Ψηφίζουμε για ανοιχτό ή κλειστό Κάδο/Καιάδα

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

ilpara: Oι εκτός κανόνων δημοσιεύσεις πάνε στον κάδο/καιάδα που δεν είναι ορατός στα μέλη.

Το δημοψήφισμα λήγει στις 09 Ιούλ 2009, 21:33

Ζητάω ο κάδος/καιάδας να είναι ορατός σε όλους εκτός από τα spam (αυτά να πηγαίνουν σε ΜΗ ορατό κάδο)
22
49%
Ζητάω ο κάδος/καιάδας να είναι ορατός σε όλους (και τα spam να πηγαίνουν σε ορατό κάδο)
6
13%
Ζητάω ο κάδος/καιάδας να ΜΗΝ είναι ορατός παρά μόνο σε συντονιστές-διαχειριστές
12
27%
(ΝΕΟ!) Ζητάω τα ποστ που είναι αντίθετα προς τους κανόνες του φόρουμ να μην διαγράφονται στον κάδο αλλά να τροποποιούνται από τους διαχειριστές-συντονιστές και να κλειδώνονται
5
11%

Σύνολο ψήφων : 45

Re: Ψηφίζουμε για ανοιχτό ή κλειστό Κάδο/Καιάδα

Δημοσίευσηαπό bullgr » 03 Ιούλ 2009, 12:03

Συμφωνώ με τους τρεις προλαλήσαντες...
Να προσθέσω επίσης ότι η ανάγνωση των περιεχομένων του κάδου ανακύκλωσης θα δημιουργήσει και άλλες αντιπαραθέσεις... Θα αρχίσει ο θιγόμενος να κάνει παράθεση αποσπάσματα κειμένων από τον κάδο ανακύκλωσης και θα αρχίζουν ανούσιες και άχρηστες αντιπαραθέσεις...

Και στο κάτω-κάτω εάν κάνουν λάθη οι διαχειριστές/συντονιστές, θα κριθούν όταν θα τίθονται στη κρίση των μελών της κοινότητας κάθε χρόνο... Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε τα περιεχόμενα του κάδου ανακύκλωσης και να κάνουμε "λαϊκό δικαστήριο"...

Αν γίνει και αυτό, τελείωσε... Θα παρατήσουμε όλα τα άλλα και όλη τη μέρα θα ασχολούμαστε με αυτά... Τι είπε ο ένας, τι είπε ο άλλος, τι έκανε αυτός, όχι έχεις λάθος, όχι αυτό που έγραψα δεν είναι για τον κάδο, δείτε τι έγραψα και με έκαναν ban...

Μιλάμε θα γίνει κόλαση το forum... Σκεφτείτε το καλύτερα το ζήτημα με τον κάδο...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 03 Ιούλ 2009, 12:13

+1 με τους 4 πλέον προλαλήσαντες!
Ψήφισα 3, αν και δε βλέπω να πάμε προς τα εκεί. :think:
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 03 Ιούλ 2009, 13:00

bullgr έγραψε:Να προσθέσω επίσης ότι η ανάγνωση των περιεχομένων του κάδου ανακύκλωσης θα δημιουργήσει και άλλες αντιπαραθέσεις... Θα αρχίσει ο θιγόμενος να κάνει παράθεση αποσπάσματα κειμένων από τον κάδο ανακύκλωσης και θα αρχίζουν ανούσιες και άχρηστες αντιπαραθέσεις...

Αν και αριστερών, επαναστατικών πεποιθήσεων (;), όπως δηλώνει η φωτογραφία που χρησιμοποιείς για avatar,
δεν βλέπω να έχεις εμπιστοσύνη στο πόπολο.

bullgr έγραψε:Και στο κάτω-κάτω εάν κάνουν λάθη οι διαχειριστές/συντονιστές, θα κριθούν όταν θα τίθενται στη κρίση των μελών της κοινότητας κάθε χρόνο... Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε τα περιεχόμενα του κάδου ανακύκλωσης και να κάνουμε "λαϊκό δικαστήριο"...

Με ποια κριτήρια θα αποφασίσει κάποιος, για την σωστή διαχείριση της δυνατότητας αποκλεισμού δημοσιεύσεων;

bullgr έγραψε:Αν γίνει και αυτό, τελείωσε... Θα παρατήσουμε όλα τα άλλα και όλη τη μέρα θα ασχολούμαστε με αυτά... Τι είπε ο ένας, τι είπε ο άλλος, τι έκανε αυτός, όχι έχεις λάθος, όχι αυτό που έγραψα δεν είναι για τον κάδο, δείτε τι έγραψα και με έκαναν ban...

Αν ο αποκλεισμός είναι επαρκώς αιτιολογημένος, την στιγμή που γίνεται, μπορεί να μπει κάποιος κανόνας, κοινός για όλους τους συντονιστές να μην απαντάνε σε «εφέσεις». Με τα πάντα στην δημοσιότητα, όλοι θα υπόκεινται στην κρίση της κοινότητας και αυτό αρκεί, νομίζω.

Προσωπικά, καλώ όσους αποφασίσουν να ψηφίσουν στην κατεύθυνση της ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημοσιεύσεις να επιλέξουν
την επιλογή 2 (ορατά και τα spam) για λόγους αρχής.

Αν τελικά υπερψηφιστεί η πρόταση της ελεύθερης πρόσβασης και λειτουργήσει ομαλά, κάτι που θα αποδείξει ότι είμαστε μεγάλα παιδιά
και δεν χρειαζόμαστε νταντάδες, η πρόταση μου είναι να τεθεί σε ψηφοφορία και η δυνατότητα πρόσβασης στην κλειστή ενότητα των συντονιστών
μόνο για ανάγνωση για όλα τα μέλη. Πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό σχολείο για όσους θα ήθελαν να αναλάβουν στο μέλλον τέτοιες ευθύνες.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 03 Ιούλ 2009, 13:21

@pros
Έχεις δίκιο σε αυτά που αναφέρεις... Από ιδεολογική άποψης πρέπει ο κάδος να είναι ορατός... Από πρακτικής άποψης θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα...

Αλλά ήδη το αποτέλεσμα διαφαίνεται οπότε ότι και να πούμε είναι άσκοπο... Ελπίζω μόνο να μην το μετανοιώσουμε και να δείξουν όλοι ωριμότητα...

Που δυστυχώς πρόσφατα διαπίστωσα από έναν banαρισμένο ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό με τίποτα και συνεχίζουν το "βιολί" τους...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 03 Ιούλ 2009, 13:33

bullgr έγραψε:Από ιδεολογική άποψης πρέπει ο κάδος να είναι ορατός... Από πρακτικής άποψης θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα...

Καλά κόποις κτώνται!
bullgr έγραψε:Ελπίζω μόνο να μην το μετανιώσουμε και να δείξουν όλοι ωριμότητα...

pros έγραψε:Αν ο αποκλεισμός είναι επαρκώς αιτιολογημένος, την στιγμή που γίνεται, μπορεί να μπει κάποιος κανόνας, κοινός για όλους τους συντονιστές να μην απαντάνε σε «εφέσεις». Με τα πάντα στην δημοσιότητα, όλοι θα υπόκεινται στην κρίση της κοινότητας και αυτό αρκεί, νομίζω.

Νομίζω ότι, η πρόταση που κάνω, είναι μια καλή δικλείδα ασφαλείας.
Σε δύο κατευθύνσεις, να αποφύγουμε άσκοπη ανάλυση ειλημμένων αποφάσεων και ένα κίνητρο για τους συντονιστές
να είναι πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις τους.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 03 Ιούλ 2009, 13:34

@pros
Το τελευταίο καιρό έχω απογοητευτεί από τη στάση πάρα πολλών μελών (όλων των ομάδων).
Δεν νομίζω ότι υπάρχει η ωριμότητα από τα μέλη για τέτοιο επίπεδο αυτό-ελέγχου.
Δεν έχουμε μάθει να λύνουμε τις διαφορές μας με pm και να μην τις γενικεύουμε σε δημόσιες συζητήσεις, λέγοντας γενικές αρλούμπες (που προσωπικά τις θεωρούμε και γ...ώ τις φιλοσοφίες) τις οποίες ο καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά ... και καταλήγουμε στο " εγώ απλά έλεγα την άποψη μου και να αν κάποιοι το πήραν στραβά " είτε " δεν εννοούσα αυτό αλλά ... η ελευθερία μου επιτάσει... " και σε κάποιο άλλο θέμα μερικές μέρες μετά να τα χώνουμε σε αυτούς που έκανα κάτι ανάλογο με εμάς αλλά που τώρα δεν συμφωνούμε....

200 άτομα να είναι ενεργά στο forum αν τους ρωτήσεις τι χρώμα είναι το background θα πάρεις 200 διαφορετικές απαντήσεις. Πράγμα το οποίο είναι εξαιρετικά υγειές σε κοινωνικά θέματα !!!! Αλλά το θέμα είναι το μετά.... η έλλειψη πολιτισμού να σεβαστούμε και να αναγνωρίσουμε την άποψη του ενός που θα έχει δίκιο (γιατί το χρώμα είναι δεδομένο*) και το flame που θα ακολουθήσει... το οποίο κλασσικά θα είναι για άσχετα με το χρώμα θέματα... (μπορώ να φέρω 6 νήματα, του τελευταίου μήνα στα οποία έγινε αυτό..)

Ας είναι ένα μέρος ανοιχτό για ανάγνωση και όχι σχολιασμό... και τα άλλα κλειστά....

* Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει σαφής λύση φοβάμαι και να αναφερθώ...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 03 Ιούλ 2009, 13:47

Off topic:
pros έγραψε:η πρόταση μου είναι να τεθεί σε ψηφοφορία και η δυνατότητα πρόσβασης στην κλειστή ενότητα των συντονιστών μόνο για ανάγνωση για όλα τα μέλη

Διαφωνώ εντελώς να ανοικτεί το topic των συντονιστών. :problem: Περιέχει θέματα των συντονιστών, τις γνώμες τους, τις προσωπικές τους απόψεις. Τα μέλη βλέπουν το αποτέλεσμα του συνόλου των συντονιστών και πιστεύω πως έτσι πρέπει να μείνει.
Εξάλλου, δώστε μου ως παράδειγμα ένα φόρουμ ΕΛ/ΛΑΚ στο οποίο να είναι ανοικτή στα μέλη η ενότητα των συντονιστών.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Ιούλ 2009, 13:50

Off topic:
:crazy: :think: για το καλό του forum και για να μην αυτοκαταναλωνόμαστε έσβησα κάτι που είχα γράψει εδώ...
όλα καλά τώρα ελπίζω :)

Λοιπόν τώρα σύντομα κυκλοφοράει ένα βιβλίο από ένα δραστήτιο μέλος του ubuntuforums
σε creative commons στα αγγλικά
για το πώς να φτιάξει κανείς επιτυχημένες online κοινότητες
ας το διαβάσουμε και αυτό παίζει να βοηθήσει
@medigeek :think:
όντως έτσι είναι
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 03 Ιούλ 2009, 13:57

Εγώ στην αρχή ψήφησα το πρώτο τώρα το άλλαξα , και γιατί θα το πω .
Ναι πολλές φορές και εγώ είμαι υπέρ για δημοσιότητα σε πολλά , άλλα για σκεφτείτε λίγο , μήπως είναι αναμενόμενο ότι στην δημόσια ζωή μας δηλαδή στην κοινωνία που ζούμε δεν υπάρχει αυτό που ονομάζεται δημοσιότητα και δεν γνωρίζουμε τι γίνεται και μετά μπαμ :
ένα σκάνδαλο , μετά εάν άλλο , και άλλο κτλ. εκείνος τόσα λεφτά έφαγε , άλλος τόσα , εκείνος τα φτιάξε με τους βιομηχάνους και έκλεψε τόσα .
Μήπως πάμε να βγάλουμε το Άχτι μας εδώ ?
Αυτό που δεν μπορούμε να το φωνάξουμε έξω γιατί δεν μας παίρνει για διάφορους λόγους , δουλειάς , πολιτικών πεποιθήσεων , κοινωνικών ομάδων που ανήκουμε πάμε να το κάνουμε εδώ ;
Ναι πρέπει να είναι ορατά κάποια πράγματα άλλα για λόγους λειτουργικότητας μήπως κάποια πράγματα πρέπει να μην είναι για λόγους καλού κλίματος και θέλω να πιστεύω ότι έχουμε καλό κλίμα αν και τελευταίο καιρό δεν βλέπω ότι έτσι είναι , όπως όπως ήτανε πριν μερικούς μήνες .

Υ.Γ.
taratatzoum έγραψε:Τα διαγραμμένα ποστ πρέπει να υπάρχουν σε ξεχωριστή ενότητα αλλά να έχουν πρόσβαση τα εγγεγραμμένα μέλη όπως γίνετε σε όλα τα πολιτισμένα forum...
ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Θα ήθελα να ρωτήσω @taratatzoum πως σου ήρθε τέτοια ιδέα και ποιος είναι λόγος ? Τι προηγήθηκε και σκεφτικές ότι πρέπει να γίνει αυτό ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 03 Ιούλ 2009, 13:59

@Nisok
Οι συντονιστές με βάση την εξουσιοδότηση από την κοινότητα αποφασίζουν και πράττουν.
Η αιτιολόγηση της απόφασης αποκλεισμού μηνυμάτων, αρκεί νομίζω.
Θα κριθούν στην επόμενη ψηφοφορία.
Αν παραγίνει το κακό με νέα νήματα που σχολιάζουν τις ληφθείσες αποφάσεις, αυτά κλειδώνονται.
Απλοί κανόνες, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα θα βοηθήσουν και στην βελτίωση του επιπέδου αυτοελέγχου
(όπως το θέτεις) των μελών.

Off topic:
έγραψε:@medigeek έγραψε:
Εξάλλου, δώστε μου ως παράδειγμα ένα φόρουμ ΕΛ/ΛΑΚ στο οποίο να είναι ανοικτή στα μέλη η ενότητα των συντονιστών

Για όλα υπάρχει, η πρώτη φορά!
Τελευταία επεξεργασία από pros και 03 Ιούλ 2009, 15:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά