Η γωνιά του Ηπειρώτη (περι free software...και περί ανέμων)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γωνιά του Ηπειρώτη (περι free software...)

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 13 Μάιος 2009, 03:48

Δεν ξέρω αν και πόσο αφελές είναι, γιατί δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να το κρίνω αυτό (όπως και δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις και την κατάλληλη εμπειρία για να κρίνω αν το photoshop είναι όντως ανώτερο του gimp). Aπλά μετέφερα εδώ κάτι που διάβασα κάπου σε κάποιο άλλο παρόμοιο νήμα συζήτησης. Εκτός κι αν δεν θυμάμαι καλά οπότε γράψε λάθος. ;) Πολύ ενδιαφέροντα τα υπόλοιπα που αναφέρεις, αν και την δύναμη του Λίνουξ την ήξερα θεωρητικά απ' όταν ακόμα έτρεχα Windows 98 και πρακτικά την είδα από την πρώτη στιγμή που έβαλα Ουμπούντου. Οπότε αυτά που γράφεις είναι απλά άλλη μία επιβεβαίωση.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 18 Ιουν 2009, 00:02

@ tolis_01

Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα ...

4 κυριότερες διαφορές μεταξύ (Σ)Βίστα και Windows 7: http://www.associatedcontent.com/articl ... tml?cat=15

7 διαφορές μεταξύ (Σ)Βίστα και Windows 7 που πρέπει να γνωρίζετε: http://www.whibb.com/win-7-windows-vist ... rence.html

Σου φτάνουν ως διαφορές ή θέλεις να σου βρω κι άλλες; :?

Η όλη συζήτηση :? ξεκίνησε απ' εδώ.
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 18 Ιουν 2009, 00:51

"3. New Taskbar
4. Games"

Hell yeah, that's an improvement :lol:

H Netbook έκδοση ήταν φήμη ;)

edit: Δεν αμφισβήτησα στο συγκεκριμένο thread το ότι τα 7 είναι καλύτερα από τα vista. Απλά η σειρά βάση σταθερότητας, ασφάλειας και eye candy features είναι:
7>vista>>xp.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 18 Ιουν 2009, 01:22

tolis_01 έγραψε:Θα θελα να ξερα ποιες ακριβώς διαφορές βλέπετε ανάμεσα σε vista και 7 :lol:

Το σχόλιο μου εδώ αναφερόταν σ' αυτήν την φράση. Υπέθεσα ότι εσύ δεν βλέπεις καμία διαφορά και είπα να το ψάξω. Εγώ πάλι θεωρώ ότι οσόν αφορά στην σταθερότητα και την ασφάλεια με καλύπτουν και τα ΧΡ και τα Βίστα. Όσο για το eye candy, αυτό είναι που κάνει τα Βίστα βαριά και ασήκοτα, κι αν τα 7 θα έχουν ακόμα πιο πολλά θα είναι μια από τα ίδια και μια τρύπα στο νερό για τον Μπιλάκο.
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 18 Ιουν 2009, 10:45

Epirotes έγραψε:
tolis_01 έγραψε:Θα θελα να ξερα ποιες ακριβώς διαφορές βλέπετε ανάμεσα σε vista και 7 :lol:

Το σχόλιο μου εδώ αναφερόταν σ' αυτήν την φράση. Υπέθεσα ότι εσύ δεν βλέπεις καμία διαφορά και είπα να το ψάξω. Εγώ πάλι θεωρώ ότι οσόν αφορά στην σταθερότητα και την ασφάλεια με καλύπτουν και τα ΧΡ και τα Βίστα. Όσο για το eye candy, αυτό είναι που κάνει τα Βίστα βαριά και ασήκοτα, κι αν τα 7 θα έχουν ακόμα πιο πολλά θα είναι μια από τα ίδια και μια τρύπα στο νερό για τον Μπιλάκο.

Μα σε αυτό ακριβώς το τελευταίο αναφερόμουν. Τα 7 έχουν ακόμα περισσότερο eye candy. Για τους γνωστούς όμως αρνητές των vista, όταν μιλάμε για τα 7 δεν είναι "άχρηστα feature", κι "ενα λειτουργικό ίδιο με τα xp αλλά με εφέ". Μακάρι να ήξεραν και τι διαφορές έχουν κάτω απ'το καπό ;) (όχι οτι ξέρω εγώ. Τα έχω διαβάσει βέβαια, αλλά τα ξεχνάω τόσο εξειδικευμενα πράγματα :lol: )
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 10 Ιούλ 2009, 07:31

tolis_01 έγραψε:Μα σε αυτό ακριβώς το τελευταίο αναφερόμουν. Τα 7 έχουν ακόμα περισσότερο eye candy. Για τους γνωστούς όμως αρνητές των vista, όταν μιλάμε για τα 7 δεν είναι "άχρηστα feature", κι "ενα λειτουργικό ίδιο με τα xp αλλά με εφέ". Μακάρι να ήξεραν και τι διαφορές έχουν κάτω απ'το καπό ;) (όχι οτι ξέρω εγώ. Τα έχω διαβάσει βέβαια, αλλά τα ξεχνάω τόσο εξειδικευμενα πράγματα :lol: )

Κλάφτα Χαράλαμπε, δηλαδή, ε; :? :lol: Φίλε Τόλη, ο λόγος που έχω τα ΧΡ ακόμα είναι ότι χρειάζομαι να κατεβάζω τα βίντεό μου από μια Sony Handycam κι ο δεύτερος ότι μου αρέσουν τα παιχνίδια. Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι γραμμένο για 32-bit και ΧΡ αρχικά. Λοιπόν, φιλολογικά και μόνον, αν τα Windows 7 έχουν το ίδιο και περισσότερο eye-candy από τα (Σ)Βήστα! τότε το στοίχημα για τον Μπιλάκο και την εταιρεία του είναι να το καταφέρουν αυτό δίχως σούπερ απαιτήσεις σε υλικό και χωρίς να σέρνεται στο σύστημα. Το πρόβλημα αυτό θα με απασχολήσει όταν θα πρέπει λόγω απαιτήσεων συστήματος του αγαπημένου μου παιχνιδιού να αναβαθμίσω σε Windows 7 ή Windows Vista.
Τελευταία επεξεργασία από Epirotes και 18 Ιούλ 2009, 03:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 10 Ιούλ 2009, 10:22

Τα δοκίμασα τα windows 7... Μπορώ να πω ότι είναι ακριβώς το ίδιο λειτουργικό με τα vista διορθωμένο όπως θα έπρεπε να ήταν από την αρχή... Στην ουσία τα windows 7 είναι περισσότερο κολπάκι marketing για να δώσει την εντύπωση στον κόσμο ότι είναι νέα και καινούργια έκδοση των windows και να αποβάλει την αρνητική εντύπωση που τους άφησαν τα vista.

Κοντολογίς, τα windows 7 είναι τα vista με service pack 3... Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 11 Ιούλ 2009, 00:55

bullgr έγραψε:

Κοντολογίς, τα windows 7 είναι τα vista με service pack 3... Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

Έχουν ΠΟΛΛΕΣ αλλαγές (τις οποίες έχει αναφέρει ο SSB αρκετές φορές στο adslgr), σίγουρα δεν πρόκειται για SP3 των vista. Πάντως σίγουρα 7>vista>>>xp. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 11 Ιούλ 2009, 02:21

Ωραία ! Να τα αγοράσω τότε. Πόσο κάνουν ;
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 11 Ιούλ 2009, 10:40

malos έγραψε:Ωραία ! Να τα αγοράσω τότε. Πόσο κάνουν ;

Αν το λες σοβαρά:
- 119 ευρώ η ευρωπαική Home Premium E έκδοση, χωρίς IE, retail.
- [Πρόβλεψη] Γύρω στο 80άρι η home premium dsp
- Τσάμπα αν πήρες λαπτοπ μέσα στο καλοκαίρι με vista.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων