Αγαπητοί φίλοι,
χαιρετώ άπαντες καταρχήν.. καινούριο μέλος στο φόρουμ. Χρησιμοποιώ ubuntu εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με Window$ (δυστυχώς..). Έχω καταφέρει να στήσω έναν OpenSSH Server 2-3 φορές, αν και προέκυπταν προβλήματα, πάντα η λειτουργία του θα ήταν "out of the box". Τις προάλλες δοκίμασα να κάνω πάλι εγκατάσταση σε ένα pc με ubuntu 9.04 και συνάντησα κάποιο πρόβλημα. Να σημειώσω εδω πως:
-Έχω τοποθετήσει ένα καινούριο router της Belkin το F5D7633, με ενεργοποιημένο το firewall, DHCP Server με static ip στο pc-ssh-server και virtual server/port forwarding από εξωτερική port 22 σε εσωτερική port 22 στην ip που βρίσκεται ο server.
-Έκανα εγκατάσταση κανονικά με sudo apt-get install openssh-server openssh-client και restart το ssh αρκετές φορές, ενώ δεν πείραξα configuration files, καθώς κάθε φορά όλα δουλεύουν "out of the box".
-μπορώ να συνδεθώ με ssh myusername@192.168.1.4 όπου 192.168.1.4 η διεύθυνση του server.
-έχω σετάρει dyndns.org διεύθυνση
Το πρόβλημα έιναι πως δε μπορώ να "δω" τον σέρβερ από WAN, είτε αυτό είναι η διεύθυνση ΙΡ μου, είτε η διεύθυνση που έχω στο dyndns. Δοκίμασα μικροαλλαγές, και το μόνο που κατάφερα είναι να συνδεθώ στην ssh υπηρεσία του router (!) ενώ κάνω forward την 22 αλλού.
Όποια ιδέα έχετε είναι δεκτή..
Ευχαριστώ,
confick3r