από CyberRider » 02 Οκτ 2009, 18:12
Καλησπερα..Ειναι το πρωτο μου post στο ελληνικο φορουμ του ubuntu (βασικα δεν ηξερα οτι υπηρχε και μεχρι στιγμης χρησιμοποιουσα μονο το αγγλικο φορουμ) και πρωτα απ'ολα επιτρεψτε μου να σας συγχαρω για την πολυ καλη εθελοντικη δουλεια που κανετε να προσφερετε βοηθεια και τεχνικη υποστηριξη στους χρηστες του ubuntu..Ενα πληρως εξελληνισμενο site με πληροφοριες και οδηγους για χρηση μιας διανομης λινουξ ειναι κατα την αποψη μου αναγκαιο προκειμενου να διαδωθει στο ευρυ κοινο μια διανομη λινουξ,μιας που τα πρωτα βηματα σε ενα νεο λειτουργικο ειναι παντα δυσκολα κυριως για την πλειοψηφια των χρηστων που χρησιμοποιουν windows..
Μεχρι στιγμης οι διανομες λινουξ που εχω χρησιμοποιησει ειναι το ubuntu 9.04,το mint 7 και το fedora 11..
Θα ηθελα να κανω καποια ερωτηματα σχετικα με την νεα εκδοση του ubuntu:
1)χρησιμοποιω καρτα γραφικων της Intel (εχω την mobile intel 965GM) και στην 9.04 ειχα αρκετα προβληματα..ειδικοτερα,τα desktop effects ηταν απενεργοποιημενα απο προεπιλογη (και οταν προσπαθησα να τα ενεργοποιησω δεν γινονταν κατι) σε σημειο που ουτε το απλο cairo-dock δεν μπορουσε να απεικονιστει σωστα (υπηρχε ενας συνεχης μαυρος φοντος γυρω απο τα εικονιδια του dock)...αργοτερα ειδα οτι και στο site του ubuntu υπηρχε μια ανακοινωση περι προβληματων με καρτες γραφικων της Intel..Επομενως θα ηθελα να ρωτησω αν στην νεα εκδοση διορθωνονται αυτα τα προβληματα??..
2)Μιας που συντομα θα αγορασω καινουργιο laptop θα ηθελα να μου πειτε αν θα ηταν καλυτερο αν προτιμησω καρτα γραφικων της nvidia ή της Ati και αν γνωριζετε καποιο site απ'που μπορω να δω αν μια συγκεκριμενη ψηφιακη βιντεοκαμερα λειτουργει χωρις προβληματα στο ubuntu...Με τις webcam της logitech υπαρχουν προβληματα??..Και τελος,καποια μοντελα hardware που κυκλοφορει η microsoft (wireless mouse συγκεκριμενα) μπορω να τα χρησιμοποιησω και στο ubuntu ή τρεχουν αποκλειστικα σε windows??..
ευχαριστω για την οποια βοηθεια..
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός:C/C++ | Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ και μοντέλο: dual-boot με ubuntu 9.10 και Windows 7 σε HP Probook 4515s laptop...
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion II Dual-Core M500 2.2GHZ │3GB RAM│ATI Mobility Radeon HD 4330 (512MB)│Broadcom 802.11b/g WLAN│15.6" LED Backlight