Ελληνική ομάδα Marketing Ubuntu -Αρχική Συζήτηση

Συζήτηση - Ιδέες - Δράσεις για την προώθηση του Ubuntu και του ΕΛΛΑΚ

Re: Ελληνική ομάδα Marketing Ubuntu (προώθησης και διαφήμισης)

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 18 Ιουν 2009, 15:19

Είμαι υπέρ της σύστασης ελληνικής ομάδας, και προτείνω τόσο συμμετοχή στο παγκόσμιο http://spreadubuntu.neomenlo.org/el , όσο και μια τοπική δική μας προσπάθεια, ούτως ώστε να συγκεντρώνουμε όχι μόνο το υλικό μας αλλά και να συζητάμε τρόπους προώθησης του ubuntu μεταξύ μας (αυτό βέβαια μπορεί να γίνει και εδώ αλλά ίσως ξεφύγουμε από την θεματολογία του φόρουμ). Όσο επρόκειτο για Αθήνα και μου το επιτρέπει ο ελεύθερός μου χρόνος, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω την προσπάθεια, στις αναλογικές ετοιμασίες (στις ψηφιακές είμαι λίγο πίσω ακόμα).

ΥΓ> Από σήμερα SSID: Ubuntu fan :mrgreen:
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 18 Ιουν 2009, 18:22

Προτεινω οσοι εγγεγραμενοι του ubuntu-gr θελουν, να φτιαχτει και να βαλουν μια υπογραφη/signature στο προφιλ τους σε οσα forums συμμετεχουν.

Θα μπορουσε να φτιαχτει μια υπογραφη/signature με ενα εξυπνο logo, το οποιο θα εχει link σε μια ιστοσελιδα. Στην ιστοσελιδα αυτη να υπαρχουν περιληπτικα τα παρακατω:
  • 10 λογοι γιατι να βαλει καποιος ubuntu
  • Link προς το ubuntu-gr
  • Link προς μια σελιδα για download της διανομης
  • Ενα βιντεο απο youtube που να διχνει τις δυνατοτητες του λειτουργικου.
Πιστευω οτι ειναι αρκετα και οτι μολις τα δει καποιος θα κανει μια "αποπειρα απεξαρτησεις" απο τα windows.

Επισης μπορουμε να στειλουμε μαζικα (οχι spam) emails, σε ανεξαρτητες οργανωσεις (πχ Greenpeace, WWF, Tο χαμογελο του παιδιου, Συνηγορος του Πολιτη κα), που να περιεχουν απλως το link για την σελιδα που περιγραφω παραπανω και ενα συντομο slogan. Πιστευω οτι ειδικα τετοιου ειδους οργανωσεις θα ενδιαφερθουν πολυ για το Ubuntu ειδικα αφου ειναι free.
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 18 Ιουν 2009, 18:33

@xqtr
Σαν αυτήν εδώ (http://www.inout.gr/showpost.php?p=263348&postcount=2) εννοείς :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 18 Ιουν 2009, 19:16

ftso έγραψε:@xqtr
Σαν αυτήν εδώ (http://www.inout.gr/showpost.php?p=263348&postcount=2) εννοείς :mrgreen:

Χμμ... δεν ειναι και ασχημο αλλα οχι.. αυτο ειναι προσκληση για καπιο event.Εγω λεω για κατι σε στυλ flyer που με μια γρηγορη ματια θα σε κανει να "εξερευνησεις" και λιγο παρα περα. Πιστευω οτι το προηγουμενο post μου ειναι κατατοπιστικο. Τωρα το αν θα γινει η πιο θα ειναι τελικα το περιεχομενο, ειναι αλλη υποθεση. Θα πρεπει να συμφωνησουν και οι αλλοι και αν πρεπει να γινει ενα ειδος ψηφοφοριας για το περιεχομενο και το αν πρεπει να γινει.
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 18 Ιουν 2009, 21:31

Όλοι λίγο πολύ μπορούμε να βοηθήσουμε και από τι πρόσεξα σιγά σιγά έρχονται προτάσεις-ιδέες στο προσκήνιο. :) Καλό αυτό και μου άρεσαν αρκετές ιδέες που δεν διαφέρουν από όσα έχουμε στο μυαλό εγώ και ο kaingeo. Τελικά μέχρι τώρα βλέπω ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση στο όλο θέμα, αρκεί να γίνει με τον σωστό τρόπο που θέλει το σύνολο από εμάς. Ας αγκαλιάσουμε το θέμα λοιπόν και ας το δημιουργήσουμε έτσι ακριβώς όπως θέλουμε.

Συμφωνώ ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας χώρος (ιστοσελίδα), στον οποίο χώρο θα υπάρχει διαδικτυακά το έργω μας και η προσφορά μας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα παιδιά να κάνω εγώ προσωπικά κινήσεις μαζί με άλλους, έξω... στον πολιτισμό :P πραγματική και ουσιαστική επαφή με τον κόσμο. Όντος αυτός ο τρόπος, με λίγο μπλα μπλα και όμορφο τρόπο είναι ο καλύτερος. Ωστόσο είτε γίνουν αρκετές κινήσεις έξω, είτε καθόλου (δεν νομίζω να μην γίνουν) θεωρώ πολύ καλό να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα που λέμε. Πάντα με σχετικές ενότητες και πολύ αξιόλογο υλικό μέσα, αφίσες, εικόνες, wallpapers, banners, αυτοκόλλητα κτλ. Μάλιστα να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μπορεί οποιοσδήποτε να προσθέσει κάτι στην σελίδα. Απλά η υπεύθυνη ομάδα πρέπει να κάνει έναν έλεγχο μήπως το υλικό που ανέβασαν διάφοροι είναι προσβλητικό η άσχετο. Η μήπως στην ενότητα επικοινωνία όσοι ήθελαν να στέλνανε το υλικό τους για να το βάλουμε στην σελίδα εμείς; Συζητάμε τώρα :)

Όσο για ιδέες να ορίστε, όσοι έχετε ιδέες-προτάσεις κτλ.να τις αναφέρετε εδώ πέρα στο φόρουμ! Στην ιστοσελίδα σίγουρα πολλά μπορούν να γίνουν από όσα αναφέρθηκαν, προσωπικά εγώ θέλω η σελίδα να συνδέεται με το http://ubuntu-gr.org/ να είναι στο μενού ως επιλογή και όταν πατάει κάποιος να καθοδηγείται στην σελίδα που λέμε..

Υπάρχει κάποια ανταπόκριση όσον αφορά στο θέμα της ιστοσελίδας; Για το ποιος/ποια άτομα θα την δημιουργήσουν κτλ;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 18 Ιουν 2009, 22:39

xqtr έγραψε:Χμμ... δεν ειναι και ασχημο αλλα οχι.. αυτο ειναι προσκληση για καπιο event.

Την υπογραφή εννοούσα να δεις όχι το ποστ ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 18 Ιουν 2009, 22:51

έγραψε:Την υπογραφή εννοούσα να δεις όχι το ποστ

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ναι... κατι τετοιο, αντι ομως να σε βγαζει κατευθειαν στο ubuntu-gr να σε βγαζει στην σελιδα που αναφερω
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 19 Ιουν 2009, 01:13

@filippos.xf ή όποιος ενδιαφέρεται:
Το ελεύθερο άρθρο του ερχόμενου τεύχους του Ubuntistas, το μέρος Δ' της σειράς "Πως μπορώ να βοηθήσω", θα έχει αντικείμενο την προώθηση και τις εκδηλώσεις (marketing)! ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ :?:

ΥΓ: Δείτε τα ελεύθερα άρθρα στα προηγούμενα τεύχη (www.ubuntistas.gr) ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 19 Ιουν 2009, 19:47

Μια ιδέα που μου ήρθε μόλις τώρα.
Θα μπορούσαμε να πάρουμε καμιά εκατοστή δισκάκια, και να κάψουμε μέσα διάφορες εκδόσεις του Ubuntu, και να τα μοιράζουμε στις διάφορες εκθέσεις κτλ. Σε προσωπική χρήση θα έπαιρνε πολύ ώρα βέβαια να προετοιμαστούν αυτές οι διανομές, αν κάποιος έχει κάποια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη. Ουσιαστικά θα είχαμε το δικό μας "περίπτερο".
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Ιουν 2009, 20:06

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά ο ilpara και εγώ, μιλήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα. Λοιπόν ilpara κάνε ότι διαδικασίες χρειάζονται για την δημιουργία σχετικής ενότητας μέσα στο φόρουμ. Η ονομασία της νέας ενότητας προτείνω να είναι “Ubuntu Marketing”, εκεί μέσα θα ανοίξουμε ένα νέο θέμα με ονομασία Ιδέες – Προτάσεις και θα βάζουμε όλα τα σχετικά. Να μην χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να βρούμε τα θέματα γύρω από το marketing του Ubuntu.
kon_nos έγραψε:Μια ιδέα που μου ήρθε μόλις τώρα.
Θα μπορούσαμε να πάρουμε καμιά εκατοστή δισκάκια, και να κάψουμε μέσα διάφορες εκδόσεις του Ubuntu, και να τα μοιράζουμε στις διάφορες εκθέσεις κτλ. Σε προσωπική χρήση θα έπαιρνε πολύ ώρα βέβαια να προετοιμαστούν αυτές οι διανομές, αν κάποιος έχει κάποια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη. Ουσιαστικά θα είχαμε το δικό μας "περίπτερο".

kon_nos πολύ καλή η ιδέα σου, κάτι τέτοιο είπε και ο ilpara στο τηλ. που τα λέγαμε! Μπράβο... ;)

Θέλετε μήπως άλλη ονομασία για την νέα ενότητα; Αν ναι, τι ονομασία;
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 26 Ιούλ 2009, 20:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu-gr Marketing