simosx έγραψε:nikosal έγραψε:Χμ... δεν καταλαβαίνω. Μπορώ να αντιγράφω οπουδήποτε εκτός από την καρτούλα. Σε αυτήν μου λέει ο προορισμός είναι μόνο για ανάγνωση. Κάνω στην κάρτα δεξί κλικ, ιδιότητες, και διαβάζω:
ιδιοκτήτης Νίκος
Προσπέλαση φακέλου Δημιουργία και διαγραφή αρχείων
Προσπέλαση αρχείου ---
Αν επιλέξω αντί --- Ανάγνωση και εγγραφή και κάνω κλείσιμο, ξανά άνοιγμα ιδιοτήτων, θα δω πάλι τις τρεις παύλες.
Προφανώς κάτι κάνω λάθος...
Αν λέει Read-only filesystem, τότε υπάρχει μάλλον κάποιο σφάλμα στο σύστημα αρχείων. Πρέπει να δεις στο
Σύστημα/Διαχείριση/Καταγραφές και συγκεκριμένα τις καταγραφές για «messages». Πρέπει να αναφέρει γιατί μετέτρεψε την προσάρτηση σε μορφή μόνο για ανάγνωση.
ntinos_ έγραψε:παιδιά όπως είπα πριν και επιμένω αν έχετε εκεί μέσα κάποιον φάκελο με το όνομα RECYCLE και πάνω του έχει ένα Χ, επειδή το έχω πάθει και εγώ αυτό.
παρατήρησα το εξής:
όταν διαγράφει κάποιος αρχεία απο ένα stick ή memory κτλ δημιουργείτε ένας φάκελος με το όνομα RECYCLE όπως είπα και ποιο πάνω. όταν βγάζει κάποιος μετά το αποθηκευτικό μέσο τότε (όχι πάντα) ζητάει να διαγραφτούν τα δεδομένα. αυτά καμιά φορά δεν σβήνονται και μένουν μέσα στο φάκελο RECYCLE.
οπότε θα τον πάρετε με
αποκοπή και
επικόλληση στην επιφάνεια εργασίας και απο εκεί θα τον διαγράψετε !
πολύ πιθανών να έχει περιορισμένα δικαιώματα οπότε τα αλλάζετε

Οι κάρτες SD και τα USB memory sticks είναι φορμαρισμένα σε FAT για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμβατότητα και φορητότητα. Το FAT όμως δεν υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως δικαιώματα προσπέλασης/εγγραφής στα αρχεία, οπότε όπως είναι λογικό οι αντίστοιχες πληροφορίες κάθε φορά που κλείνει το παράθυρο ιδιοτήτων του Nautilus χάνονται.
Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα, δώσε την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
df -h
για να δεις πόσο χώρο έχει η κάρτα ελεύθερο καθώς και το σημείο προσάρτησης (τελευταία στήλη).
Αν όντως είναι ελεύθερος ο χώρος, τότε δώσε την εντολή :
ls -al <σημείο_προσάρτησης>
για να πάρεις μία λίστα με όλα τα αρχεία και τα directories που βρίσκονται στην κάρτα. Αν υπάρχει φάκελος .Trash-1000 ή .Trash διέγραψέ τον (ΠΡΟΣΟΧΗ: η rm -R διαγράφει αναδρομικά αρχεία και φακέλους χωρίς επιβεβαίωση, οπότε αν δώσεις λάθος διαδρομή ...

) με :
rm -R <όνομα_φακέλου>
Αν σου πει "permission denied" δοκίμασε ως super-user (sudo rm -R).