Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό Kira » 23 Σεπ 2009, 02:37

Γειά σας και από εμένα. Με λένε Διονύση, είμαι φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του (Α)ΤΕΙ Πειραιά και ασχολούμαι με pc από μικρή ηλικία. Πάντα θεωρούσα cool την ιδέα του open source, αλλά ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με linux γιατί δεν τα είχα ανάγκη μέχρι τώρα. Χρησιμοποιώ το ubuntu 9.04 εδώ και μια εβδομάδα++ και χωρίς καμία προηγούμενη γνώση σε linux με τη βοήθεια του google και του site σας τα έφερα πολύ γρήγορα στα μέτρα μου.Τα αγάπησα τόσο πολύ που σύντομα έβαλα και στο netbook μου τα eeebuntu και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ξανά-bootάρω σε win σύντομα :D. Παρότι στην αρχή αντιμετώπισα κάποια μικροπροβληματάκια με το να κάνω run απλά applications σε C/C++ στο linux προβλέπω μια μεγάλη και καλή σχέση μεταξύ εμού και linux xD. Χάρηκα που σας βρήκα :D :D :D.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit Dual boot με Win XP
Προδιαγραφές ⇛ Dual Core 2.5GHz│ 2GB │ NVIDIA 9400GT│ LCD 20"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λειτουργικό ⇛ eeebuntu 3 σε Asus eee 1000H
Άβαταρ μέλους
Kira
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 23 Σεπ 2009, 02:53

Γεια σου φιλε Διονυση, και καλως μας ηρθες!! :thumbup:
Οτι απορια,προβλημα εχεις μην διστασεις να ρωτησεις, θα χαρουμε να σε βοηθησουμε ολοι σε οτι χρειαστεις!

Μπραβο σου που εφτιαξες και την υπογραφη σου, που σημαινει οτι διαβασες τις
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux !! :mrgreen:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gio64bit » 23 Σεπ 2009, 08:49

Γεια σας κι από μένα, λοιπόν.

Με λένε Γιώργο, και είμαι μεταφραστής. Η πρώτη μου καλή εμπειρία με το Linux ήταν με το Ubuntu 6.06 (οι προηγούμενες ήταν μάλλον τραυματικές). Από τότε, στο 1ο λάπτοπ της υπογραφής μου χρησιμοποιώ μόνο linux (ενίοτε το έχω και dual boot με XP). Αν μια διανομή δεν μου κάνει, απλά δοκιμάζω μια άλλη. Στο desktop απεξαρτήθηκα από τα windows πριν από ενάμιση χρόνο, και τώρα τα χρησιμοποιώ μόνο για συγκεκριμένα παιχνίδια (πολύ σπάνια, γιατί ποιος έχει χρόνο για τέτοια...) και για να γράφω κανένα μουσικό κομμάτι, κάτι που δεν κατάφερα ποτέ να κάνω στο linux. (Επίσης δεν κατάφερα ποτέ να κάνω TV card να δουλέψει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, και, έτσι κι αλλιώς, την έχω κόψει την τηλεόραση...) Έχω σαφή προτίμηση στα open source προγράμματα (ιδίως openoffice, firefox και thunderbird), και τα χρησιμοποιώ σε όλες τις πλατφόρμες. Στο Mac OS X είμαι καινούργιος, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε. Αυτή την περίοδο με βολεύει πολύ το Gnome, γιατί το KDE4 έχει μια-δυο ιδιαιτερότητες που δεν με βολεύουν στον τρόπο που δουλεύω.

Α, ναι, και μερικές φορές γίνομαι πολυλογάς... :)
Desktop: Ubuntu 9.10 x86_64 σε Q6600 │ 2GB │ Nvidia 8400 │ M-Audio 2496 │ TFT 22"
Laptop_1: Linux Mint 7 σε Toshiba Satellite M70
Laptop_2: Mac OS X v.10.5 σε MacBookPro 17''
Άβαταρ μέλους
gio64bit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 23 Σεπ 2009, 10:49

Υποβαλλω τα καθυστερημενα σεβη μου... :D

Με λενε Μακη και ειμαι Πολιτικος Μηχανικος. Προσφατα εκλεισα 56 Σεπτεμβριους και βαδιζω προς τον 57ο :thumbup:

Ειμαι παντρεμενος με μια workaholic η οποια απαιτει για τη δουλεια της το συστημα να ειναι up 24/7, και... ολο τρεχω! Στο σπιτι εχουμε ενα LAΝ, μισο ενσυρματο, μισο ασυρματο (στο γραφειο που εχει καταλαβει η κυρα ολα ειναι Ethernet, στα υπολοιπα δωματια που δουλευω εγω και ο μειραξ (16 ετων, 1,82 ο Θεος να τον κανει...) ειμαστε Wi-Fi. Εχουμε ενα Network Drive και networked πολυμηχανημα, (η κυρα εχει και ενα δευτερο πολυμηχανημα, 24/7 ειπαμε...). 3 Desktop, 2 Laptop και ενα εταιρικο Laptop :evil: ). Προφανως δεν υπαρχει χωρος για αλλα κατοικιδια... :lol: :lol:

στο ubuntu ηρθα λιγο απο περιεργεια, λιγο απο αναγκη (οταν ο Bill αποφασισε οτι τερμα τα ΧΡ στα καινουρια και εγω ξοδεψα 3 ωρες απο τη ζωη μου προσπαθωντας να κανω τα Vista ενος φιλου να συνεργαστουν με ενα απλο Home System).

Επι πλεον, επειδη εχω ζησει τα περισσοτερα μου χρονια στο εξωτερικο, ΟΛΑ τα προγραμματα που τρεχω ειναι αγορασμενα. Για να μην τα τρεχω σε compatibility mode (καλυτερα να μαθω να δουλευω σε virtual box) εψαξα λιγο το Linux και την καταβρηκα!

το ubuntu ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! Και με τα οσα ειναι διαθεσιμα στα repositories, αισθανομαι σαν πιτσιρικας σε ζαχαροπλαστειο!

Αλλα ενδιαφεροντα, σκι, ποδηλατο και ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ. (Αντε και κλασσικη μουσικη αμα λαχει να 'ουμ'...) Αν θελετε αποψεις για αυτα, εδω ειμαστε!

Αα... σας ειπα οτι ειμαι πολυλογας;

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Κώστας12 » 23 Σεπ 2009, 11:13

Γεια σας!
Ονομάζομαι Κώστας, είμαι 28 ετών και είμαι φιλόλογος. Αν και είχα υπολογιστή από την εποχή της Dos, ουσιαστικά δεν ήξερα τίποτα μέχρι πριν 3 χρόνια, πέρα από κάποια βασικά πράγματα στο Office. Απλά έπαιζα παιχνίδια και σέρφαρα καμιά φορά στο διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια έμαθα αρκετά όσον αφορά το περιβάλλον των Windows, ενώ κάποια σεμινάρια που παρακολούθησα με βοήθησαν να εξοικειωθώ σε μεγάλο βαθμό και με το hardware (καλύτερα να μην αναφέρω ποια εικόνα είχα πριν σχετικά με το εσωτερικό ενός υπολογιστή... χαχαχα).
το linux τα ήξερα απλά σαν όνομα ενός λογισμικού για ψαγμένους και τίποτα περισσότερο. Μέχρι που ένα κρύο (καλά οκ, ζέστη είχε) βράδυ πριν μια εβδομάδα περίπου, που δεν είχα τι να κάνω, είπα να εγκαταστήσω το ubuntu ακολουθώντας κάποια tutorials στο διαδίκτυο, έτσι για πλάκα. Άλλωστε, θα τους αφιέρωνα μόλις 15 γίγα από το 250άρη δίσκο...
Ε λοιπόν, αυτό ήταν... Απλά κόλλησα. Από τότε δεν κάνω κάτι άλλο εκτός από το να ασχολούμαι με αυτά. Δοκίμασα και τα Puppy, έψαξα και ρώτησα και για άλλες, προσιτές στον αρχάριο διανομές, ενώ γενικά δεν σταματώ να μαθαίνω γι ' αυτό το φανταστικό λειτουργικό.
Ελπίζω να τα λέμε αρκετά συχνά από εδώ και -γιατί όχι- κι από κοντά, ν' ανταλλάζουμε απόψεις, να επιλύουμε απορίες (ή μάλλον να μας επιλύετε... LOL) και γενικά να έχουμε μια όμορφη διαδικτυακή παρέα. Το τελευταίο βλέπω πως ήδη το έχετε δημιουργήσει -και με το παραπάνω- , γεγονός που με κάνει να χαίρομαι ακόμα περισσότερο που γράφτηκα σ' αυτό το φόρουμ!
Γνώσεις Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Intel Pentium 4 2,4Ghz, 1gb DDR RAM, Nvidia GeForce2 MX/MX400 64MB GPU, tp-link tl-wn322g wireless adapter.
Κώστας12
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ploiarxos » 27 Σεπ 2009, 13:01

Καλημέρα στην παρέα.
Με λένε Θράσο ή Θρασύβουλο, και είμαι ηλεκτρολόγος, κάτοικος Θεσσαλονίκης.
Με υπολογιστές ασχολούμαι απο το '97, αποκλειστικά με Windows.Η γνωριμία μου με το Linux έγινε με "βίαιο" τρόπο, μιάς και δύο φορές στο παρελθόν αναγκάστηκα να χρησημοπιήσω live cd (μιά με Sidux και μιά με Ubuntu, δεν θυμάμαι εκδόσεις) σε υπολογιστές με κολλημένα Win.Ειδικά μετά την εμπειρία μου με το Sidux, είχα αποφασίσει οτι το Linux είναι για τα μπάζα, και δεν εχει καμιά θέση στον υπολογιστή μου.Μετά την επαφή μου με το Ubuntu αναθεώρησα την γνώμη μου, και είδα οτι υπάρχουν και φιλικότερες σχετικά διανομές, πάλι όμως «απο μακρυά κι' αγαπημένοι».Είμαι ο μέσος "παραθυράς" χρήστης που θέλω να κάνω τη δουλειά μου εύκολα και γρήγορα.Δεν ξέρω πόσες διανομές υπάρχουν, τι διαφορές εχουν μεταξύ τους, και δεν μου χρειάζεται να μάθω.
Μέχρι που έπεσα τυχαία πάνω στον Μονομάχο !!
Αυτό ήταν !!
Το παλληκάρι εχει κάνει τέλεια δουλειά.Eνα πρόγραμμα που έχει Firefox, multimedia players, ωραία χρώματα, και κυρίως, μιλάει την γλώσσα μου, μεταφορικά και κυριολεκτικά.Ακόμα και την εναλλαγή της γλώσσας στο πληκτρολόγιο, με Alt+Shift την κάνει.Τί άλλο χρειάζομαι για αρχή ;
Δύο μέρες που το έχω τώρα, (κανονικά εγκατεστημένο) μόνο μ' αυτό ασχολούμαι, και τα Win δεν μου λείπουν ακόμα.Θα το εξερευνήσω σχολαστικά, θα το ξεσκίσω, και τότε ίσως απογαλακτιστώ οριστικά απο την Μάϊκροσοφτ.Και να το χαλάσω που λέει ο λόγος, το φορμάτ 15 λεπτά υπόθεση είναι.Θα ελπίζω βέβαια και στην βοήθειά σας.
Το φόρουμ το ανακάλυψα χτές το πρωΐ, όταν θυμήθηκα οτι ο Μονομάχος βασίζεται στο Ubuntu και έκανα λίγο γκουγκλάρισμα.
Ελπίζω να τα λέμε, γιατί έχω ένα κάρο απορίες.
Χάρηκα που σας βρήκα.

Θράσος.
Τελευταία επεξεργασία από ploiarxos και 27 Σεπ 2009, 13:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux:Μηδέν┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά:Μέτρια
Λειτουργικά:Μονομάχος 3.0/Win XP Home SP3/Win 7
Desktop: Intel E6600 @ 2.4GHz │RAM 3Gb 667│ATI Χ1650 Pro│AC 97│LG 1970 H @ 1280x1024.
Άβαταρ μέλους
ploiarxos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 27 Σεπ 2009, 13:03

Καλώς ήλθατε στις νέες και τους νέους γενικώς. :) :thumbup: :clap:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 27 Σεπ 2009, 13:06

welcome welcome : )
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 27 Σεπ 2009, 14:22

Κάλως ήρθες :D , διάβασε τις Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux και φτιάξε και την υπογραφή σου ;) . Αρκετό κόσμο έφερε ο Μονομάχος :thumbup: μπράβο σε αυτόν/αυτούς που το έφτιαξαν :clap:
Τελευταία επεξεργασία από c7p και 27 Σεπ 2009, 14:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ploiarxos » 27 Σεπ 2009, 14:38

c7p έγραψε:... και φτιάξε και την υπογραφή σου ;)

Τί, ακριβώς, πρέπει να φτιάξω ;
Γνώσεις ⇛ Linux:Μηδέν┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά:Μέτρια
Λειτουργικά:Μονομάχος 3.0/Win XP Home SP3/Win 7
Desktop: Intel E6600 @ 2.4GHz │RAM 3Gb 667│ATI Χ1650 Pro│AC 97│LG 1970 H @ 1280x1024.
Άβαταρ μέλους
ploiarxos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων