ApostolosZouk έγραψε:Πάντως έτσι για να μην τρώμε και κουτόχορτο δεν υπάρχουν επιδημιολογικές έρευνες που να οφείλουν την εμφάνιση η ακόμη και τον επιπολασμό θνησιμότητας σε έναν πληθυσμό από έναν και μόνο αιτιολογικό παράγωντα(στην προκειμένη περίπτωση το κάπνισμα).
Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;; Έχεις κάνει καμία αναζήτηση και είδες ότι δεν υπάρχουν ερευνητικές εργασίες;
Ένα παράδειγμα σχετικής ερευνητικής ανασκόπησης και μάλιστα σχετικά παλιάςhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrezΜε μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα γύρω στις 17000 ερευνητικές εργασίες και 2600 reviews. Λέξεις κλειδιά: mortality smoking. Βάλε ότι άλλο σε ενδιαφέρει και άνοιξε να διαβάσεις. Πάντως και τις περιλήψεις να διαβάσεις θα πάρεις μια ιδέα. Άμα δεν σου δίνει πρόσβαση πες μου να στο κατεβάσω εγώ που έχω λογαριασμό, είμαι βιολόγος.
Άμα δε θέλετε να σας «ταϊζουν κουτόχορτο» διαβάστε λίγο μόνοι σας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Μην βγάζατε συμπεράσματα από αυτό που πιστεύετε ότι ισχύει.
ApostolosZouk έγραψε:Αυτά τα αποτελέσματα εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα αν δεν δω συσχετισμό με παχυσαρκία , μεταβολικό σύνδρομο , υπέρταση κτλπ.
Αν πρόσεξες στο προηγούμενο ποστ μου έχω ένα ραβδόγραμμα με τις αποτρέψιμες αιτίες θανάτου στην αμερική. Το κάπνισμα είναι πρώτο και η παχυσαρκία έρχεται δεύτερη.