Ποια είναι τα αρνητικά των windows και άλλα!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ποια είναι τα αρνητικά των windows και άλλα!

Δημοσίευσηαπό kriti » 17 Ιούλ 2009, 17:12

Off topic:
Για μενα το μεγαλυτερο αρνητικο των windows ειναι οτι οι εταιριες λογισμικου γραφουν προγραμματα μονο για αυτα και εμεις ψαχνουμε τροπο να κανουμε την δουλεια μας .
Αν υπηρχαν ολες οι εφαρμογες και για linux ποιος θα ασχολουνταν αληθεια με αυτα εδω μεσα ?
Πρεπει να υπαρχουν πολλοι αλογοσκουφηδες ανα τον κοσμο διαφορετικα ολοι οι δημοσιοι οργανισμοι και οχι μονο θα ειχαν linux και οι εταιριες θα αναγκαζονταν να γραψουν εφαρμογες και για αυτο.
Και σιγα αν ο δημοσιος υπαληλος ειχε στην δουλεια linux μην αγοραζε win στο σπιτι .
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 17 Ιούλ 2009, 17:44

Spoiler: show
Mitsakos έγραψε:Τρομερές φωτό....(βάση αρνητικών παραθύρων) :lol: :lol:

Εικόνα

Εικόνα

Απλά, μια εικόνα χίλιες λέξεις.... :lol: :lol:
(η δεύτερη βέβαια μου κάνει για photoshop)

Off topic:
Φάση έχουν αυτές η μπλε οθόνες... :)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 17 Ιούλ 2009, 23:20

Εμένα με νευριάζουν τα ακόλουθα:
- το registry μετά από κανένα χρόνο εγκατάστασης/απεγκατάστασης προγραμμάτων έχει leftovers.
- κάποια προγράμματα δεν έχουν όπως πρέπει πακέτα εγκατάστασης και αφήνουν αρχεία μετά από την απεγκατάσταση.
- έχουμε και το fragmentation που δεν έχει σωστή κάλυψη. π.χ. στο /home partition έχω λιγότερο από 10% fragmentation μετά από χρήση 3+ χρόνων, ενώ σε ένα ntfs με windows xp έχω 50% μετά από 3-4 μήνες.
- δε φτάνουν τα παραπάνω, χρειάζεσαι προγράμματα και διατήρηση/συντήρηση του λειτουργικού συστήματος. Δηλαδή κάθε μήνα να και το defragment, το scandisk κτλ... Και επειδή αυτά δεν κάνουν σωστή δουλειά, είτε παίρνουν 10 ώρες για να τελειώσουν, πρέπει να πληρώσουμε τον κυρ Norton για να κάνουμε μια σωστή και γρήγορη δουλειά συντήρησης.

Προσωπικά, εγώ ξεχνάω πότε μου εμφανίζονται οι έλεγχοι fsck (το "scandisk" του linux) και δεν ανησυχώ για τα προγράμματα και τα αρχεία τους γιατί οι εθελοντές-packagers κάνουν σωστή δουλειά, σε όποιο distribution και να είναι. :thumbup:
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 18 Ιούλ 2009, 05:28

filippos.xf έγραψε:Από περιέργεια και όρεξη για γνώση για όσα δεν γνωρίζω κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις:

1) Τι σας νευριάζει, χαλάει και δεν σας αρέσει στα windows; Για ποιους λόγους θα συμβουλεύατε τους γνωστούς σας να "ΜΗΝ" χρησιμοποιούν windows;

2) Για ποιους λόγους οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό σύστημα; Τα windows.

3) Πότε δημιουργήθηκαν τα: Linux, Windows και Mac;

4) Πιστεύετε ότι θα αυξηθούν αρκετά αυτοί που θα στραφούν προς το Ubuntu;

5) Όσοι περισσότεροι χρησιμοποιούν Ubuntu, τόσο περισσότεροι κίνδυνοι; Από την υποθετική σκέψη ότι θα έμπαιναν στον κόπο κάποιοι να φτιάξουν ιούς όπως κάποιοι φτιάχνουν ιούς για τα windows. Επειδή θα ήθελαν να κάνουν ζημιά σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο που έχει Ubuntu, όχι για αυτό τον λόγο βέβαια. Δεν ξέρω, απλά αναρωτιέμαι τώρα... :)

1) ο μόνος λόγος που θα συμβούλευα κάποιον φίλο θα ήταν να απαλαγή απο τους ιούς των windows και να είναι ελεύθερος μέσα στο ιντερνετ, να χόνεται όπου γουστάρει χορείς να σκευτεί έστο και στο ελάχιστο αν θα κολίσει ιό 8-)

2) δεν φτέναι αυτοί που τα χρισιμοποιούνε, φτέει το όλο σύστημα, μαθήματα και ενημέροση στην ελλάδα δεν υπάρχουν 1/10 (το 1/10 μπένει απο τους ίδιους χρήστες που μαθένουν στους φίλους τους το λειτουργικό) και οι κατασκευάστριες εταιρίες που λένε "ναι" στη microsoft για να έχουν το κάτι τις και να τα πάνε καλά με μία τέτοια εταιρία

3) δεν ξέρω ημερομινίες :P

4) η ερώτηση ειναι τελείως λάθος, θα έπρεπε να απευθύνεσε στο linux γενικότερα. και ναι, πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου αυτό.

5) παπαριές... το linux μπωρεί να προστατέψει τον εαυτό του, πως? όλα τα ασφαλές προγράμματα θα περνάνε μέσα απο το synaptic κτλ, μέσα απο κάποιο site είναι κάπος χλομό... να κάνει τι απο εκεί? ένα delete τον x,y φάκελο στο home να κάνεις και είναι έτοιμος... αν δεν δόσεις και το pass σου άντε γειά :D
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 18 Ιούλ 2009, 05:48

ntinos_ έγραψε:
2) δεν φτέναι αυτοί που τα χρισιμοποιούνε, φτέει το όλο σύστημα, μαθήματα και ενημέροση στην ελλάδα δεν υπάρχουν 1/10 (το 1/10 μπένει απο τους ίδιους χρήστες που μαθένουν στους φίλους τους το λειτουργικό) και οι κατασκευάστριες εταιρίες που λένε "ναι" στη microsoft για να έχουν το κάτι τις και να τα πάνε καλά με μία τέτοια εταιρία

3) δεν ξέρω ημερομινίες :P

4) η ερώτηση ειναι τελείως λάθος, θα έπρεπε να απευθύνεσε στο linux γενικότερα. και ναι, πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου αυτό.

5) παπαριές... το linux μπωρεί να προστατέψει τον εαυτό του, πως? όλα τα ασφαλές προγράμματα θα περνάνε μέσα απο το synaptic κτλ, μέσα απο κάποιο site είναι κάπος χλομό... να κάνει τι απο εκεί? ένα delete τον x,y φάκελο στο home να κάνεις και είναι έτοιμος... αν δεν δόσεις και το pass σου άντε γειά :D

2) Σίγουρα δεν φταίνε αυτοί που τα χρησιμοποιούν, δεν είπα κάτι τέτοιο...

3) Δεν πειράζει... :P

4) ε σιγά το λάθος... απλά το διατύπωσα έτσι επειδή το Ubuntu είναι η πιο γνωστή διανομή Linux μέχρι στιγμής. :) Off topic:
Και πιστεύω θα παραμείνει.

5) Εγώ έχω στον υπολογιστή μου εγκατεστημένο πάντως το clamtk και το Firewall configuration για το ufu. Είναι ένα πρόγραμμα που ψάχνει για ιούς και ένα Firewall. Κοίτα υπάρχουν αρκετοί νέοι που ψάχνονται για να το παίξουν χάκερς κτλ. μην το λες τι να κάνουν από το διαδίκτυο ή τι να κάνουν μέσω κάποιου προγράμματος. Δούλευα σε ιντερνετ καφέ και τα έβλεπα αυτά τα παιδία συνέχεια προσπαθούσαν να κάνουν διάφορα χακερίστικα (και καλά). Έχω και έναν γνωστό μου που είναι πορομένος με διάφορες τέτοιες χαζομάρες. Το να βλέπει τι κάνεις στον υπολογιστή σου ή να βλέπει την ip σου ή δεν ξέρω και εγώ τι... κατάφερνε αυτά που ήθελε πάντως με διάφορα προγράμματα σε Windows. Πάντως είμαι ικανοποιημένος από την ασφάλεια που υπάρχει στο Linux. :D
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας