Προτάσεις

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 25 Ιούλ 2009, 04:08

Δύο προτάσεις για την ιστοσελίδα της κοινότητας http://ubuntu-gr.org/

1) Να μπει ένα πλαίσιο ή ένας σύνδεσμος για το κανάλι της κοινότητας στο YouTube σε κάποιο σημείο της ιστοσελίδας, όπως υπάρχει για το Twitter ένα πλαίσιο. Θωρώ ότι είναι καλό να γίνεται ένας κύκλος όπου βρίσκετε η κοινότητα, όπως έβαλα μέσα στο κανάλι στο YouTube συνδέσμους για το http://ubuntu-gr.org/ και το Ubuntistas.
Δεν είναι κακό. ;) Κανάλι: http://www.youtube.com/user/ubuntugr



Ίσως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο (Κοινωνική δικτύωση) με όλους τους λογαριασμούς της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu-gr σε άλλες ιστοσελίδες, όπως υπάρχει ένα τέτοιο πλαίσιο στην ιστοσελίδα του THELUG (http://www.thelug.gr/main/).



Λογαριασμοί/δημιουργίες/εκπροσώπηση της Ελληνικής Κοινότητας Ubuntu-gr:
Twitter
Youtube
Identi.ca
Ubuntistas
Facebook δεν ξέρω αν υπάρχει.

Προσωπικά πιστεύω θα είναι ωραίο αν δημιουργηθεί ένα πλαίσιο με τα παραπάνω (Twitter, YouTube κτλ.), το όνομα του πλαισίου θα είναι "Κοινωνική δικτύωση". Και αν θέλετε μπορείτε να γράψετε από κάτω "Ακολουθήστε μας" ή οτιδήποτε άλλο. Οι λογαριασμοί/δημιουργίες μπορούν να εμφανίζονται είτε ως σύνδεσμοι είτε ως εικόνες, το λογότυπο της σελίδας δηλαδή... λογότυπο Ubuntistas, Identi.ca κτλ.

2) Προσέχω αρκετά τις λεπτομέρειες, αλήθεια είναι. Για διευκόλυνση προτείνω να μπει στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας ένας σύνδεσμος που θα σε οδηγεί στην κορυφή γρήγορα (όχι να σε πηγαίνει στην αρχική σελίδα). Παράδειγμα:

filippos.xf
superbTUX
superbTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2866
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009, 04:58
Εκτύπωση

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό medigeek » 25 Ιούλ 2009, 16:20

filippos.xf έγραψε:Προσέχω αρκετά τις λεπτομέρειες, αλήθεια είναι.


Off topic:
Μέχρι να μπει (αν μπει):
Ctrl + Home
:)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom
 
Δημοσιεύσεις: 5023
Εγγραφή: 24 Μάιος 2008, 14:49
Τοποθεσία: Σερβία/Κύπρος
Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 25 Ιούλ 2009, 18:43

Μακάρι να γίνουν και οι δύο προτάσεις... σχετικά με την πρώτη πρόταση ορίστε ένα ακόμη παράδειγμα από την ιστοσελίδα http://linux.com/. Κάτω δεξιά έχει ένα πλαίσιο σαν αυτό που λέω να δημιουργηθεί και στην σελίδα http://ubuntu-gr.org/, αν και κακός για εμένα που το έβαλαν τόσο χαμηλά κάτω.

filippos.xf
superbTUX
superbTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2866
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009, 04:58
Εκτύπωση

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό alefteris » 26 Ιούλ 2009, 00:06

Προστέθηκε δεσμός προς το identi.ca μαζί με το δεσμό προς το twitter και μπήκε και ένα ένας δεσμός Screencasts (υπάρχει κάποια σύντομη ελληνική μετάφραση για αυτό;) στο μενού πάνω αριστερά. Για το 2ο, νομίζω οι χρήστες ξέρουν πως να κάνουν scroll up, όσοι δεν ξέρουν δεν θα έχουν και μεγάλη επιτυχία με το Ubuntu ;)

Thanks filippos.xf
alefteris
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008, 20:14
Εκτύπωση

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 26 Ιούλ 2009, 03:58

alefteris έγραψε:Προστέθηκε δεσμός προς το identi.ca μαζί με το δεσμό προς το twitter και μπήκε και ένα ένας δεσμός Screencasts (υπάρχει κάποια σύντομη ελληνική μετάφραση για αυτό;) στο μενού πάνω αριστερά. Για το 2ο, νομίζω οι χρήστες ξέρουν πως να κάνουν scroll up, όσοι δεν ξέρουν δεν θα έχουν και μεγάλη επιτυχία με το Ubuntu ;)

Thanks filippos.xf

Μπράβο alefteris, δεν έγινε ακριβώς έτσι όπως σκεφτόμουν αλλά αλήθεια και έτσι καλά είναι. Σύντομη ελληνική ονομασία για την λέξη Screencasts, χμ... κοίταξε σε αυτές τις ιστοσελίδες αρχικά: http://foracamp.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-screencasting και http://ubuntuguide.org/wiki/Template:Ubuntu-gr:Edgy/GettingStarted . Στον δεύτερο σύνδεσμο αν παρατηρήσεις καλά λέει κάπου επάνω -> στιγμιότυπα οθόνης / screencast του Ubuntu <- νομίζω αυτή είναι η σωστή μετάφραση. Βέβαια εάν θέλεις μπορείς να βάλεις κάτι άλλο όπως "Παρουσιάσεις βίντεο", "Βίντεο παρουσιάσεις", "Βίντεο στο YouTube", "Το Ubuntu σε δράση" :?: Δεν ξέρω απλά λέω εγώ τώρα, προτείνω διάφορες ονομασίες... ;)

Ελπίζω στο μέλλον η ιστοσελίδα http://ubuntu-gr.org/ να γίνει ακόμα ποιο ενδιαφέρων από τι είναι ήδη και να έχει περισσότερους αναγνώστες από όσους έχει τώρα, να είναι έτσι διαμορφωμένη και εμπλουτισμένη ώστε να μπορεί "να ενημερωθεί, να δει, και να ψάξει" ο επισκέπτης της σελίδας. Κάτι ακόμα.. βασικά μπορείς να το δεις αυτό ως άλλη μια πρόταση εκτός από τις άλλες δύο, αν μπορείς τους συνδέσμους που οδηγούν "έξω" από την ιστοσελίδα http://ubuntu-gr.org/ να τους βάλεις target="_blank" αν είναι HTLML. Στην ουσία απλά προτείνω όλοι οι σύνδεσμοι που μπήκαν/θα μπουν στην ιστοσελίδα και οδηγούν "έξω" από την σελίδα, όταν τους πατάει κάποιος να ανοίγει ο σύνδεσμος σε νέα καρτέλα. Δηλαδή όποιος πατήσει στους συνδέσμους Screencasts, Identi.ca, Twitter, και άλλους συνδέσμους που οδηγούν κάπου έξω από το http://ubuntu-gr.org/ να ανοίγουν σε νέα καρτέλα. Αυτό για να μην φύγει από την οθόνη έτσι ξαφνικά αυτό που διάβαζε κτλ.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2866
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009, 04:58
Εκτύπωση

Adopt a newbie

Δημοσίευσηαπό mmonLSD » 28 Ιούλ 2009, 18:03

Adopt a newbie

δεν θα ήταν ωραία ιδέα αυτό;;; κάποιος έμπειρος χρήστης λινουξ να βοηθάει έναν συγκεκριμένο χρήστη να προσαρμοστεί στο καινούργιο λειτουργικό. Με όποιες προεκτάσεις αυτό θα έχει (εγώ είμαι άσχετος btw)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό| Προγραμματισμός: Όχι| Αγγλικά: Κάλα| Λειτουργικό/ μοντέλο: ubuntu 9.04 σε acer aspire 5520| Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual-Core Processor TK-57 | RAM 2GB | nVidia Corporation GeForce 7000M | Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg | nVidia Corporation MCP67 High Definition Audio | 15,4 inch
mmonLSD
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 01 Ιουν 2009, 20:24
Εκτύπωση

Re: Adopt a newbie

Δημοσίευσηαπό Nisok » 28 Ιούλ 2009, 19:09

Καλύτερα να το προτείνεις στις προτάσεις για το forum.

EDIT
To έκανα εγώ... ;)
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 2637
Εγγραφή: 25 Ιαν 2009, 15:00
Τοποθεσία: /home
IRC: nisok
Εκτύπωση

Re: Adopt a newbie

Δημοσίευσηαπό mmonLSD » 29 Ιούλ 2009, 06:08

ας κάνει κάποιος mod τον κόπο να το πάρει από εδώ εκεί :geek: Νομίζω θα έχει φοβερό ενδιαφέρον αν τυχαίνει κάποιος "γνώστης" να μένει δίπλα στον άλλον και έχει κάποια ελεύθερη ώρα να του κάνει μάθημα και να του δείξει τα βασικά ... έπονται φιλίες και τέτοια ωραία στην τελική !
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό| Προγραμματισμός: Όχι| Αγγλικά: Κάλα| Λειτουργικό/ μοντέλο: ubuntu 9.04 σε acer aspire 5520| Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual-Core Processor TK-57 | RAM 2GB | nVidia Corporation GeForce 7000M | Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg | nVidia Corporation MCP67 High Definition Audio | 15,4 inch
mmonLSD
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 01 Ιουν 2009, 20:24
Εκτύπωση

Re: Adopt a newbie

Δημοσίευσηαπό bullgr » 29 Ιούλ 2009, 09:43

Το να υιοθετήσεις έναν newbie δεν είναι τόσο εύκολο καθώς όλοι μας ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και δεν θα μπορούμε να είμαστε πάντα δίπλα του σε όποιο πρόβλημα προκύψει... Η καλύτερη περίπτωση είναι να αναφέρει το πρόβλημά του στη λίστα και στο forum... Εκεί όποιος είναι διαθέσιμος και έχει τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο, θα μπορέσει να απαντήσει στα προβλήματα/ερωτήματά του.

Το "έχουμε έναν που θα μας βοηθάει σε όλα" δεν "περπατάει"... Κρέμεται ο newbie από ένα άτομο περιμένοντας να τον βοηθήσει... Εκτός αυτού, κάποια στιγμή θα καταντήσει ενοχλητικό για τον "παλιό" ιδίως εάν δώσει στον newbie και τον αριθμό του κινητού του (κάτι ξέρω, την έχω κάνει παλαιότερα την λαλακία)!!!

Γι' αυτό υπάρχουν οι λίστες και τα forums... Για να απευθύνεσαι σε μια ευρεία μάζα ανθρώπων ώστε να έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να λύσεις το πρόβλημά σου από το να έχεις μόνο έναν "γνώστη".

mmonLSD έγραψε:Νομίζω θα έχει φοβερό ενδιαφέρον αν τυχαίνει κάποιος "γνώστης" να μένει δίπλα στον άλλον και έχει κάποια ελεύθερη ώρα να του κάνει μάθημα και να του δείξει τα βασικά ... έπονται φιλίες και τέτοια ωραία στην τελική !

Συγχαρητήρια, μόλις περιέγραψες τις LUG's (Linux User Group)... :mrgreen:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1853
Εγγραφή: 10 Μάιος 2008, 21:45
Εκτύπωση

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 07 Αύγ 2009, 21:58

Κατι σκεφτηκα, το οποιο ισως να το εχετε σκεφτει και εσεις,για να μην ανοιγουνε νεα θεμματα οι νεοι χρηστες,
που δεν ξερουνε που να ψαξουνε..... :think:
Αν γινοτανε ενα Θεμα Sticky, στις κατηγοριες HARDWARE & DRIVERS και SOFTWARE ,
αλλα σε ολες τις κατηγοριες,
δηλαδη π.χ. Desktops & Laptops,Κάρτες Γραφικών / Εικόνα,Λειτουργικό Σύστημα,Εφαρμογές για Internet,κλπ.
Να υπαρχει ενα θεμα που να εχει μεσα τα link με :
Οδηγίες για νέους, Κανόνες του φόρουμ, Ευρετήριο οδηγών και how to,
και οτι αλλο ειναι συμαντικο για να διαβασει καποιος νεος χρηστης,και να ψαξει πρωτου postαρει!!
Κατι σαν αυτο :
Εικόνα

Πιστευω πως θα βοηθουσε αρκετα τους νεους χρηστες του forum!! :think:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)


*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom
 
Δημοσιεύσεις: 7107
Εγγραφή: 04 Απρ 2009, 19:29
Τοποθεσία: κάπου εδώ μέσα στο net :P
Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά