Kubuntu Προβλήματα!

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Kubuntu Προβλήματα!

Δημοσίευσηαπό grimm » 19 Ιούλ 2009, 10:29

Το σφάλμα που εμφανίζεται τώρα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο.
Αν θες στείλε το μήνυμα που εμφανίζεται στις λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα ευκολότερα.

Edit:
filippos.xf έγραψε:Προσπαθώ π.χ. να ανοίξω φακέλους που έχω στην επιφάνεια εργασίας και δεν ανοίγουν, εμφανίζεται σφάλμα. Το σφάλμα είναι ένα παραθυράκι με το εξής περιεχόμενο "KDEInit could not launch '/usr/bin/korganizer'.

Μήπως έχει σχέση με το παρκάτω bug report;
Launchpad bug: #184337
Εκεί δε μιλάνε για άνοιγμα φακέλων αλλά για εφαρμογών από τον launcher τους κ.ά..

Δες συγκεκριμένα όμως αυτό το comment μήπως λύσεις αυτό το θέμα
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... omments/30
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Ιούλ 2009, 10:58

grimm έγραψε:Το σφάλμα που εμφανίζεται τώρα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο.
Αν θες στείλε το μήνυμα που εμφανίζεται στις λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα ευκολότερα.

Κοίτα λίγο την εικόνα:

grimm έγραψε:
Edit:
filippos.xf έγραψε:Προσπαθώ π.χ. να ανοίξω φακέλους που έχω στην επιφάνεια εργασίας και δεν ανοίγουν, εμφανίζεται σφάλμα. Το σφάλμα είναι ένα παραθυράκι με το εξής περιεχόμενο "KDEInit could not launch '/usr/bin/korganizer'.

Μήπως έχει σχέση με το παρκάτω bug report;
Launchpad bug: #184337
Εκεί δε μιλάνε για άνοιγμα φακέλων αλλά για εφαρμογών από τον launcher τους κ.ά..

Δες συγκεκριμένα όμως αυτό το comment μήπως λύσεις αυτό το θέμα
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... omments/30

Χμ, δεν είμαι καλός στα αγγλικά... στο σχόλιο (comment) που έγινε στην σελίδα αν κατάλαβα καλά λέει ότι αν γίνει μια ρύθμιση (Setting X-DBUS-StartupType=none in /usr/share/applications/kde4/kate.desktop works) το kate.desktop δουλεύει αλλά υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα παρόλα αυτά; κάτι τέτοιο; Δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω για να πω την αλήθεια... πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό; :)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 19 Ιούλ 2009, 11:12

Έχεις δίκιο για το "λεπτομέρειες", δεν το πρόσεξα.
Να φανταστώ πως άν κλείσεις το ενεργό, δε μπορεί να γίνει κάτι; Κρίμα.

Όχι, φίλε! Όλα ok μην ανησυχείς!
Έλεγα να δοκίμαζες να κάνεις το ίδιο σε όλα τα αρχεία .desktop των εφαρμογών που σου δημιουργούν πρόβλημα.
πχ. ksnapshot.desktop (???)
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Ιούλ 2009, 11:24

grimm έγραψε:Έχεις δίκιο για το "λεπτομέρειες", δεν το πρόσεξα.
Να φανταστώ πως άν κλείσεις το ενεργό, δε μπορεί να γίνει κάτι; Κρίμα.

Όχι, φίλε! Όλα ok μην ανησυχείς!
Έλεγα να δοκίμαζες να κάνεις το ίδιο σε όλα τα αρχεία .desktop των εφαρμογών που σου δημιουργούν πρόβλημα.
πχ. ksnapshot.desktop (???)

Βασικά δεν θέλω να φανώ χαζούλης αλλά... δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω :(
Όχι οτι στο Ubuntu με Gnome είμαι χάκερ αλλά στο Kubuntu με KDE που το χρησιμοποιώ μια μέρα, καταλαβαίνεις... :P
Εσύ σε εκείνο το comment κατάλαβες τι έγινε; Δίνεται κάποια λύση μέσα στο comment; Εγώ δεν κατάλαβα πάντως για αυτό σε ρωτάω, εσύ ίσως να έχεις παραπάνω γνώσεις από εμένα.

Για το ενεργό παράθυρο και το άλλο με της "λεπτομέρεις" έτσι είναι όπως το φαντάστηκες, κλείνω το ενεργό και μετά κλείνει και το άλλο με τις λεπτομέρειες. :evil:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 19 Ιούλ 2009, 20:36

Συγνώμη φίλε που άργησα να απαντήσω.
Χρησιμοποιώ Gnome αλλά στην προσπάθεια να δω αν είναι γνωστό το bug. βρήκα το παραπάνω post και θεώρησα πως ίσως βοηθήσει.

Ο τύπος στο post (αν κατάλαβα καλά) λέει ότι έκανε edit τα .desktop files (λογικά με κάποιον text editor)
των εφαρμογών που του δημιουργούσαν πρόβλημα και πως έκανε την αλλαγή που λέει.
Κώδικας: Επιλογή όλων
X-DBUS-StartupType=none

Επιβεβαίωσε πως, κλείνοντας το πρόγραμμα που δημιουργεί πρόβλημα, αν πραγματικά κλείνει το καιτ process.
Δες το από το system monitor.
Ο ίδιος πάλι, είπε πως αντιμετωπίζει και αυτό το θέμα.
Ίσως λόγω της αλλαγής που πρότεινε; :think:

Συγνώμη που αρχικά δεν έγινα κατανοητός.
Χαιρετώ.
grimm
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 20 Ιούλ 2009, 21:28

filippos.xf έγραψε:1) Καθώς προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση μια εφαρμογή με το gdebi εμφανίζεται σφάλμα

Εδώ δυστηχώς υπάρχει κάποιο bug καιρό τώρα...

Λύση:
1)Αποθήκευση του .deb σε ένα άδειο κατάλογο.
2)Άνοιγμα του καταλόγου με dolphin
3)F4 για να εμφανιστεί η konsole απο κάτω.
4)Γράφουμε sudo dpkg -i ./
5)Tab Tab
6)Enter

Αυτά :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thodwris » 26 Ιούλ 2009, 11:58

Λοιπον εχω βαλει kubuntu 9.04 εδω κ 2 εβδομαδες. Ολα δουλευουν καλα αλλα η cpu ειναι σχεδον παντα σε καθημερινη βαση στους 65 C :o :wtf: χωρις να το βαραινω πολυ, δλδ με ενα firefox ανοιχτο, deluge κ τα plasma-widgets. Οταν ειχα ubuntu 9.04 δεν ειχα αυτο το προβλημα.

Laptop: TOSHIBA SATELLITE A300-15A
Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo T8100 (3 MB Cache, 2.10 GHz, 800MHz FSB)
thodwris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 26 Ιούλ 2009, 13:41

Ναι αλλά εδώ και δύο βδομάδες η εξωτερική θερμοκρασία είναι κοντά στους 40 βαθμούς άρα και η cpu καλοκαιριάτικα ζορίζετε ιδίως αν πάνω εχεις κάποια stock ψυκτρα.. Πάντως μην φοβάσαι οι μητρικές έχουν δυκλίδα ασφαλείας και κλείνουν όταν πιάσει ο επεξεργαστής επικίνδυνα όρια θερμοκρασίας.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 26 Ιούλ 2009, 13:48

thodwris ειχα μεχρι μια εβδομαδα το λαπτοπ σου.εξαιρετικο μηχανημα. πρεπει να του βαλεις βαση απο κατω οπωσδηποτε. δυστυχως ειναι απαραιτητη.
και μαλιστα οχι οποια και οποια αλλα μια zalman (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808019).
ο δικος μου δεν ανεβαζε ποτε πανω απο 43 βαθμους και συνηθως ηταν στους 39-40C με αρκετες ωρες χρησης.
πριν την αγορασεις την βαση δοκιμασε με καποια αλλη μην τυχον δεν φταιει αυτο αλλα κατι αλλο (πχ σκονη κλπ).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thodwris » 26 Ιούλ 2009, 20:36

Μα το θεμα ειναι οτι κανει και θορυβο σα να ζοριζεται να κανει τις διεργασιες, αυτο το εκανε στο ubuntu μονο οταν επαιζα urban terror. Τωρα με το kubuntu χωρις πολλα proccesses ανεβαινει η θερμοκρασια της cpu κ κανει θορυβο. Δεν εχω καμια ψυκτρα αλλα κ παλι αν βαλω θα μειωθει η θερμοκρασια, οχι ο θορυβος!;
thodwris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα