Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ πλέον Ubuntu Linux (παρακαλούμε εξηγήσετε με δημοσίευση)

Δεν έμεινα ικανοποιημένος και δεν επιθυμώ να εξηγήσω τους λόγους.
2
12%
Δεν δοκίμασα/προσπάθησα αρκετά, έχω πρόθεση να ξαναδοκιμάσω το Ubuntu Linux.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αντιμετώπισα προβλήματα ασυμβατότητας hardware (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένα προβλήματα)
6
35%
Δεν με ικανοποίησαν σημαντικές για εμένα εφαρμογές (αναφέρω σε δημοσίευση μου συγκεκριμένες εφαρμογές)
1
6%
Κατέληξα σε άλλη διανομή (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
5
29%
Άλλο (εξηγώ σε δημοσίευση μου συγκεκριμένους λόγους)
3
18%

Σύνολο ψήφων : 17

Re: Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιώ (Ubuntu) Linux

Δημοσίευσηαπό c7p » 10 Αύγ 2009, 10:48

@ iraklisvel , δηλ με το καινούριο ubuntu (9.04) αντιμετώπισες κανένα πρόβλημα ? Δοκίμασες το fedora 11 ?(σε αντίθεση με το ubuntu 9.04 και ιδιαίτερα με το fedora 10 που αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα στο fedora 11 δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα κανένα :) )
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iraklisvel » 10 Αύγ 2009, 13:52

Ναι έχω πρόβλημα με το 9.04 αλλά δεν είναι θέμα έκδοσης, και σε προηγούμενα είχα θέμα - με τους οδηγούς κάρτας γραφκών πχ.

Το Fedora..3 ήταν μαζί με το SuSE οι πρώτες μου διανομές.

Για τα κολλήματα που έχω με το δικό μου σύστημα, άνοιξα νέο νήμα εδώ.
viewtopic.php?f=37&t=6403
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνοντας καθημερινά.. ┃ Προγραμματισμός: Web ελάχιστα
Αγγλικά ⇛ Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 10 32-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Corei7 870 │ Gigabyte P55UD6 │ATI HD5850 │ DDR3 2x2GB 2200Mhz │ Crucial M4 128Gb │ HD Audio onboard │ Dell U2311H 23"
Άβαταρ μέλους
iraklisvel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 10 Αύγ 2009, 14:01

ψήφισα "Άλλο".
Ο λόγος που δεν χρησιμοποιώ ubuntu (αρκετά συχνά) είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο computer εκεί κοντά. Όταν όμως φτάνω σπίτι ... εντάξει :D
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 10 Αύγ 2009, 15:44

iraklisvel έγραψε:Ναι έχω πρόβλημα με το 9.04 αλλά δεν είναι θέμα έκδοσης, και σε προηγούμενα είχα θέμα - με τους οδηγούς κάρτας γραφκών πχ.

Off topic:
Είδα ότι δοκίμαζες το Kubuntu 9.04 64-bit. και είχες κολλήματα , γιατί δεν έχεις δοκιμάσει 32bit είτε Ubuntu 32/64bit , μετά από Ubuntu/Gnome μπορείς μπορείς να κάνεις και εγκατάσταση kubuntu-desktop και να το φτιάξεις όπως θέλεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iraklisvel » 10 Αύγ 2009, 16:17

Νιώθω πως τα κάνω όλα μαντάρα όταν αλλάζω στην ίδια εγκατάσταση gnome - KDE. Θα το δω. Επίσης νόμιζα πως τα 64 είναι ακόμα καλύτερα αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος για αυτό.
ευχαριστώ πάντως. σόρυ και για το off topic.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνοντας καθημερινά.. ┃ Προγραμματισμός: Web ελάχιστα
Αγγλικά ⇛ Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 10 32-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Corei7 870 │ Gigabyte P55UD6 │ATI HD5850 │ DDR3 2x2GB 2200Mhz │ Crucial M4 128Gb │ HD Audio onboard │ Dell U2311H 23"
Άβαταρ μέλους
iraklisvel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό onslaught » 10 Αύγ 2009, 19:14

Η πρώτη μου επαφή με το Linux ήταν λιγο πριν το 2000(αν θυμάμαι καλά). Από τότε έως 2008 μόνο M$! Λόγος ήταν γιατί δοκίμαζα κάτι που κανείς δε μου είχε μιλήσει για αυτό, δεν μπορούσε να με στηρίξει κανείς και επειδή ποτέ δε κατάφερα να δουλέψω τον Η/Υ όπως έπρεπε. πχ. χάλια απεικόνιση οθόνης, απο εφαρμογές, μόνο οτι είχε η διανομή, μιας και ποτέ δε δούλεψε το μοντεμ :!: (είχα δοκιμάσει και το Madrake 10 cooker 8-) )
Λειτουργικό = Πρόγραμμα το οποίο θα αναλάβει τη διαχείριση του υλικού του η/υ και θα δώσει στο χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει διάφορες εφαρμογές καθώς και να προσθέσει δευτερεύων υλικό και λογισμικό. Ε, τοτε δεν έκανε αυτό που, κατα τη γνώμη μου, προοριζόταν να κάνει και σαν μικρό παιδί που ήμουν απογοητεύτηκα και γύρισα ξανά σε "μπλε φόντο" με Ms windows.
Για μένα το ubuntu και MS windows είναι λειτουργικά που απευθύνονται σε διαφορετικούς χρήστες με διαφορετικές ανησυχίες.
Αν και τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον, η πηγή των προβλημάτων είναι ίδια.
Off topic:
φίλος: -πήρα το LG arena και εχει ενα πρόγραμμα που μου είπαν οτι περνάς τις φωτογραφίες και τους τηλ. αριθμούς στον υπολογιστή, αλλα επιδή δε ξέρω πως λειτουργεί και φοβάμαι μη το χαλάσω, μπορείς σε παρακαλώ να το βάλεις μια στο δικό σου, για να μου το δίξεις?
(εχω Ubuntu 9.04) -[Απαντήστε εσεις]
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: 1μυρωδιά ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό : Ubuntu 9.04 σε custom made
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής P4 3Ghz │ Μνήμη 1Gb│ Κάρτα Γραφικών agp nvidia gf 6200│ Κάρτα Ήχου onboard Intel ICH5│ Οθόνη & Ανάλυση TFT 19" 1440x900
Άβαταρ μέλους
onslaught
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 10 Αύγ 2009, 21:24

@iraklisvel
Τι να πώ φιλε μου
Τουλάχιστον φρόντισε την άλλη φορά που θα πάρεις hardware να ξέρεις απο πρίν ότι στύνεται έυκολα
στο linux .
Ίσως έτσι να είναι καλύτερα για σένα και επίσης μια μικρή τιμωρία στις εταιρείες που δεν υπολογίζουν το linux.
...
Κουράγιο πάντως
Φιλικά :D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 10 Αύγ 2009, 21:43

onslaught έγραψε:Η πρώτη μου επαφή με το Linux ήταν λιγο πριν το 2000(αν θυμάμαι καλά). Από τότε έως 2008 μόνο M$! Λόγος ήταν γιατί δοκίμαζα κάτι που κανείς δε μου είχε μιλήσει για αυτό, δεν μπορούσε να με στηρίξει κανείς και επειδή ποτέ δε κατάφερα να δουλέψω τον Η/Υ όπως έπρεπε. πχ. χάλια απεικόνιση οθόνης, απο εφαρμογές, μόνο οτι είχε η διανομή, μιας και ποτέ δε δούλεψε το μοντεμ :!: (είχα δοκιμάσει και το Madrake 10 cooker 8-) )
Λειτουργικό = Πρόγραμμα το οποίο θα αναλάβει τη διαχείριση του υλικού του η/υ και θα δώσει στο χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει διάφορες εφαρμογές καθώς και να προσθέσει δευτερεύων υλικό και λογισμικό. Ε, τοτε δεν έκανε αυτό που, κατα τη γνώμη μου, προοριζόταν να κάνει και σαν μικρό παιδί που ήμουν απογοητεύτηκα και γύρισα ξανά σε "μπλε φόντο" με Ms windows.
Για μένα το ubuntu και MS windows είναι λειτουργικά που απευθύνονται σε διαφορετικούς χρήστες με διαφορετικές ανησυχίες.
Αν και τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον, η πηγή των προβλημάτων είναι ίδια.
Off topic:
φίλος: -πήρα το LG arena και εχει ενα πρόγραμμα που μου είπαν οτι περνάς τις φωτογραφίες και τους τηλ. αριθμούς στον υπολογιστή, αλλα επιδή δε ξέρω πως λειτουργεί και φοβάμαι μη το χαλάσω, μπορείς σε παρακαλώ να το βάλεις μια στο δικό σου, για να μου το δίξεις?
(εχω Ubuntu 9.04) -[Απαντήστε εσεις]

Off topic:
Σε USB τα φώτο και εάν αναγνωρίζεται το τηλέφωνο σε wammu η και κάτι άλλο περνάς και αριθμούς .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 10 Αύγ 2009, 22:16

iraklisvel έγραψε:Ναι έχω πρόβλημα με το 9.04 αλλά δεν είναι θέμα έκδοσης, και σε προηγούμενα είχα θέμα - με τους οδηγούς κάρτας γραφκών πχ.

Fedora 3... εγώ το 10 δοκίμασα και δεν μου άρεσε καθόλου (δεν θυμάμαι ακριβώς για ποιόν λόγο) αλλά με fedora 11 ξετρελάθηκα , είναι rock solid σύστημα...
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 10 Αύγ 2009, 22:37

fedora = μπλιάχ!
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής