Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

Δημοσίευσηαπό dpol » 08 Αύγ 2008, 08:15

Από συζήτηση για το linux σε κάποιο άλλο, άσχετο site:
Άποψη :
έγραψε:Επειδή έχω την εμπειρία όλων των γενιών Windows (βάζω μέσα και τους Server), το 1GB , φτάνει και περισσεύει. Κάποιες εφαρμογές είναι απαιτητικές, αλλά δεν έχει σχέση το λειτουργικό! Και σε Linux να έτρεχες ArchiCAD ή 3D Studio Max, θα χρειαζόσουν τα πολλά GB Ram.

Tα ΧΡ όπως φυσικά και τα 2003 Server ήταν και είναι σταθερότατα λειτουργικά. Κολλήματα και περίεργες συμπεριφορές δεν έχω συναντήσει ποτέ και μιλάω για πολλά και διαφορετικά PC τα οποία παίζουν σε απαιτητικά περιβάλλοντα.
Κολλήματα που οφείλονται σε άλλες εφαρμογές έχω δει, στο λειτουργικό σπάνια ή και καθόλου!
Οι ιοί υπάρχουν γιατί απλούστατα τα λειτουργικά της Microsoft είναι δημοφιλή. Το MacOS και το Linux δεν είναι φοβάμαι δημοφιλή, γι'αυτό και δεν έχουν προβλήματα με ιούς (γιατί προβλήματα ασφάλειας, ΣΑΦΩΣ και έχουν, απλώς δεν ασχολούνται αρκετοί για να τα βρουν... ).
Αν κάποιος θέλει λειτουργικό να κάνει την δουλειά του, κατεβάζει ένα torrent με τα ΧΡ ή τα Vista , κατεβάζει σπασμένο το Office, nero κλπ κλπ (αν θέλει freeware , υπάρχουν και για τα Windows, όπως πχ το OpenOffice, κλπ κλπ).
Γενικά, αν αποδεχτείς πως θα έχεις κοπιαρισμένο λειτουργικό στον υπολογιστή (και μπορείς να το έχεις χωρίς πρόβλημα εννοείται, αφού κανείς δεν θα σε ελέγξει στο σπίτι σου...), δεν βλέπω κανέναν νόημα στο Linux, όταν του λείπουν σημαντικές εφαρμογές ή ακόμη ακόμη και παιχνίδια.
Επίσης, σαν προγραμματιστική πλατφόρμα, επίσης σε περιορίζει, αφού δεν μπορείς να δουλέψεις την VB ή το πακέτο της Microsoft, θα μείνεις σε Java, PHP, κλπ αναγκαστικά..

Για μια εταιρεία, έχει νόημα να μην πληρώσει άδειες χρήσεις, αν και δεν είναι πάντα εύκολο να αντικαταστήσεις τα PC και τον τρόπο που έχει συνηθίσει ο κόσμος να εργάζεται από την μία μέρα στην άλλη! Οπότε, και οι περισσότερες εταιρείες θα το βάλουν σε κάνα server ή κάτι που δεν απευθύνεται στον μέσο εργαζόμενο.

Σαν παιχνιδάκι στο σπίτι καλό είναι, αν θέλει κάποιος να έχει κάτι ν'ασχολείται. Αλλά δεν βλέπω κανένα σημαντικό πλεονέκτημα από τα σημερινά Windows. Αν ήμασταν στην εποχή των 98,Μe, θα το είχα εγώ πρώτος. Τώρα, απλά περιορίζομαι σε μια επιφανειακή γνώση, αφού ούτε καν μου έχει ζητηθεί στην δουλειά (δεν ασχολούμαι με Web, όπου χρησιμοποιείται πολύ, για προφανείς λόγους, βλέπε Apache, PHP, MySQL και φυσικά και πρωταρχικά το...δωρεάν του πράγματος! )
Οσοι δεν έχουν καιρό για χάσιμο και το βάλουν σαν dual boot, σιγά σιγά θα το αφήσουν ξεχασμένο σε κάποιο partition και θα χρησιμοποιούν τα Windows.
Α κι όσο για τα Vista και την μνήμη, για να μην παραξενευτείτε όσοι τα δοκιμάσετε, τα Vista την χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετικά από τα ΧΡ: όση και να τους δώσεις, θα δείχνουν πως την χρησιμοποιούν. ΔΕΝ το κάνουν, απλά την "δεσμεύουν" και την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.
Επίσης αυτό που αναφέρθηκε για την κάρτα γραφικών, και σε μένα που έχει 512 και το PC έχει 1GB RAM , δίνουν κάποια μνήμη από το σύστημα και στα γραφικά ή τουλάχιστον έτσι δείχνει.
Στην ουσία, δεν τίθεται θέμα ταχύτητας , ούτε σταθερότητας. Είναι εξίσου καλά με τα ΧΡ, αλλά θέλουν περισσότερη μνήμη (ΧΡ μπορούσες να βάλεις και με 128 με το ζόρι, ενώ στα 256 κάτι γινόταν. Τα Vista ζητάνε οπωσδήποτε 512 ΜΒ ).
Όσο για το Aero, είναι απλά για την ομορφιά, ξεκινάει από καμιά 35ΜΒ, ενώ κάποιοι έχουν πει πως ζητάει περισσότερο. Εγώ τόσο είδα, τόσο λέω!

Και κάτι ακόμη: αν εγώ είμαι αρκετά ανόητος να κολλήσω ιό, τι κάνω:
1.Αναλαμβάνω την ευθύνη μου και λέω εντάξει την επόμενη φορά θα προσέχω! Βάζω κι ένα Antivirus, ένα Firewall και είμαι καλυμμένος, αρκεί να τα ανανεώνω
2. Βρίζω την Microsoft που δεν με προστάτεψε, μαντεύοντας όταν έβγαλε το λειτουργικό πως κάποιος θα γράψει έναν ιό στον οποίο θα πέσω πάνω εγώ.
3. Σβήνω τα Windows και βάζω Linux, ελπίζοντας πως δεν θα γράψει κάποιος ιό, γιατί έτσι και γράψει, φέξε μου και γλίστρησα, αφού ούτε οι εταιρείες με τα antivirus δεν έχουν σωστή database...
4. Αλλο;

:D :D :D
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλoμεσαίο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό (σε αναζήτηση/δοκιμές)
Abit IP35Pro-C2D-4Gb ram-Nvidia 8800GT-250Gb hdd
dpol
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 08 Αύγ 2008, 09:16

παιδια θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην χαλάσετε αυτο το thread.

Ο σκοπός αυτού του νηματος δεν ειναι να αποδειξουμε ότι το λινουξ ειναι καλύτερο από τα windows αλλά να βρούμε και να επισημάνουμε τι λείπει και τι θα πρέπει να συμπληρώσουμε. Δευτερευόντως δε χρησιμοποιούμε αυτό το thread για να ενημερώσουμε τους χρηστες για λύσεις κι εναλλακτικές που υπάρχουνε απο ελέυθερο λογισμικό και δεν ειναι γνωστές.

dpol την παράθεση που έκανες δεν την βρισκω καθολου εποικοδομητικη. Καποια από αυτα που λεει έχουνε βάση αλλα πολλά ειναι απλές σοφιστείες. Εμενα προσωπικά δεν με νοιαζει ποιο λειτουργικο ειναι καλυτερο ...μου αρέσουν οι ανθρωποι που πλαισιώνουν το Ubuntu και για αυτούς τους ανθρώπους μπορώ να κάνω όχι μία αλλα περισσότερες παραχωρήσεις.

Θερμή παράκληση λοιπόν ...αν ειναι να γινει τεχνική συγκριση linux - ubuntu -windows ας ανοιξει όποιος το θελει ενα καινουργιο νήμα αντι να χαλάσουμε εδώ κατι δημιουργικο που έχουμε ξεκινήσει.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 08 Αύγ 2008, 09:36

ilpara έγραψε:Ο σκοπός του παρόντος νήματος ήταν να προσδιοριστούν τα βασικά αίτια που αποτρέπουν τους χρήστες Η/Υ να περάσουν από κλειστό και ιδιόκτητο λογισμικό σε ελεύθερο και ανοιχτό, με απλά λόγια από windows σε linux, προκειμένου ως ubuntu linux forum να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα στην επίλυση αυτών των προβλημάτων και να καταστήσουμε δυνατόν για όλο και περισσότερους χρήστες να πραγματοποιήσουν την μετάβαση.
Παρακαλώ οι δημοσιεύσεις να παραμείνουν σε αυτό το πνεύμα και να αποφύγουμε τα offtopic όπως συγκρίσεις, χαρακτηρισμοί κλπ.
...

Συμφωνώ με το post του logari παραπάνω. Ας μείνουμε εντός θέματος.
Επιπλέον, προσωπική μου άποψη είναι να αποφύγουμε τις συγκρίσεις μεταξύ λειτουργικών ή και διανομών linux διότι συνήθως από συγκρίσεις καταλήγουν σε συγκρούσεις, σε μη τεκμηριωμένα posts και σε άγονη αντιπαράθεση δογματικού χαρακτήρα που "χαλάει" το κλίμα στην κοινότητα. Άλλωστε ως ubutnu forum αν μη τι άλλο είτε θα θεωρηθούμε προκατειλημμένοι είτε θα προκαλέσουμε troll και μάλλον θα αναλωθούμε σε συζητήσεις που δεν προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό και τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Και κριτήριο για την κοινότητα μας θα πρέπει κατά την άποψη μου να είναι η "προσφορά". Τέτοιες συγκρίσεις ίσως να ήταν σωστότερο να γίνονται σε ποιο γενικά φόρουμ με κοινό από όλα τα λειτουργικά και διανομές. Τέλος άποψη μου είναι ότι ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαίτερες εμπειρίες, προσωπικότητα, χαρακτήρα, επιθυμίες, ανάγκες, ιδεολογία, κλπ με συνέπεια σχεδόν πάντα το "καλύτερο" να διαφέρει από άτομο σε άτομο.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 08 Αύγ 2008, 18:36

denizen έγραψε:
simosx έγραψε:
denizen έγραψε:Με εμποδίζει να απαλλαγώ από τα W$ η σουίτα CS3 της Adobe.

To CS2 υποστηρίζεται από το wine. Υπάρχει κάτι που έχει το CS3 που δεν έχει το CS2 και το χρειάζεσαι πάρα πολύ;

"Πάρα πολύ"; Χμμ... Φαντάζομαι μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό αλλά το CS3 ζητούν τώρα στο χώρο που κινούμαι επαγγελματικά... Επίσης όσοι γνωρίζουν επί της ουσίας, λένε πως σε flash / dreamweaver η βελτίωση είναι μεγάλη.

Όσο για wine, ακόμα δεν ασχολήθηκα, είμαι noob. :oops:

Ευχαριστώ πάντως.

Επειδή ασχολούμαι πάρα πολυ'εμ photo editing, σε κάποιους τομείς το CS3 είναι χρόνια μπροστά από το CS2. Εξαρτάται για τι δουλειά το θες: αν είσαι γραφίστας / animation editor κλπ, ναι, έχει και ενσωματώνει πράγματα που διαφορετικά θες πολλά προγράμματα για να το κάνεις.
Αν είσαι φωτογράφος, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι το CS2 είναι συμβατό με εκδόσεις του Adobe Camera Raw (ο raw converter που επιτρέπει στο photoshop να ανοίγει raw data από ψηφιακές φωτογραφικές) μέχρι την 3.99 Από την 4 και πάνω θες οπωσδήποτε CS3. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν έχεις CS2 χάνεις τα εξαιρετικά νέα εργαλεία πυο εισάγει το Adobe Camera Raw 4, καθώς επίσης και συμβατότητες με νεότερα μοντέλα ψηφιακών μηχανών.
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 26 Αύγ 2008, 00:40

Βασικά δεν είμαι gamer & σαν μηχανολόγος τα χρησιμοποιώ μόνο για σχεδιαστικά προγράμματα.
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 26 Αύγ 2008, 13:41

Καλώς ήρθες,
τα σχεδιαστικά προγράμματα είναι όντως πληγή. Αλλά υπάρχουν επαγγελματικά εμπορικά προγραμμάτα για linux, varicad αν δεν κάνω λάθος, όχι open source εννοώ. Τα open source που υπάρχουν είναι παιχνιδάκια. Επίσης το autocad R14 λειτουργεί σε wine. Οι επόμενες εκδόσεις δε ξέρω.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό andiekalton » 27 Αύγ 2008, 01:17

Απαλλαχτηκα μολις σημερα!!!
Τωρα θα προσπαθησω να εγκαταστησω το photoshop με το wine...
Το πολυ πολυ αν δεν τα καταφερω να χρησιμοποιω το laptop για αυτες τις δουλειες :P
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
andiekalton desktop : Ubuntu 8.04 (Hardy 64bit)
AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 5200+ 2,60 GHz/GeForce 8600GT /RAM 2GB/viewsonic 22'' 1680x1050
andiekalton
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Αύγ 2008, 01:24

Αν ακολουθείς το βίντεο που έκανα σήμερα λογικά θα γίνει σωστά . :) :) :)
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό andiekalton » 27 Αύγ 2008, 01:44

Το προγραμμα το εγκατεστησα μια χαρα...
Το προγραμμα(photoshop) πως το εγκαθιστω/τρεχω ?
Εκει ειναι που κολλαω... :roll:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
andiekalton desktop : Ubuntu 8.04 (Hardy 64bit)
AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 5200+ 2,60 GHz/GeForce 8600GT /RAM 2GB/viewsonic 22'' 1680x1050
andiekalton
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Αύγ 2008, 02:01

Όπως και στα παράθυρα τρέχεις το setup.exe με δεξί πλήκτρο με wine τίποτα παραπάνω .

http://news.softpedia.com/news/Install-Photoshop-CS2-on-Your-Ubuntu-PC-77260.shtml

http://frankscorner.org/index.php
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας