Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς(voting)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς

Το δημοψήφισμα λήγει στις 15 Σεπ 2009, 16:59

Συμφωνώ
28
82%
Διαφωνώ με κάθε άδεια
5
15%
Διαφωνώ με την προτεινόμενη άδεια (?)
1
3%

Σύνολο ψήφων : 34

Re: Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς(voting)

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 12 Σεπ 2009, 19:27

διαφωνώ με κάθε άδεια , αν κάποια είναι κοντά στα γούστα μου είναι μάλλον κατά BSD μεριά... :angel:
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 12 Σεπ 2009, 19:36

filippos.xf έγραψε:
Όχι ότι υπάρχει πρόβλημα, είτε μπει είτε δεν μπει καλά είναι. :)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που θα την χρησιμοποιείσουμε νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζί σου.
Απλά είμαι λίγο ας το πούμε "ψύρας" και μου αρέσει να είναι τα πράγματα όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, χωρίς να αφήνω πράγματα να εννοούνται, thats all folks :!: :geek:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 12 Σεπ 2009, 19:39

linuxman έγραψε:Πώς και έτσι ξαφνικά στα καλά καθούμενα το σκέφτηκες αυτό ?
Υπάρχει λόγος ?

Όπως γράφω το σκεφτόμουν εδώ και καιρό (πριν το καλοκαίρι) αλλά δεν ασχολήθηκα τότε.
Αυτό που μου δημιούργησε την σκέψη για τα παραπάνω ήταν η εξέταση της άδειας του ubuntistas.
Βλέποντας λοιπόν την άδεια του ubuntistas σκέφτηκα πως και οι οδηγοί του φόρουμ που είναι επίσης σημαντικό έργο της κοινότητας θα ήταν καλό να βρίσκονται κάτω από την ίδια άδεια.
Εκτός αυτού, δίνετε η ευκαιρία σε κάθε νέο συντάκτη οδηγού να μελετήσει και την άδεια (ή άδειες)ΕΛ/ΛΑΚ που του παρέχουν τις ελευθερίες που απολαμβάνει από τα έργα ΕΛ/ΛΑΚ, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς μεγάλο μέρος μελών τις αγνοεί.

simosx έγραψε:ftso:

Αυτό που ήταν καλό είναι να προσθέταμε στο τέλος κάθε οδηγού ένα τυπικό κείμενο που να περιγράφει με τον παραπάνω απλό τρόπο την άδεια.
Δηλαδή,
1. ο συγγραφέας πάει και γράφει κατά τα γνωστά τον οδηγό,
2. στο τέλος του κειμένου, προσθέτει π.χ. bbcode

[[cc="Όνομα Επώνυμο <name@gmail.com>"][/cc]

όπου θα παράγει το τυπικό κείμενο.
Αν το παραπάνω μπορούσε να μπει αυτόματα, τότε είναι ακόμα καλύτερο.

Καλή ιδέα. Στο κείμενο που πρόκειται να συνταχθεί θα δίνεται ένα παράδειγμα bbcode ώστε να χρησιμοποιηθεί απο τον κάθε συγγραφέα αν το επιθυμεί.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 12 Σεπ 2009, 19:43

panagiotis20 έγραψε:Στην συγκεκριμένη περίπτωση που θα την χρησιμοποιείσουμε νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζί σου.
Απλά είμαι λίγο ας το πούμε "ψύρας" και μου αρέσει να είναι τα πράγματα όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, χωρίς να αφήνω πράγματα να εννοούνται, thats all folks :!: :geek:

Και εγώ το έχω αυτό. :lol:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 12 Σεπ 2009, 19:58

taratatzoum έγραψε:διαφωνώ με κάθε άδεια , αν κάποια είναι κοντά στα γούστα μου είναι μάλλον κατά BSD μεριά... :angel:

Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα αλλά όχι στο παρόν θέμα :D
Ωραία η BSD αλλά στον κόσμο που ζούμε θες πιο δυνατά όπλα εκτός από τον κώδικα για να διατηρήσεις την ελευθερία σου...
Spoiler: show
Τι είπα τώρα! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 12 Σεπ 2009, 22:11

taratatzoum έγραψε:διαφωνώ με κάθε άδεια , αν κάποια είναι κοντά στα γούστα μου είναι μάλλον κατά BSD μεριά... :angel:

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι μια βάλουμε μια άδεια by default. Αν ο συγγραφέας ενός οδηγού δεν αναφέρει άδεια, τότε να πάει CC By-Sa από προεπιλογή. Έχεις αντίθεση άποψη σε αυτό;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 12 Σεπ 2009, 22:41

όχι παιδιά δεν έχω αντίθετη άποψη, νομίζω ο ftso κατάλαβε το πνεύμα μου αμέσως :D
απλά από την στιγμή που έχω την ευκαιρία να εκφραστώ 100% ελεύθερα χωρίς να επηρεάσω το αποτέλεσμα , ε ! το έκανα ;)
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 13 Σεπ 2009, 01:02

ftso έγραψε:
Όπως γράφω το σκεφτόμουν εδώ και καιρό (πριν το καλοκαίρι) αλλά δεν ασχολήθηκα τότε.
Αυτό που μου δημιούργησε την σκέψη για τα παραπάνω ήταν η εξέταση της άδειας του ubuntistas.
Βλέποντας λοιπόν την άδεια του ubuntistas σκέφτηκα πως και οι οδηγοί του φόρουμ που είναι επίσης σημαντικό έργο της κοινότητας θα ήταν καλό να βρίσκονται κάτω από την ίδια άδεια.
Εκτός αυτού, δίνετε η ευκαιρία σε κάθε νέο συντάκτη οδηγού να μελετήσει και την άδεια (ή άδειες)ΕΛ/ΛΑΚ που του παρέχουν τις ελευθερίες που απολαμβάνει από τα έργα ΕΛ/ΛΑΚ, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς μεγάλο μέρος μελών τις αγνοεί.

Μήπως παίζει κάτι άλλο γιατί δεν αναφέρθηκε πότε κάτι τέτοιο , εγώ έχω κάτι στο μυαλό μου γιατί το σκέφτηκες τώρα και όχι τότε , άλλα εσύ το ξέρεις καλύτερα .

Υ.Γ. Off topic:
Μήπως επειδή κάποιοι οδηγοί άρχισαν να εμφανίζονται στο forum.greeklug.gr σου ήρθε αυτή ιδέα , από ότι θυμάμαι πότε δεν έχεις αναφέρει κάτι τέτοιο. Και μην το πάρεις προσωπικά , υπόθεση κάνω , εξάλλου πολλοί έχουν γράψει εδώ οδηγούς .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 13 Σεπ 2009, 01:10

Off topic:
Ας κάνω και εγώ μια υποθετική σκέψη λοιπόν, linuxman αν ήταν κάτι προσωπικό θα σου το είχε πει με οποιοδήποτε τρόπο. ;)
Αυτό πιστεύω και μόλις δει το ποστ σου ο ftso εκτιμώ ότι θα επιβεβαιώσει την υποθετική μου σκέψη.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Σεπ 2009, 01:41

linuxman έγραψε:
...
Υ.Γ. Off topic:
Μήπως επειδή κάποιοι οδηγοί άρχισαν να εμφανίζονται στο forum.greeklug.gr σου ήρθε αυτή ιδέα , από ότι θυμάμαι πότε δεν έχεις αναφέρει κάτι τέτοιο. Και μην το πάρεις προσωπικά , υπόθεση κάνω , εξάλλου πολλοί έχουν γράψει εδώ οδηγούς .

Το γεγονός του καθορισμού της άδειας διάθεσης του έργου μας είναι κάτι που θα έπρεπε να έχουμε κάνει από την αρχή.
Είμαστε σχεδόν 1.5 χρόνια εκπρόθεσμοι.
Σε κάθε κείμενο που παράγουμε πρέπει να φροντίζουμε να καθορίζουμε μια προεπιλεγμένη άδεια, κατά προτίμηση CC, με τη δυνατότητα οι συγγραφείς να επιλέγουν αν θέλουν κάτι διαφορετικό.

Η αναφορά στο forum.greeklug.gr με το τρόπο που προσπαθείς να δείξεις είναι εσφαλμένη. Αν δεν καθορίζουμε άδεια, τότε το έργο του καθένα (ο κάθε οδηγός) ανήκει στο συγγραφέα του από προεπιλογή και ο συγγραφέας διαθέτει τα πλήρη πνευματικά δικαιώματα. Αυτό είναι τυπική διαδικασία στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials