το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής :
Έχω έναν υπολογιστή που έχει εγκατεστημένα Ubuntu 8.10 64bit και Windows XP. Και τα δυο λειτουργικά είναι ρυθμισμένα για static IP με την ίδια ΙΡ. Στο Ubuntu συγκεκριμένα το αρχείο interfaces (/etc/network) γράφει :
- Κώδικας: Επιλογή όλων
[b] auto lo
iface lo inet loopback
iface eth1 inet static [/b] (eth1 είναι ο αντάπτορας δικτύου που έχει πρόσβαση στον router)
[b]address 192.168.1.5
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1 [/b] (η διεύθυνση του router)
[b]auto eth1[/b]
Με αυτό το setup ο υπολογιστής είχε προβαση στο internet με το Ubuntu. Σήμερα προσπάθησα να μπω στο internet με το Ubuntu και ο Mozilla επιστρέφει το χαρακτηριστικό παράθυρο address not found, firefox cannot connect to server at ..... κλπ. Πρέπει να πω ότι τον υπολογιστή είχα να τον χρησιμοποιήσω μια εβδομάδα (όπου απ`ότι έμαθα κάποιος άλλος τον χρησιμοποίησε με λειτουργικό το Ubuntu - και τι έκανε ακριβώς δεν ξέρω).
Δοκίμασα να κάνω ping στην IP του router και υπάρχει επικοινωνία (100% successful packets). Επίσης μπορώ να συνδεθώ στο μενού του router μέσω του Mozilla. Παρ`όλα αυτά δεν μπορώ να συνδεθώ σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα.
Τα Windows XP μπορούν ωστόσο να συνδεθούν. Ακόμα είδα ότι αν σβήσω το αρχείο interfaces και αντ`αυτού χρησιμοποιήσω τον Network Manager (System - > Preferences -> Sessions) για την ρύθμιση της σύνδεσης πάλι μπορώ να συνδεθώ στο ιντερνετ, ωστόσο δεν θα έχω static IP.
Οπότε το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν έχω το αρχείο interfaces (όπως φαίνεται παραπάνω). Τώρα μήπως έχει κανείας καμιά ιδέα του τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.