο ubuntuforums.
Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να επιλύσει μόνος του προβλήματα εσωτερικής φύσεως.
Αυτά λύνονται με την συμβολή όλων δημοκρατικά.
offside

Εδώ το λάθος είναι του όντως το linuxman, αλλά και πάλι offside δεν υπάρχει. Δεν είναι ότι δεν επιτρέπεται ο διαχειριστής να συντονίζει κιόλας στο φόρουμ, είναι ότι συνήθως στα μεγάλα φόρουμ έχει άλλες και πιο χρήσιμες δουλειές να κάνει και γι' αυτό ορίζει έναν υπερ-συντονιστή, καθήκον του οποίου είναι να συντονίζει την ομάδα συντονιστών και απετελεί ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ αυτής και του διαχειριστή. Είναι και πράγματα που δεν λύνονται δημοκρατικά σ' ένα φόρουμ, π.χ. περίπτωση τρολλ. Δεν θα περιμένεις ως συντονιστής να συζητήσετε πρώτα την περίπτωσή του στο φόρουμ των συντονιστών, θα προβείς άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες. Θα μου πεις τραβηγμένο παράδειγμα, γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι σπάνιο να εμφανιστεί τρολλ εδώ. Τουλάχιστον δεν είδα μέχρι τώρα κανένα.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Ο Υπερ Συντονιστής τίθεται σαν επικεφαλής τις Ομάδας Συντονιστών, αναφέρεται μόνο σε εμένα, και δρα με την πλήρη υποστήριξή μου στην λύση και διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων πάσης φύσεως.
Στο επίπεδο της διαχείρισης του forum και των λειτουργικών αναγκών θα περνούν όλα απο τα χέρια μου - μετά απο απόφαση βέβαια που θα λαμβάνεται απο όλους μας. Επίσης θα είμαι και ο τελικός ρυθμιστής σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και δεν μπορεί να διευθετηθεί μεταξύ των συντονιστών ή του Υπερ-Συντονιστή.

Παρακαλώ όλους σας να σεβαστείτε την Ιεραρχία του forum και ευελπιστώ στην συνεργασία σας.

Οι αποφάσεις μου ως Administrator θα λαμβάνονται πάντα με γνώμονα το καλό του forum και της κοινότητας.

:shock:
Επ ωμου -αρμ!! Παρουσιαστε - αρμ!!! Πραμ παραμ πραμ παραμ...
Penalty

Καλά πλάκα με κάνεις; :? Αλλά όπως γράφω και πιο πάνω δεν έχεις αντιληφθεί τι εστί υπερ-συντονιστής. Αν εσύ τον αντιλαμβάνεσε σαν δικτάτορα ή μάλλον το δεξί χέρι το δικτάτορα είσαι βαθιά νυχτωμένος και συνιστώ να πας να ρωτήσεις σ' άλλα φόρουμ που έχουν υπερ-συντονιστή, ποιός ο ρόλος του και πως λειτουργεί μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Σας ευχαριστώ.

Διατάξτε! :roll:[/spoiler]

ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Και τώρα εάν κοινότητα του φόρουμ και τα μέλη τις θα κρίνουν ότι έπραξα λάθος και δεν αξίζω να είμαι σαν Επίτιμο μέλος τις ,να βγει βαθμός που μου δόθηκε.

@linuxman, η πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ στο να γίνεις επίτιμο μέλος το έκανε εν γνώση του κειμένου και των καταστάσεων. :)

linuxman, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ως τίτλος είναι κάπως οξύμορον (νομίζω;), δηλ. το μέλος είναι μέλος. Επίτιμος μπορεί να είναι ένα μέλος που κατείχε κάποιο αξίωμα σ' αυτήν την κοινότητα -στην περίπτωσή σου, επίτιμος συντονιστής και στην περίπτωση του bullgr επίτιμος διαχειριστής.
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Υ.Γ. Πότε δεν είχα λειτουργήσει με την προσωπική προβολή άλλα πάντα με γνώμονα το καλό του φόρουμ και βοήθεια που μπορώ να προσφέρω στους νέους χρήστες .

Νομίζω πως όλοι το πιστεύουν αυτό για εσένα. Εξάλλου φαίνεται κιόλας... :)
Συνέχισε έτσι και προσπάθησε να κρατάς την ουσία για τον λόγο που είμαστε όλοι εδώ σε αυτό το φόρουμ και όχι αυτά που μας κολλάνε στα ίδια και μας κάνουν να κοιτούμε το δέντρο χάνοντας το δάσος...

Εμένα πάλι αυτό μου ακούγεται άκρως υποκριτικό, δηλ. αφού εν ολίγοις κατηγόρησες τον linuxman για αντιδημοκρατική συμπεριφορά στο τέλος γλείφεις κιόλας. Εντάξει, αυτό σε συμφέρει, αυτό κάνεις, δηλ. ό,τι έγινε έγινε και περασμένα ξεχασμένα και προχωράμε επί της ουσίας παρακάτω. Και η πρόταση για κλείδωμα του παρόντος δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Μου θυμίζει το "τι θα πει ο κόσμος" που ακούω μια ζωή από την οικογένειά μου. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν σας και πιστέψτε με οι εκτίμησή μου για τους δύο επίτιμους δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την όλη συζήτηση.

@ linuxman: Μια χαρά είναι το "λέγειν" σου και προσωπικά λυπάμαι που δεν είσαι πλέον συντονιστής.

@bullgr: Σωστό σε βρίσκω σε γενικές γραμμές. Γούσταρα πολύ το προηγούμενο αβατάρ σου μήπως να το άλλαζες πάλι; :?
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 17 Ιουν 2009, 08:42

Παρακαλώ πριν δημοσιεύετε στον παρόν νήμα να διαβάσετε το κείμενο του spoiler (τα πραγματικά γεγονότα) προσεχτικά:
Spoiler: show
Τα παρακάτω ατυχή αλλά πραγματικά γεγονότα τα δημοσιοποίησε παραπάνω ο linuxman, όχι εγώ :(
επανειλημμένα προσπαθήσαμε να τα ξεχάσουμε και να πάμε μπροστά και αυτό πρέπει και ζητάω να γίνει :!:

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2009 και ώρα 22:41 στην κλειστή ενότητα του φόρουμ η οποία είναι ορατή μόνο από την ομάδα διαχείρισης-συντονισμού του φόρουμ της Ελληνικής Κοινότητας του Ubuntu ο linuxman προέβη στην ανακοίνωση που ακολουθεί σε παράθεση. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί από τον administrator bullgr η ανακοίνωση ότι ορίζει τον linuxman administrator του φόρουμ, ο οποίος μέχρι τότε ήταν moderator. Δεδομένου ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στην ομάδα διαχείρισης-συντονισμού αλλά απλώς ανακοινώθηκε, υπήρξε αντίδραση όχι προς το πρόσωπο του linuxman αλλά προς την αντιδημοκρατική διαδικασία που αντιβαίνει τις αρχές λειτουργίας της κοινότητας. Μετά την αντίδραση ο bullgr ζήτησε να γίνει απλό μέλος και ο linuxman το έπραξε (δίορθωση: ο bullgr διέγραψε τον εαυτό του αφήνοντας μοναδικό διαχειριστή τον linuxman τον οποίο είχε ορίσει λίγες ώρες νωρίτερα) και (ο linuxman) προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση προς τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας συντονισμού, δηλαδή προς τους ftso, simosx, nikosal, ilpara, sudobash, logari81, puppet master, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται ο The_Mentor ο οποίος εικάζουμε ότι ήταν γνώστης του γεγονότος:
linuxman έγραψε:
Εκ πρώτης ευχαριστώ τον Σταύρο Τεμερτζίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.
Από την πολύχρονη εμπειρία μου ως διαχειριστής forums και χρηστών, πιστεύω πως θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων σας.

1η Απόφασή μου σαν Administrator είναι ο ορισμός του The_Mentor ως Υπερ-Συντονιστή (Super Moderator) για να με βοηθήσει στα καθήκοντά μου. Η εμπειρία του απο την διαχείριση / συντονισμό forums και χρηστών για πολλά χρόνια, αποτελεί απόδειξη ικανότητας.
Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ο ολοένα αυξανόμενος όγκος του φόρουμ τόσο απο πλευράς χρηστών όσο και απο πλευράς ποιοτικών πόστς αλλά και θεμάτων διαχείρισης.
Και όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα φόρουμ, ο administrator δεν επιτρέπεται να επιλύει προβλήματα εσωτερικής φύσεως εφόσον αυτό πρέπει να γίνεται από των Υπερ-Συντονιστή του.

Ο Υπερ Συντονιστής τίθεται σαν επικεφαλής τις Ομάδας Συντονιστών, αναφέρεται μόνο σε εμένα, και δρα με την πλήρη υποστήριξή μου στην λύση και διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων πάσης φύσεως.
Στο επίπεδο της διαχείρισης του forum και των λειτουργικών αναγκών θα περνούν όλα απο τα χέρια μου - μετά απο απόφαση βέβαια που θα λαμβάνεται απο όλους μας. Επίσης θα είμαι και ο τελικός ρυθμιστής σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και δεν μπορεί να διευθετηθεί μεταξύ των συντονιστών ή του Υπερ-Συντονιστή.

Παρακαλώ όλους σας να σεβαστείτε την Ιεραρχία του forum και ευελπιστώ στην συνεργασία σας.

Οι αποφάσεις μου ως Administrator θα λαμβάνονται πάντα με γνώμονα το καλό του forum και της κοινότητας.

Σας ευχαριστώ.

Όσοι (10-15 σταθερά μέλη της κοινότητας) λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης ξεκαθαρίσαμε ότι δεν ανεχόμαστε ούτε πραξικοπήματα ούτε «στρατιωτικό νόμο», ζητήσαμε να παραδοθεί η διαχείριση σε δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη άμεσα, και δηλώσαμε δημόσια στο IRC:
έγραψε:Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις στην κοινότητα πρέπει να λαμβάνονται δημοκρατικά, δηλαδή από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων-ενδιαφερόμενων, καθώς και ότι οι ρόλοι του administrator ή του moderator είναι για να υποβοηθούν την λειτουργία της κοινότητας και όχι για να ασκούν εξουσία υποκαθιστώντας την κοινότητα στην λήψη αποφάσεων. Ως εκ' τούτου θεωρούμε ότι τα γεγονότα που αναφέρονται παραπάνω αντιβαίνουν τις αρχές λειτουργίας της κοινότητας και προτείνουμε να τεθεί το θέμα σε δημόσια ανοιχτή συζήτηση και να οριστεί με δημοκρατική διαδικασία νέα ομάδα διαχείρισης και νέα ομάδα συντονισμού.
Η αρχική πρόταση είναι:
Administrators: pkst , sudobash , medigeek (=savvas)
Moderators: ftso, logari81, nikosal, linuxman, The_Mentor, ilpara
Παρακαλούμε προτείνετε ελεύθερα νέα μέλη, είτε άλλους διαχειριστές, είτε άλλους συντονιστές.
Εν συνεχεία προβήκαμε στην πρόταση για ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ που αφορά το ξεκαθάρισμα ότι ο ρόλος του διαχειριστή και του συντονιστή είναι "χαμαλίκι" και όχι "εξουσία" καθώς και την διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινότητας.

Έχοντας πλέον παραδώσει την διαχείριση, την επόμενη ημέρα ο linuxman προέβη στο ακόλουθο μήνυμα αποχώρησης:
linuxman έγραψε:Λοιπόν , σαν Διαχειριστής (προσωρινός ) πήρα μία απόφαση και έκανα τον sudobash + pkst Διαχειριστές είναι πλέων στην ομάδα Διαχείρισης .
Περιμένω να μου απαντήσουν ότι μπορούνε να μπούνε στο Administration Panel και τα βλέπουν όλα οκ , και μετά θα βγάλω και τον εαυτό μου από την ομάδα .

Μιας και έχουμε Δημοκρατία , και αποφάσεις για σοβαρά θέματα πρέπει να της παίρνουμε όλοι μαζί άλλα καθένας έχει δικαίωμα να πάρει κάποιες αποφάσεις για το μπορεί και τι θέλει να κάνει και εγώ θα αποχωρίσω εντελώς από την ομάδα
Διαχειριστές + Συντονιστές και θα είμαι απλό μέλος , και έτσι θα κοιμάμαι ποιο ήσυχα και σαν αρνάκι χωρίς να βλέπω φρικιαστικά όνειρα .

Μην με παρεξηγήσετε , δεν θέλω να μπλέκω στην εντάσεις γιατί πως και τι θα γίνει , έτσι εγώ προσωπικά θα είμαι ποιο ήρεμος και ψυχικά , και θα είμαι απλό μέλος χωρίς υποχρεώσεις και αρμοδιότητες , έτσι καλύτερα είναι για μένα .

Δεν θα καταλάβετε πότε ότι και είναι προσωπική γνώμη μου ότι για να λειτουργεί κάτι κάποιος πρέπει να πάρει βάρος των αποφάσεων ( κακών και όχι ) επάνω του και αποφάσεων για σοβαρά πράγματα μιας και θέση του είναι αυτή πάνω στην οποία βασίζονται πολλά άτομα .Όταν την απόφαση θα την παίρνουν πολλοί και μετά θα αποδεχτεί ότι είναι λάθος τότε όλοι θα την παίζουν τρελήτσα και θα κάνουν τον κινέζω .
Σε μία χώρα που κάποιοι παίρνουν αποφάσεις για το τι θα γίνει και πως είναι και αυτοί που μετά θα την πληρώσουν εάν αποφάσεις του ήτανε λάθος .

Και θα κλείσω με τα λόγια του Ισοκράτη :
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας , διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την Αυθάδεια ως Δικαίωμα , την Παρανομία ως Ελευθερία , την Αναίδεια του λόγου ως Ισότητα και την Αναρχία ως Ευδαιμονία .

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους για συνεργασία για λίγο καιρό που ήμουνα Συντονιστής .

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κοινότητας που γνωρίζαμε τα ανωτέρω γεγονότα κρίναμε ότι ο linuxman έκανε ένα τεράστιο λάθος να προσπαθήσει αντιδημοκρατικά να επιβάλλει την αρχή τους ενός σε μια δημοκρατική κοινότητα. Συλλογιστήκαμε όμως ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και δεδομένης της τεράστιας προσφοράς του linuxman στην κοινότητα κρίναμε ότι το σωστό ήταν να μην τον εκθέσουμε περαιτέρω δημοσιοποιώντας στο ευρύ κοινό αυτή την μαύρη σελίδα για το ελεύθερο λογισμικό και αποφασίσαμε να τον προστατέψουμε. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεχάσουμε τα γεγονότα, και του αποδώσαμε τον τίτλο του επίτιμου μέλους. Ακόμα και όταν ο linuxman ζήτησε τα ρέστα για να προστατέψει την τιμή του (θράσος ή αγνωμοσύνη άραγε(;) ...δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί εκ μέρους του και της προσπάθειας όλων μας να τον προστατέψουμε), προσωπικά προτίμησα από το να τον εκθέσω να εκτεθώ εγώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λάθος που όπως πλέον (μετά τα πραγματικά γεγονότα) αντιλαμβάνεστε δεν ήταν λάθος:
ilpara έγραψε:Είναι λάθος μου που εξέφρασα δημόσια υπόθεση, διότι σε αντίθεση με τα γεγονότα τα οποία ελέγχονται αντικειμενικά ως προς το αν πραγματικά συνέβησαν δια μαρτύρων και αποδείξεων, οι υποθέσεις μπορούν να ελεγχθούν μόνο ως προς την λογική ορθότητα τους και συνεπώς υποκειμενικά. Το λάθος μου ήταν διπλό αφού η παράθεση της συγκεκριμένης υπόθεσης εκ' μέρους μου θίγει δύο ανθρώπους (linuxman & mentor) επί προσωπικού, και αυτό σε μια περίπτωση όπου, αφενός, το διακύβευμα (βλ. τίτλος επί τιμής) δεν είναι κρίσιμο για την λειτουργία της κοινότητας, και κατά την οποία περίπτωση, αφετέρου, δεν έχω πρόθεση (δεν θα ήταν προς όφελος της κοινότητας και διακεκριμένων μελών της να αναγκαστώ να το πράξω) να παραθέσω δημοσίως στοιχεία που ενδεχομένως να μετέτρεπαν την υπόθεση σε ήδη γεγονός. Είναι προφανές ότι εκφράστηκα επιπόλαια, δεν θα ήθελα να συνεχιστεί η συζήτηση και επαναλαμβάνω ότι ήταν διπλό λάθος μου.

Καταλήγω λέγοντας ότι μια συγνώμη απέναντι στην κοινότητα την οφείλει όποιος προσπάθησε να καταλύσει την δημοκρατική της λειτουργία, και έως εδώ δεν είδα καμία παραδοχή λάθους από όποιον πραγματικά έσφαλε :(

linuxman έγραψε:τι θες να δείξεις σε όλο το φόρουμ πόσο καλός και δημοκρατικός είσαι ?
Σαφώς και είμαι υπέρμαχος της δημοκρατικής λειτουργίας του φόρουμ! Ξεκάθαρα! Και σαφώς δεν δέχομαι φασιστικά διαγγέλματα (βλ. spoiler παραπάνω) όπως αυτό που έκανες την Κυριακή 31 Μαΐου 2009 προς την υπόλοιπη ομάδα διαχείρισης-συντονισμού όταν και επιχείρησες κυριολεκτικό πραξικόπημα στο φόρουμ! Ξεκάθαρα!
Και όσοι υποστηρίζουν την απολυταρχική συμπεριφορά σου -αν υπάρχει κανένας- να ενημερωθούν πρώτα προσεχτικά για τα πραγματικά γεγονότα (βλ. spoiler παραπάνω) και μετά να έρθουν εδώ να το πούνε ευθαρσώς! Και αν η πλειοψηφία σε ανακηρύξει ιεραρχικά ανώτερο και σου δώσει το δικαίωμα λήψης αποφάσεων θα το δεχτώ! Προς το παρόν όμως η κοινότητα ανοιχτά και ομόφωνα αν θυμάμαι καλά αποφάσισε δημοκρατία και απέρριψε το διάγγελμα σου...
Έχεις τεράστια προσφορά στο φόρουμ με χιλιάδες απαντήσεις όπου προσφέρεις βοήθεια σε χρήστες. Και έχεις φοβερές τεχνικές γνώσεις. Αλλά αυτό δεν σου δίνει δικαίωμα να επιβάλεις απολυταρχικό καθεστώς, άλλωστε πάντα τα απολυταρχικά καθεστώτα τα επέβαλλαν αυτοί που μπορούσαν, δηλαδή αυτοί που είχαν την δύναμη όπως εσύ.
Και διευκρινίζω:
  • Δημοκρατία = πλειοψηφική λήψη αποφάσεων (πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και που λειτουργεί με βάση τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών)
  • Απολυταρχία = λήψη αποφάσεων από τον ένα, τον μονάρχη, τον δικτάτορα, κ.ο.κ. (είδος πολιτεύματος, στο οποίο όλες οι εξουσίες ανήκουν στο μονάρχη και ασκούνται από αυτόν χωρίς κανέναν περιορισμό)

Διευκρίνηση: Η διαφωνία δεν είναι προσωπική παρεξήγηση ή θέμα εγωισμού αλλά διαφορά ουσίας, μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Όποιος θέλει και όποτε θέλει μπορεί να ανοίξει ψηφοφορία με αντικείμενο την καθαίρεση μου από συντονιστή ή ακόμα και την διαγραφή μου από μέλος του φόρουμ, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε μέλους της κοινότητας Ubuntu-gr. Θα σεβαστώ την πλειοψηφία, επίσης αυτονόητο για εμένα.

ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ! ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΜΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΟΥ
Κώδικας: Επιλογή όλων
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=5604&start=40#p54631
ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ SPOILER ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 17 Ιουν 2009, 10:38

Παιδιά, το γυαλί μεταξύ των πρώην διαχειριστών/συντονιστών και νυν έχει ραγίσει... Και δεν πρόκειται να ξανακολλήσει.

Γι' αυτό ας τελειώσει αυτή η παρωδία με το "Επίτιμο Μέλος" και η ανούσια πρόσβαση στο "Moderators Topic"... Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι (περίπου τα 2/3) διαχειριστές/συντονιστές δεν τους άρεσε, άσχετα εάν ψήφισαν "υπέρ" στο irc.

Το "Επίτιμο Μέλος" πρέπει να είναι κοινά αποδεκτό από όλους... Αλλά τα τελευταία γεγονότα δεν το επιτρέπουν αυτό. Υπάρχουν πλέον αντιπάθειες μεταξύ των "Επίτιμων" και των διαχειριστών/συντονιστών. Και αυτό φάνηκε στο τελευταίο meeting του irc. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για να μην αρχίσουμε την φασαρία πάλι από την αρχή... Διαβάστε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις και θα καταλάβετε.

Γι' αυτό καλύτερα να μας αφαιρέσετε από "Επίτιμα Μέλη"... Να μην σας χρωστάμε και χάρη... Μια χαρά θα είμαστε και ως απλά μέλη...

Και κάτι τελευταίο:
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ

Με τη συγνώμη λύνονται οι παρεξηγήσεις... Έκανα λάθος; Ζητώ συγνώμη και όλοι σταματούν. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στο forum που έχει γίνει αυτό.

Όταν υπάρχουν εγωισμοί ("και ποιος είναι αυτός που θα του ζητήσω συγνώμη", "εγώ είμαι υπεράνω και δεν ζητάω από κανέναν συγνώμη", "εγώ δεν κάνω ποτέ λάθος") πάντα θα εξελίσσονται οι συζητήσεις όπως αυτή εδώ. Δείτε από που ξεκινήσαμε και που καταλήξαμε...

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ 1-2 Κ@ΛΟΣΥΓΝΩΜΕΣ... ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Αλλά ακόμη και να ζητηθεί, θα γίνει με επίκεντρο όχι τη συγνώμη αλλά να μην πέσει ο εγωισμός μας... Το κείμενο γράφεται λες και είναι πολιτικό διάγγελμα του Καραμανλή για την ήττα στις Ευρωεκλογές.

Γι' αυτό αφαιρέστε μας από "Επίτιμα Μέλη" γιατί ο τίτλος αυτός δίνεται ως ένδειξη σεβασμού... Και με τα γραφόμενά σας στο irc, μόνο σεβασμό δεν μας δείχνετε... Ίσω αναγνώριση της δουλειάς μας αλλά ως εκεί.

"Επίτιμο Μέλος" κάνεις κάποιον όχι μόνο γιατί έχει 7000 δημοσιεύσεις ή επειδή έστησε το forum, αλλά επειδή τον ΣΕΒΕΣΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε "Επίτιμα Μέλη"... Ας τελειώνει αυτή η παρωδία, αυτή η γελοιότητα...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 17 Ιουν 2009, 11:21

Εντάξει με τα άλλα που έγραψες, εκτός του οτι το γυαλί έχει σπάσει κλπ κλπ.

bullgr έγραψε:Το "Επίτιμο Μέλος" πρέπει να είναι κοινά αποδεκτό από όλους... Αλλά τα τελευταία γεγονότα δεν το επιτρέπουν αυτό. Υπάρχουν πλέον αντιπάθειες μεταξύ των "Επίτιμων" και των διαχειριστών/συντονιστών.

Σύγνωμη ρε φίλε, κι εσένα δηλαδή σε νοιάζει μόνο η γνώμη διαχειριστών / συντονιστών;! Η δική μας δηλαδή δε μετράει; Εμείς δε σας εκτιμούμε; Άντε τώρα γιατί παίρνω κι εγώ ανάποδες.

Οι διαχειριστές και οι συντονιστές δεν είναι οι "ωραίες του χορού" υπάρχουμε κι εμείς! Και αν δε σας ενδιαφέρει η δική μας γνώμη και το δικό μας μπράβο τότε συγνώμη που έκανα ΕΓΩ την πρόταση για τα επίτιμα μέλη και όχι κάποιος διαχειριστής / συντονιστής.

Και στο κάτω - κάτω σε μια κοινότητα δε σημαίνει πως όλοι συμφωνούν μεταξύ τους ή συμπαθιούνται.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 17 Ιουν 2009, 11:26

Να πώ κι εγώ κάτι....με όλο το θάρρος και συμπαθάτε με.
Δεν έχω διαβάσει όλα τα διαγγέλματα,τα logs τα spoilers και τα μανιφέστα που παραθέσατε,είναι ανθρωπίνως αδύνατον.
Όμως κατάλαβα κάτι - το κουράσατε μάγκες,και οι μέν και οι δέ.
Aν υποτεθεί δηλαδή οτι υπάρχουν μέν και δέ,γιατί εγώ νομίζω οτι στο ίδιο στρατόπεδο είμαστε όλοι.
Είστε όλοι ώριμα άτομα με γνώσεις και μεγάλη προσφορά σε τουτο εδώ το forum.
Γιατί κάνετε σαν παιδάκια που τους έκλεψαν το μπιφτέκι τους;
Τί άλλο να γράψω,σας κάνω έκκληση: ΦΤΑΝΕΙ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά