Νέο laptop

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Νέο laptop

Δημοσίευσηαπό kokeroulis » 08 Σεπ 2009, 22:44

linuxman έγραψε:
tolis_01 έγραψε:
codedash έγραψε:Πάντως πρέπει κάποια στιγμή να βγει η canonical (με συμφωνίες ή μη με εταιρίες) και να πει ορίστε 20-30 λαπτοπ που δουλεύουν τέλεια με την ubuntu.

Και μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί οι των άλλων διανομών την λένε στους ubuntάδες :P

Δεν την λένε , ζηλεύουν απλά :mrgreen: , έχει βγάλει καμία εταιρία φορητά με Fedora , Gentoo , Debian , Slack κτλ. όχι άρα είναι λογικό να το κάνουν .
Εξάλλου δεν μας την λένε μας αποκαλούν Νοτιοαφρικανούς Πολεμιστές τις ΜΣ :lol: :lol: :lol:

Επειδή πριν από λίγες μέρες έβαλα το slackware στον υπολογιστή μου (η διαδικασία δεν ήτανε και η πιο εύκολη αλλά ήταν ευχαριστή :) ) δεν είναι ένα λειτουργικό σύστημα που μπορουν να το χρησιμοποιούν όλοι φαντάσου να πρέπει να μάθουν να το εγκαταστούνε....Το ίδιο υσχύει και για το Gentoo και σε μικρότερο βαθμό για το Debian.Ειπλεόν όλα τα laptop που έχουν linux έχουν το ubuntu και όχι το kubuntu επειδή στο ubuntu έχει βγει ειδική έκδοση για τα laptop.Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους έχουν ubuntu,κατά την γνώμη μου.Τον οκτώμβριο που θα πάω φοιτητής σκεύτομαι να αγοράσω laptop χρησιμοποιώντας την επιδότηση από την ιστιοσελίδα http://www.destinpsifiaka.gr/ .Το laptop το θέλω για να χρησιμοποιώ κυριως linux αλλά να παίζω και κανένα παιχνιδάκι.Επιπλέον θέλω να μπορεί να σηκώνει σε εικονική μηχανή τα windows 7.Κατα προτύμιση η οθόνη να είναι μεγαλη.Τι μου προτύνεται να πάρω?
kokeroulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 09 Σεπ 2009, 00:02

Off topic:
Τα παιχνίδια και σε linux είναι αρκετά εξάλλου μπορείς να βάλεις και σε wine , playonlinux , cedega όσο για το μοντέλο θα πάρεις Dell για συμβατότητα και μπορείς να ζητήσεις και επιστροφή refund για τα sVista η 7 παραθύρια που θα έχει .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kokeroulis » 09 Σεπ 2009, 10:15

linuxman έγραψε:Off topic:
Τα παιχνίδια και σε linux είναι αρκετά εξάλλου μπορείς να βάλεις και σε wine , playonlinux , cedega όσο για το μοντέλο θα πάρεις Dell για συμβατότητα και μπορείς να ζητήσεις και επιστροφή refund για τα sVista η 7 παραθύρια που θα έχει .

Την εικονική μηχανή δεν την θέλω για τα παιχνίδια αλλά για κάποια άλλα πράγματα που θέλω να δοκιμάζω.Εσύ ποιο μοντέλο μου προτύνεις?
kokeroulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 09 Σεπ 2009, 15:57

kokeroulis έγραψε:

Την εικονική μηχανή δεν την θέλω για τα παιχνίδια αλλά για κάποια άλλα πράγματα που θέλω να δοκιμάζω.Εσύ ποιο μοντέλο μου προτύνεις?

Μα με την εικονική μηχανή δεν παίζεις παιχνίδια .
Όσο για μοντέλο ένα από αυτά http://www.zero1.gr/index.php?cPath=566 ... ter_id=482 όχι όμως με ΑΤΙ κάρτα .
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kokeroulis » 10 Σεπ 2009, 00:48

linuxman έγραψε:
kokeroulis έγραψε:

Μα με την εικονική μηχανή δεν παίζεις παιχνίδια .
Όσο για μοντέλο ένα από αυτά http://www.zero1.gr/index.php?cPath=566 ... ter_id=482 όχι όμως με ΑΤΙ κάρτα .

Εγώ σκευτόμουν να αγοράσω αυτό εδώ το laptop

Κώδικας: Επιλογή όλων
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906634&ref=bestprice

Έριξα μία ματιά μέσα στο ubuntu.com και το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν έχει ήχο αλλά το πρόβλημα διορθώνετε.Πάντος δεν είναι σπατάλη χρημάτων αν αγοράσω ένα dell latitude με 900 ευρώ το οποίο είναι πολύ χειρότερο από το συγκέκριμενο acer το οποίο κάνει γύρο στα 900 ευρώ και αυτό?
kokeroulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 10 Σεπ 2009, 00:52

Είσαι λάθος .
1. το φορητό που διάλεξες είναι : Εξαντλημένο. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για αγορά
2. Το Dell είναι άψογο στο Service και εάν διαλέξεις σωστά δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα όλα λειτουργούν με ένα κλικ .
3. Επειδή έχει γίνει ήδη 3 φορές μπορείς να ζήτησης και την επιστροφή για τα sVista
4. Και Dell έχει βγάλει και τα φορητά τις με Ubuntu , Acer όχι .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kokeroulis » 10 Σεπ 2009, 19:42

linuxman έγραψε:Είσαι λάθος .
1. το φορητό που διάλεξες είναι : Εξαντλημένο. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για αγορά
2. Το Dell είναι άψογο στο Service και εάν διαλέξεις σωστά δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα όλα λειτουργούν με ένα κλικ .
3. Επειδή έχει γίνει ήδη 3 φορές μπορείς να ζήτησης και την επιστροφή για τα sVista

1)Στο e-shop ναι.Σε έλα ηλεκτρονικά μαγαζιά όχι.
2)Δηλαδή στο acer αν πάθει κάτι και το καλύπτει η εγγύηση και το πάω για service, το πολύ πολύ να αργήσουν 1 μήνα.Υπάρχει περίπτωση να μου πούνε δεν στο κάνω παρ' όλο που δεν το καλύπτει η εγγύηση?Το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον ήχο θα χρειαστεί να το διορθώσω μόνο την πρώτη φορά που θα κάνω την εγκατάσταση και δεν πιστεύω να χρειαστεί παραπάνω από 1 μισάωρο.
3)Εντάξει τα 40 ευρώ δεν είναι θέμα.Απλά όσοι το έκαναν το έκαναν μόνο και μόνο για ιδεοντολογικούς λόγους.
4)Συμφωνώ.Επειδή όλα τα μοντέλα της acer δεν είναι συμβατά με το linux.Αλλά το συγκεκριμένο acer είναι εκτός το μικροπρόβλημα που έχει με τον ήχο.

Πάντος σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το συγκεκριμένο acer είναι πολύ καλύτερο από τα dell που κυκλωφορούνε στην Ελλάδα.

Τα dell που κυκλοφορούνε στην Ελλάδα τι πλεονεκτήματα (σε μόνη βάση) έχουν απέναντι στο συγκεκριμένο acer.

Σε λίγο καιρό οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου θα αγοράσουν laptop.Άρα το e-shop και το κάθε e-shop δεν θα ξαναγεμίσει τις αποθύκες του με καινούργια laptop?
kokeroulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Σεπ 2009, 20:43

kokeroulis έγραψε:
linuxman έγραψε:Είσαι λάθος .

1)Στο e-shop ναι.Σε έλα ηλεκτρονικά μαγαζιά όχι.
2)Δηλαδή στο acer αν πάθει κάτι και το καλύπτει η εγγύηση και το πάω για service, το πολύ πολύ να αργήσουν 1 μήνα.Υπάρχει περίπτωση να μου πούνε δεν στο κάνω παρ' όλο που δεν το καλύπτει η εγγύηση?Το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον ήχο θα χρειαστεί να το διορθώσω μόνο την πρώτη φορά που θα κάνω την εγκατάσταση και δεν πιστεύω να χρειαστεί παραπάνω από 1 μισάωρο.
3)Εντάξει τα 40 ευρώ δεν είναι θέμα.Απλά όσοι το έκαναν το έκαναν μόνο και μόνο για ιδεοντολογικούς λόγους.

Εδώ έχεις συρράψει δύο διαφορετικές έννοιες, ιδεολογικούς και δεοντολικούς. :D :D :D :bow:
Δεν είναι ιδεολογικοί οι λόγοι, είναι βασικοί λόγοι της οικονομίας της αγοράς όταν ζητάς την επιστροφή χρημάτων από το λογισμικό της Microsoft.

kokeroulis έγραψε:4)Συμφωνώ.Επειδή όλα τα μοντέλα της acer δεν είναι συμβατά με το linux.Αλλά το συγκεκριμένο acer είναι εκτός το μικροπρόβλημα που έχει με τον ήχο.

Πάντος σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το συγκεκριμένο acer είναι πολύ καλύτερο από τα dell που κυκλωφορούνε στην Ελλάδα.

Τα dell που κυκλοφορούνε στην Ελλάδα τι πλεονεκτήματα (σε μόνη βάση) έχουν απέναντι στο συγκεκριμένο acer.

Είναι θέμα συμπεριφοράς της εταιρίας και εξυπηρέτησης του πελάτη. Με τα όσα γνωρίζω αυτή τη στιγμή, η Acer είναι πιο φθηνιάρικη εταιρία (πιο φθηνιάρικη είναι η Lenovo) από τη Dell. Για όλα αναφέρομαι στις τοπικές αντιπροσωπείες.

kokeroulis έγραψε:Σε λίγο καιρό οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου θα αγοράσουν laptop.Άρα το e-shop και το κάθε e-shop δεν θα ξαναγεμίσει τις αποθύκες του με καινούργια laptop?

Αν ήμουν στη θέση τους, θα προτιμούσα ένα Dell Latitude 2100, με Linux, και τις αναβαθμίσεις για να συμπληρωθούν τα €450.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Σεπ 2009, 00:25

έγραψε:1)Στο e-shop ναι.Σε έλα ηλεκτρονικά μαγαζιά όχι.
Και που έχει ?
έγραψε:2)Δηλαδή στο acer αν πάθει κάτι και το καλύπτει η εγγύηση και το πάω για service, το πολύ πολύ να αργήσουν 1 μήνα.Υπάρχει περίπτωση να μου πούνε δεν στο κάνω παρ' όλο που δεν το καλύπτει η εγγύηση?
Ναι μπορεί να σου που ότι το χάλασες εσύ .

έγραψε:3)Εντάξει τα 40 ευρώ δεν είναι θέμα.Απλά όσοι το έκαναν το έκαναν μόνο και μόνο για ιδεοντολογικούς λόγους.
Όχι μόνο , είναι το δικαίωμα που πρέπει να έχεις εσύ σαν καταναλωτής να έχεις επιλογές το θες ή όχι .

έγραψε:4)Συμφωνώ.Επειδή όλα τα μοντέλα της acer δεν είναι συμβατά με το linux.Αλλά το συγκεκριμένο acer είναι εκτός το μικροπρόβλημα που έχει με τον ήχο.

Αυτό δεν έχει σημασία , σημασία έχει αποδεδειγμένα , πάρε % συμβατότητας τις Acer and Dell .

έγραψε:Πάντος σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το συγκεκριμένο acer είναι πολύ καλύτερο από τα dell που κυκλωφορούνε στην Ελλάδα.

Ποιότητα κατασκευής και Service δεν σε ενδιαφέρει , το Dell θα έρθουν να το πάρουν ίδιοι χωρίς να τρέχεις εσύ και με ένα τηλέφωνο το ζητάς .
έγραψε:

Ποιότητα , Service , αξιοπιστία και σταθερότητα .
έγραψε:Σε λίγο καιρό οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου θα αγοράσουν laptop.Άρα το e-shop και το κάθε e-shop δεν θα ξαναγεμίσει τις αποθύκες του με καινούργια laptop?

Ναι αυτό μπορεί , άλλα εδώ είναι θέμα σε μας να μάθει κόσμος τι είναι καλό και τι όχι .
Στο τέλος μιας και θες να το πάρεις πάρε τι να πω , απόφαση είναι τελικά δική σου .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kokeroulis » 13 Σεπ 2009, 00:37

linuxman έγραψε:
έγραψε:1)Στο e-shop ναι.Σε έλα ηλεκτρονικά μαγαζιά όχι.
Και που έχει ?

Αν μπείς στο skroutz.gr και γράψεις acer aspire 8930, θα βρείς πολλά μαγαζιά που το πουκάνε.
kokeroulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Desktops & Laptops