Οι.. ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Οι.. ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

Δημοσίευσηαπό Nisok » 04 Ιούλ 2009, 17:36

dim459 έγραψε:@Nisok
Αν σε ένα χώρο που βρισκόμαστε και οι δύο μου επισημάνεις ότι σε ενοχλεί το τσιγάρο μου σε διαβεβαιώ πως θα το σβήσω.

80/100 θα με πούν μ....α και να πάω να γ.....ώ πιο πέρα ( εμπειρία χρόνων)
15/100 θα είναι πιο ευγενικοί
Οι υπόλοιποι θα το σβήσουν.

Εσύ είσαι ευγενικός. Οι Έλληνες δεν είναι έτσι.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 05 Ιούλ 2009, 02:57

:wtf:

:eh: :?
OMG
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 05 Ιούλ 2009, 10:59

sparus έγραψε:Διακρίνω ένα trollάρισμα στο νήμα.
Θα συνεχίσω από επιστημονική σκοπιά.

Πάντως έτσι για να μην τρώμε και κουτόχορτο δεν υπάρχουν επιδημιολογικές έρευνες που να οφείλουν την εμφάνιση η ακόμη και τον επιπολασμό θνησιμότητας σε έναν πληθυσμό από έναν και μόνο αιτιολογικό παράγωντα(στην προκειμένη περίπτωση το κάπνισμα). Αυτά τα αποτελέσματα εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα αν δεν δω συσχετισμό με παχυσαρκία , μεταβολικό σύνδρομο , υπέρταση κτλπ. Αν κάποιος σπουδάζει ιατρική σίγουρα μπορεί να το αναλύσει πολύ καλύτερα. ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ιταλικά: Καλά
Laptop ⇛ Ubuntu 14.04|Προδιαγραφές ⇛HP Probook 4530s 3G|CPU: Intel(R) inside I5 2430m sandy bridge@ 2.30GHz|RAM :8GB DDR3 1066MHrz|Hard Disk: 320GB 7200rpm|Intel Corp. 3000HD|
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

IRC: SiCreToR
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 05 Ιούλ 2009, 12:34

ApostolosZouk έγραψε:Πάντως έτσι για να μην τρώμε και κουτόχορτο δεν υπάρχουν επιδημιολογικές έρευνες που να οφείλουν την εμφάνιση η ακόμη και τον επιπολασμό θνησιμότητας σε έναν πληθυσμό από έναν και μόνο αιτιολογικό παράγωντα(στην προκειμένη περίπτωση το κάπνισμα).

Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;; Έχεις κάνει καμία αναζήτηση και είδες ότι δεν υπάρχουν ερευνητικές εργασίες;
Ένα παράδειγμα σχετικής ερευνητικής ανασκόπησης και μάλιστα σχετικά παλιάς
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez
Με μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα γύρω στις 17000 ερευνητικές εργασίες και 2600 reviews. Λέξεις κλειδιά: mortality smoking. Βάλε ότι άλλο σε ενδιαφέρει και άνοιξε να διαβάσεις. Πάντως και τις περιλήψεις να διαβάσεις θα πάρεις μια ιδέα. Άμα δεν σου δίνει πρόσβαση πες μου να στο κατεβάσω εγώ που έχω λογαριασμό, είμαι βιολόγος.

Άμα δε θέλετε να σας «ταϊζουν κουτόχορτο» διαβάστε λίγο μόνοι σας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Μην βγάζατε συμπεράσματα από αυτό που πιστεύετε ότι ισχύει.

ApostolosZouk έγραψε:Αυτά τα αποτελέσματα εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα αν δεν δω συσχετισμό με παχυσαρκία , μεταβολικό σύνδρομο , υπέρταση κτλπ.

Αν πρόσεξες στο προηγούμενο ποστ μου έχω ένα ραβδόγραμμα με τις αποτρέψιμες αιτίες θανάτου στην αμερική. Το κάπνισμα είναι πρώτο και η παχυσαρκία έρχεται δεύτερη.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 05 Ιούλ 2009, 17:23

sparus έγραψε:
ApostolosZouk έγραψε:Πάντως έτσι για να μην τρώμε και κουτόχορτο δεν υπάρχουν επιδημιολογικές έρευνες που να οφείλουν την εμφάνιση η ακόμη και τον επιπολασμό θνησιμότητας σε έναν πληθυσμό από έναν και μόνο αιτιολογικό παράγωντα(στην προκειμένη περίπτωση το κάπνισμα).

Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;; Έχεις κάνει καμία αναζήτηση και είδες ότι δεν υπάρχουν ερευνητικές εργασίες;

Βρήκα άτομο του κλάδου μου σχεδόν :) ( διαιτολόγος – διατροφολόγος ,στο πτυχίο εγώ , η πτυχιακή μου εργασία μου έμεινε) Έχω κάνει πολλές αναζητήσεις για διάφορες εργασίες και για την πτυχιακή μου. Δεν έχει να μου πει κάτι ένας παράγοντας ότι δίνει ένα αποτέλεσμα, το γνωρίζεις ( το ήφος ακούγετε επιθετικό δεν είναι!!! απλώς το πληκτρολόγιο δεν είναι το ίδιο με την συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο :thumbup: ) ότι έναν παράγοντα αν τον απομονώσεις δεν έχει την ίδια ισχύ. Όλες αυτές οι έρευνες βασίζονται σε αιτιολογικά μοντέλα. Αν έχεις βρει κάποια έρευνα που να αναλύει αυτά τα αιτιολογικά μοντέλα και να δω κατά πόσο το κάπνισμα είναι αναγκαία αιτία θνησιμότητας και όχι απλώς μια συνιστώσα ευχαρίστως να σου μου την στείλεις μέσω μαιλ γιατί με ενδιαφέρει. Σε κανένα βιβλίο δεν έχω διαβάσει ( όπως και σε καμία έρευνα να μιλάνε αποκλειστικά και μόνο για το κάπνισμα και να μην αναφέρονται αναλυτικά σε άλλες βιβλιογραφίες που συνήθως για παχυσαρκία , καρδιακά κτλπ. Δυστυχώς έχει κλήσει η βιβλιοθήκη της σχολής μου για καλοκαίρι τώρα και δεν έχω δωρεάν πρόσβαση. Θα ήθελα πολύ να βρω κάποια καλή έρευνα από sience direct ή από pubmed έχω την εντύπωση ότι τα ίδια άρθρα περιέχουν πάνω κάτω σωστά ; :think: )

ApostolosZouk έγραψε:Αυτά τα αποτελέσματα εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα αν δεν δω συσχετισμό με παχυσαρκία , μεταβολικό σύνδρομο , υπέρταση κτλπ.

Αν πρόσεξες στο προηγούμενο ποστ μου έχω ένα ραβδόγραμμα με τις αποτρέψιμες αιτίες θανάτου στην αμερική. Το κάπνισμα είναι πρώτο και η παχυσαρκία έρχεται δεύτερη.
Ο συνδυασμός τους όμως ; Η παχυσαρκία από μόνη της είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος όμως εμάς έτσι μας έχουν μάθει να διαβάζουμε αυτές τις έρευνες σε μαθήματα επιδημιολογίας. :think:
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ιταλικά: Καλά
Laptop ⇛ Ubuntu 14.04|Προδιαγραφές ⇛HP Probook 4530s 3G|CPU: Intel(R) inside I5 2430m sandy bridge@ 2.30GHz|RAM :8GB DDR3 1066MHrz|Hard Disk: 320GB 7200rpm|Intel Corp. 3000HD|
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

IRC: SiCreToR
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 05 Ιούλ 2009, 21:12

Είναι σωστό και λογικό αυτό που λες. Άμα ένας καπνιστής είναι ταυτόχρονο παχύσαρκος, δε αθλείται, έχει άσχημες διατροφικές συνθήκες και ζει σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον δύσκολο να την βγάλει καθαρή. Όλα είναι αλληλένδετα. Το να κόψεις το κάπνισμα είναι ένα βήμα το να αλλάξεις συνήθειες είναι ένα άλλο.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων