Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού [Ακυρώνεται]

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Ποια Ονομασία προτιμάτε για το περιοδικό μας;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 17 Αύγ 2008, 10:48

Ubuntistas
6
14%
Ubunteros
8
19%
Ubunditos
1
2%
Ubanditos
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ubuntaki
6
14%
Helluntu
13
31%
Ubellas
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ubuntellas
3
7%
Έλληνες Ubunteros
2
5%
Greekuntu Society
3
7%

Σύνολο ψήφων : 42

Re: Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού

Δημοσίευσηαπό bullgr » 04 Αύγ 2008, 14:40

Η απογοήτευσή μου είναι τόσο μεγάλη πλέον που αποφάσισα να σταματήσω την ενασχόλησή μου με το περιοδικό στον τομέα της οργάνωσης. Θα ασχοληθώ μόνο με τα εικαστικά.

Οπότε ας αναλάβουν κάποιοι άλλοι το κομμάτι της οργάνωσης. Ικανά άτομα υπάρχουν και ήδη έχουν μπει κάποια θέματα σε μια σειρά.

Γιατί τελευταία ασχολήθηκα με πολλά (ubuntu cd folders-labels, admin στο forum) και ως 36χρονος έχω να ταΐσω και μια οικογένεια. Έχω να κάνω πιο χρήσιμα πράγματα και πιο εποικοδομητικά από το να κάνω κοκκορομαχίες σε forums.

Αυτά που έχω αναλάβει έως τώρα θα τα συνεχίσω (ubuntu cd folders-labels, admin στο forum). Όσο για το περιοδικό θα ασχοληθώ μόνο με τα εικαστικά (DTP). Την οργάνωση και τον συντονισμό των συντακτών ας τα αναλάβουν άλλοι. Όπως έγραψα, υπάρχουν πολλά ικανά άτομα.

Οπότε, κάντε ότι θέλετε όπως τα θέλετε και εγώ απλώς θα ακολουθήσω τις προσταγές σας... Ακυρώστε εάν θέλετε την ψηφοφορία και κάντε άλλη και γενικώς κάντε τα όπως νομίζετε εσείς πιο σωστά.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 04 Αύγ 2008, 15:55

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τον bullgr δεν θα υπήρχει το φόρουμ που το θεωρώ κομβικό σημείο για την κοινότητα του ubuntu. Και προσωπικά εκτιμώ πολύ τον κόπο και την προσπάθεια του. Για αυτό λέω, πριν δημιουργείται ένταση, ή πριν δίνουμε συνέχεια σε ένταση, ας σκεφτόμαστε τι έχει κάνει ο άλλος, και ο bullgr έχει προσφέρει πολλά, μαζί βεβαίως με καμιά 10αριά ακόμα άτομα που με την βοήθεια που προσφέρουν και τις δράσεις τους βαστάνε ζωντανή την κοινότητα. Επαναλαμβάνω ότι είπα μερικά posts ποιο πριν:
ilpara έγραψε:(@bullgr) Προσωπικά σου δίνω άμεσα το οκ, και θα συμφωνήσω χωρίς δεύτερη κουβέντα με ότι αποφασίσεις!
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alefteris » 04 Αύγ 2008, 16:12

Νομίζω μια ανασκόπηση στην ιστορία του Ubuntu, ίσως να μπορεί να βοηθήσει με το πρόβλημα που προέκυψε με την ονομασία του περιοδικού.

Όταν ήρθαν μαζί τα άτομα που αποτέλεσαν την αρχική ομάδα που θα δημιουργούσε αυτό που ξέρουμε σήμερα ως Ubuntu, δεν είχαν διαλέξει καν ένα όνομα για το πως θα ονομάζεται η διανομή που θα δημιουργούσαν. Ο ιστοτόπος που είχαν στίσει ήταν το http://no-name-yet.com, που σημαίνει “χωρίς κάποιο όνομα” και για κάποιο διάστημα συνέχισαν με αυτή την ονομασία. Ακόμα και σήμερα αυτό το URL σημαδεύει στην ιστοσελίδα της Canonical. Φαντάζομαι ένας από τους λόγους που δεν αποφάσισαν το όνομα εξ' αρχής ήταν ώστε να μην αναλωθούν στην διαδικασία επιλογής του ονόματος, αλλά να συγκεντρωθούν στο να υλοποιήσουν τα πράγματα που είχαν πραγματική σημασία, ώστε να βγάλουν στον κόσμο μια άριστη διανομή. Αυτή η ιστοριούλα νομίζω μπορεί να βρει εφαρμογή και για το πρόβλημα που έχουμε εδώ.

Τέλος θα ήθελα να πω πως στα περισσότερα έργα ανοικτού λογισμικού, δεν υπάρχει δημοκρατία στο ποιος αποφασίζει για θέματα του έργου, αλλά μεριτοκρατία. Μεριτοκρατία σημαίνει ότι δικαίωμα αποφάσεων για την πορεία ενός έργου έχουν εκείνοι που πραγματικά έχουν βοηθήσει το έργο σε κάποιο αξιόλογο βαθμό.

Οπότε θα ήθελα τουλάχιστον να σκεφτείτε μήπως κάτι από τα ακόλουθα θα βοηθήσει:
  • Δώστε ένα προσωρινό όνομα (πχ no-name-magazine ή κάτι αντίστοιχο) και ξεκινήστε αμέσως.
  • Όταν φτάσετε στο σημείο που έχετε ολοκληρώσει τις εργασίες που χρειάζονται για να βγει το περιοδικό, εκείνοι που βοήθησαν πραγματικά στη δημιουργία του περιοδικού, θα αποφασίσουν και για το όνομα.

Είναι κρίμα να απογοητεύονται έτσι μέλη τα οποία θέλουν να κάνουν πραγματικά δουλειά. Bullgr ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ!
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 04 Αύγ 2008, 19:02

Kαι εγώ νομίζω ότι χωρίς τον bullgr χάνετε και το περιοδικό γιατί δεν βλέπω και κάποιον άλλο διατεθειμένο και με γνώσεις να βοηθήσει στο να συνεχιστεί η ιδέα. Προτείνω να παραμείνει η bullgr στο συντονισμό. Άμεσα να υιοθετήσουμε το όνομα που βγει από την ψηφοφορία όταν λήξει. Και να αρχίσουμε να γράφουμε την ύλη του περιοδικού. Δυσκολίες πάντα υπάρχουν και είναι λάθος να τα παρατάμε επειδή μας εκνευρίζουν οι καταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 04 Αύγ 2008, 21:51

Είναι όντως κρίμα να πάει μια τόσο ωραία ιδέα χαμένη. Πρέπει να παραδεχτώ ότι κι εγώ ήμουν από εκείνους που στην αρχή είδαν καποιες νέες προτάσεις ως καλύτερες, αλλά κατάλαβα σχετικά γρήγορα το λάθος μου.

Η ιστόρια του alefteris δείχνει ακριβώς το λάκκο τον οποίο απέφυγαν τα αρχικά μέλη του ubuntu και στον οποίο πέσαμε εμείς. Αλλά ας ελπίσουμε ότι είναι μια μικρή λακούβα την οποία θα μπορέσουμε να την υπερπηδήσουμε.

Και θα σας πω έναν μύθο του Αισώπου που είμαι σίγουρος ότι όλοι τον ξέρουμε αλλά τον έχουμε πλέον ξεχάσει. Κάποτε ήταν ένας γεωργός και είχε τρεις γιους, οι οποίοι μαλώναν συνέχεια. Μια μέρα τους καλεί στην αυλή του και τους δίνει να σπάσουν από μια βέργα. Όλοι γελάσανε μαζί του με την ευκολία του άθλου. Μετά όμως τους δίνει ενα δεμα απο βέργες. Φυσικά κανένας δεν κατάφερε να το σπάσει.

Και είμαι σίγουρος ότι αν διάβαζαν οι υπεύθυνοι της windoze αυτό το νήμα θα έτριβαν τα χέρια τους. Δεν πιστεύω να θέλετε να τους δώσετε τέτοια ικανοποίηση; Γι'αυτό ας αφήσουμε κατά μέρος τις μικρότητες, ας κάνουμε όλοι πέτρα την καρδιά μας και ας στρωθούμε με όρεξη και μεράκι στη δουλειά.

ΥΓ. Νομίζετε εμένα μου αρέσει το όνομα ubuntu; Σε όποιον το λέω γελάει μαζί μου. Παρόλ'αυτά συνεχίζω να είμαι ενθερμος υποστηρικτής του, όπως και του περιοδικού όποιο όνομα κι αν έχει.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 04 Αύγ 2008, 23:31

Γιατί ρε παιδιά πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με την ονομασία του περιοδικού;

Πόσα ονόματα υπάρχουν; Πόσα ψηφίστηκαν; Τα 3 καλύτερα (με την μεγαλύτερη αποδοχή) περνάνε στα ιδιαίτερα (mods session) και αποφασίζουμε το όνομα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο θέμα υπάρχει ή προκύπτει ή whatever...

Είναι δυνατόν ενήλικα άτομα να ψηφίζουν κάτι και μετά να μετανοιώνουν γιαυτό που ψήφισαν? Είναι δυνατόν μετά απο τόσο καιρό να βάζουμε νέες υποψηφιότητες;

Γιατί φρικάρετε; Όσοι ακολουθούν, ακολουθούν. Όσοι παίζουν τον ρόλο του χειρόφρενου να μην κάνουν download το περιοδικό και να μας κρατήσουν μούτρα.

Τελικά η πολλή δημοκρατία βλάπτει;

κατ' εμ'ε: Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ / ΤΩΡΑ. Ποίος είναι ο νικητής; HElluntu. Τελειώσαμε με τις μ*******; ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑι ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ;
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 05 Αύγ 2008, 00:31

Μετά από πολύ σκέψη θα αναιρέσω την απόφασή μου και θα συνεχίσω κανονικά την οργάνωση του περιοδικού.
Οι λόγοι που με έκαναν να το αποφασίσω αυτό είναι δύο: Σήμερα μου έστειλε pm μια κοπέλα η οποία δήλωσε συμμετοχή στο περιοδικό και χάρηκα πάρα πολύ για αυτό σε σημείο που σκέφτηκα ότι είναι άδικο για τα υπόλοιπα παιδιά το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το περιοδικό.
Δεύτερον, οι προτροπές των παιδιών στα post και στα pm στηρίζοντάς με και αναγνωρίζοντας τη δουλειά που κάνω. Ο τρόπος που αντιμετωπίσατε το θέμα και η στήριξή σας με σκλαβώνει.

Θα ακολουθήσω και τις συμβουλές σας... Να γίνω πιο σκληρός και να κάνω δικές μου επιλογές μιας και (όντως όπως έχω παρατηρήσει) όλα τα έργα ανοικτού λογισμικού βασίζονται στη μεριτοκρατία και όχι στη δημοκρατία. Η απειρία μου σε κοινοτικά έργα με οδήγησαν στο να κάνω λάθη. Θα έπρεπε δηλαδή να σας ρωτώ για να μου πείτε τη γνώμη σας αλλά να αποφασίζω εγώ για το τελικό αποτέλεσμα αντί να δημιουργώ ψηφοφορίες.

Και στην πορεία όταν δουλεύοντας θα έχουν αποκτήσει "γαλόνια" και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με το έργο, θα μπορούν να έχουν περισσότερο δικαίωμα να "περάσουν" την άποψή τους. Αλλά έως τότε το δικαίωμα το διατηρεί ο δημιουργός του έργου.

Δεν πειράζει... σιγά-σιγά μαθαίνω. Απλώς δεν μου αρέσει το "αποφασίζομεν και διατάσομεν" αλλά αφού έτσι γίνεται στα έργα ανοικτού λογισμικού, (πλέον το διαπίστωσα και ο ίδιος μου) και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αποφασίζω τα εξής:
-Παύει η ψηφοφορία και αποφασίζω το περιοδικό να ονομαστεί "Ubuntίστας"
-Απομακρύνω από τη ομάδα του περιοδικού τον plicatilis γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να συνεργαστώ με άτομα που συμπεριφέρονται και εκφράζονται έτσι

Οι αποφάσεις μου είναι τελικές οπότε μην μπαίνετε στον κόπο να postάρετε για να με μεταπείσετε.
Εγώ θέλησα δημοκρατία αλλά αφού δεν γίνεται, το έργο πλέον θα χαρακτηρίζεται από μεριτοκρατία.

Τέλος...

Υ.Γ.
Θα πρέπει μερικοί όταν θα απευθύνονται σε μέλη του ubuntu-gr που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινότητα τα μέγιστα είτε στη ιστοσελίδα ubuntu-gr είτε στη λίστα είτε στο forum είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο να προσέχουν περισσότερο τα λόγια τους και να απευθύνονται σε αυτούς με τον ανάλογο σεβασμό. Να σκέφτονται δύο και τρεις φορές προτού γράψουν κάτι.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού [Ακυρώνεται]

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 05 Αύγ 2008, 00:35

Boss, το HELLbuntu βγήκε!!!!!!!

Αλλά μου αρέσει ο τρόπος που το επιβάλεις!!!!

Ubuntίστας RELOADED!!!!
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 05 Αύγ 2008, 01:06

Mentor ως σωστός διαχειριστής πιστεύω ότι πρέπει απλά να σβήσεις όλο το thread και να τελειώνεις. Δημοκρατία, e-voting και λοιπές βλακείες. Πολύ αέρα έχεις αφήσει!
Τέλειωσε το και άστο σα να μην υπήρχε ποτέ! Να χαθούν όλα στη λήθη.

(Γουστάρω που βγήκε τελικά και η επιλογή που μου αρέσει πιο πολύ! HAIL FOR IINTERNET DEMOCRACY!)
:P :P :P :P

(Τα παιδιά που ψηφίσανε HELLbuntu μπορούν να περιμένουν να βγει το 1ο τεύχος του περιοδικού και μετά να το μετονομάσουν απλά και να το αναδιανέμουν και αυτοί. Γιατί οι τύποι στο IceWeasel πιο ξύπνιοι είναι? )
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 05 Αύγ 2008, 01:20

kalakouentin έγραψε:Mentor ως σωστός διαχειριστής πιστεύω ότι πρέπει απλά να σβήσεις όλο το thread και να τελειώνεις. Δημοκρατία, e-voting και λοιπές βλακείες. Πολύ αέρα έχεις αφήσει!
Τέλειωσε το και άστο σα να μην υπήρχε ποτέ! Να χαθούν όλα στη λήθη.

(Γουστάρω που βγήκε τελικά και η επιλογή που μου αρέσει πιο πολύ! HAIL FOR IINTERNET DEMOCRACY!)
:P :P :P :P

(Τα παιδιά που ψηφίσανε HELLbuntu μπορούν να περιμένουν να βγει το 1ο τεύχος του περιοδικού και μετά να το μετονομάσουν απλά και να το αναδιανέμουν και αυτοί. Γιατί οι τύποι στο IceWeasel πιο ξύπνιοι είναι? )

Τον δρόμο που έδειξε ο administrator για τον plicatilis τον ακολουθούν όσοι έχουν προβλήματα με το σύνολο. Ειρωνείες και λοιπές εξυπνάδες τα κρατάει ο καθένας για τον εαυτό του από την στιγμή που υπάρχει χαραγμένη πολιτική από τον διαχειριστή.
Όσο για το αν οι τύποι στο IceWeasel αν είναι ποιο έξυπνοι επίτρεψέ μου να εμπιστεύομαι το διδακτορικό μου περισσότερο...
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas