από ζούγκλα "Ελλάς – Γαλλία… γραφειοκρατία!"

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

από ζούγκλα "Ελλάς – Γαλλία… γραφειοκρατία!"

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 03 Οκτ 2009, 15:11

Στη ζούγκλα έχει κατά καιρούς κάτι ενδιαφέροντα κομμάτια, τις περιπέτειες ενός έλληνα με τη γραφειοκρατεία http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=66747&cid=4

θα ήθελα να του πω αν με διαβάσει τυχαία
α) γιατί να δώσεις ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά; θα είναι πολύ καλύτερα εκεί που βρίσκονται και θα έρχονται ωραιότατα σαν τουρίστες το καλοκαίρι για κανένα μπάνιο.
β) αφού σκόπευες να φύγεις, έπρεπε να πουλήσεις το αμάξι σου εδώ και μετά να πάρεις κατευθείαν ένα καινούργιο από γαλλία και να ξεμπέρδευες...

Υ.Γ. πως μπορούμε να κατεβάσουμε τα audio από το zougla.gr ξέρει κάποιος;;; :?:
Τελευταία επεξεργασία από stavrosLinux και 03 Οκτ 2009, 19:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: από ζούγκλα "Ελλάς – Γαλλία… γραφειοκρατία!"

Δημοσίευσηαπό sean » 03 Οκτ 2009, 15:39

έγραψε:θα ήθελα να του πω αν με διαβάσει τυχαία
α) γιατί να δώσεις ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά; θα είναι πολύ καλύτερα εκεί που βρίσκονται και θα έρχονται ωραιότατα σαν τουρίστες το καλοκαίρι για κανένα μπάνιο.
β) αφού σκόπευες να φύγεις έπρεπε να πουλήσεις το αμάξι σου εδώ και μετά να πάρεις κατευθείαν ένα καινούργιο από γαλλία και να ξεμπέρδευες...

+1
piragelos.deviantart.com
* life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away

Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: Ναι | Αγγλικά: Τέλεια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 (32bit) ΕΛ
Άβαταρ μέλους
sean
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 03 Οκτ 2009, 16:33

Τριχες!!...

Ειμαι Αμερικανος και Ελληνας πολιτης, η γυναικα μου ειναι Αμερικανη/Νεοζηλανδη και ο γιος μου Αμερικανος.

Οταν ειχα την φαεινη ιδεα το 2001 να μετοικισω στην Ελλαδα για να μαθει ο γιος μου την κουλτουρα των προγονων του...ΕικόναΕικόναΕικόνα

Ξεκινησα να φτιαξω οικογενειακη μεριδα για την οικογενεια μου...

Παω λοιπον να εγγραψω το γιο μου στο μητρωο αλλοδαπων (Μητροπολεως). Εχω ολα τα χαρτια πρωτοτυπα, και δυο σειρες επικυρωμενα αντιγραφα...

Δεν κανουν!!!... :thumbdown:

Γιατις;

Γιατις τα πιστοποιητικα γεννησεως πρεπει να επικυρωθουν απο το State Department of New Jersey (ακου ρε μεγαλε, εχει Υπουργειο Εξωτερικων η Νεα Υερσεη...) με σφραγιδα της Χαγης (apostille παρακαλω και το ξερουν οι βλαχοι).

Παω πισω στο φιλο μου το δικηγορο (που βγαζει το ψωμι του με υποθεσεις αλλοδαπων) και μου λεει κακως, το apostille δεν χρειαζεται παρα μονο για παρακατιανες χωρες (Ουκρανια, Καζακσταν κτομοια), οριστε και το σχετικο ΦΕΚ.

Φωτοτυπια το ΦΕΚ πισω στην Μητροπολεως. Η αρμοδια υπαλληλος δεν το δεχτηκε και μου ειπε, ετσι ειναι εδω, αν εχεις προβλημα τραβα στον Διευθυντη.

Παω στον Διευθυντη.

Γραφειο κατακαθαρο! Μονο ενα τασακι ειχε... Με κερασε και καφε μετριο ελληνικο.

Του εξηγησα το προβλημα μου και εβγαλα να του δειξω και το ΦΕΚ.

Το απερριψε χωρις να το κοιταξει. Αυτο ειναι για αλλες πραξεις μου λεει, ΕΓΩ δεν το δεχομαι.

Μα ειναι ΦΕΚ!!!...

Το ξερω μου λεει, αλλα αυτοι κανουνε λαθος (οι του ΦΕΚ, η Βουλη δηλαδη;). ΕΓΩ δεν το δεχομαι.

Δεν γ@μ...νται ν' ασπρισουν... Εγω ταξιδευω πλεον ΜΟΝΟ με Αμερικανικο διαβατηριο, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ και μολις τελειωσει ο μειραξ το Λυκειο, θα πουλησω οτι εχω και δεν εχω και πισω στην πατριδα... Εκεινοι τουλαχιστον μας θελουν!

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 03 Οκτ 2009, 16:59

Δεν έχεις καθόλου άδικο.
Εδώ εμείς οι γεννημένοι Έλληνες πολίτες χιλιοταλαιπωρούμαστε και μας πιάνει πανικός με την ιδέα οτι θα έχουμε κάποια συναλλαγή με « ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ» είτε αυτό λέγεται εφορία είτε νομαρχία είτε είτε.
Πόσο μάλλον οι αλλοδαποί,τραβάνε τα πάνδεινα είτε επειδή «δεν φτάνει το προσωπικό» είτε απλά επειδή οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν τέτοια συμπεριφορά,όπως αυτός που ανέφερες.
Ο δε φίλος σου δικηγόρος είναι ένας μόνο απο τη στρατιά δικηγόρων που βιοπορίζονται μόνο ασχολούμενοι με υποθέσεις αλλοδαπών.
Και τί άλλο να κάνουν άλλωστε,δεν υπάρχουν δίκες για όλους.
Με λίγα ευρώπουλα κα ιο αλλοδαπός θα κάνει την δουλειά του χωρίς να περιμένει στις κυκλώπεις ουρές έξω από τις δημόσιες υπηρεσίες,και ο δικηγόρος θα την βγάλει,και ο Χ δημόσιος υπάλληλος θα πάρει το κατιτίς του.
Για να γυρίσει το γρανάζι φίλε μου,πρέπει να λαδωθεί.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Την επόμενη φορά που θα χεις να κάνεις με κάποιον τέτοιο, «ασε να σου πέσει» ένα 100ευρω πάνω στο γραφείο του και πέστου:
-Ωχ,νομίζω οτι σας έπεσε αυτό.
Να δείς για πότε θα ξεχάσει και τα ΦΕΚ και τα ΣΕΚ και τα ΜΕΚ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 03 Οκτ 2009, 21:56

MakisM1 έγραψε: (...)

Δεν γ@μ...νται ν' ασπρισουν... Εγω ταξιδευω πλεον ΜΟΝΟ με Αμερικανικο διαβατηριο, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ και μολις τελειωσει ο μειραξ το Λυκειο, θα πουλησω οτι εχω και δεν εχω και πισω στην πατριδα... Εκεινοι τουλαχιστον μας θελουν!

Φιλικα

ΜακηςΜ

για αμερική δεν θα έλεγα ναι γιατί έχει πάρει και αυτή την κατηφόρα :thumbdown:
Τελευταία επεξεργασία από nikosal και 04 Οκτ 2009, 11:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Παρακαλώ μην επαναλαμβάνετε ολόκληρα μηνύματα σε quote αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 03 Οκτ 2009, 22:36

Αν και κοιτωντας προς τα πισω δεν θα διαφωνησω, κοιταζοντας μπροστα, πιστευω (ελπιζω) οτι μολις περασε το χαμηλο και θα ανεβει (και δεν μιλαω μονο για το οικονομικο, αλλα και το κοινωνικο και το πνευματικο...).

Εχω ζησει (σαν ενηλικας) 21 χρονια Αμερκη, 4 Νορβηγια και τα τελευταια 8 Ελλαδα. Στις δυο προηγουμενες κοινωνιες μπορεσα και λειτουργησα ανετα. Εδω sorry αλλα μας τελειωσε η ανεση... Αν δεν μου κανει η Αμερικη, υπαρχει και η Νορβηγια. Ορεξη να'χω...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 04 Οκτ 2009, 00:59

MakisM1 έγραψε:το apostille δεν χρειαζεται παρα μονο για παρακατιανες χωρες (Ουκρανια, Καζακσταν κτομοια), οριστε και το σχετικο ΦΕΚ.

Apostile κι εμένα μου ζήτησαν για να αναγνωρίσουν πιστοποιητικό σπουδών της Γερμανίας. Στην ευρωπαϊκή ένωση είπατε ανήκουμε; Εγώ πάντως όποτε έρχομαι σε επαφή με το κράτος, θυμάμαι τη Δίκη του Καφκα. Μακρυά από μας.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 04 Οκτ 2009, 11:17

Έχω δυο μικρά παιδιά και τρέμω στην ιδέα να δουλέψουν στην Ελλάδα. Για πιο λόγο; Για τον... ήλιο; Αν δεν αλλάξει η χώρα μας ριζικά (δεν υπονοώ τίποτα για τις τρέχουσες εκλογές, μιλώ πολύ γενικά, με βάθος δεκαετίας), γιατί να ζούμε εδώ;
Στη χώρα
[*]της κακής περίθαλψης (που συχνά απαιτεί και φακελάκι)
[*]του φροντιστηρίου (!! αυτό έχετε δοκιμάσει να το εξηγήσετε σε κάποιο ευρωπαίο;)
[*]των βουλιαγμένων ασφαλιστικών ταμείων
[*]των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόληs
[*]της επικίνδυνης παιδικής χαράς
[*]των αυθαιρέτων
[*]του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους
[*]της υπηρεσίας ή της επιχείρισης (όχι μόνο της δημόσιας...) που δουλεύει ακριβά και αναποτελεσματικά
[*]των κακών μισθών, που είναι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω μαζί
κλπ. κλπ.
Και εγώ (λιγότερο) και η γυναίκα μου (περισσότερο) έχουμε μείνει στο εξωτερικό και κάνουμε από τώρα τα σχέδιά μας για να πάμε έξω όταν τα παιδιά είναι στην κατάλληλη ηλικία. Εκτός βέβαια, αν η Ελλάδα το 2020 είναι πολύ διαφορετική από τη σημερινή...
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 04 Οκτ 2009, 11:34

έγραψε:Την επόμενη φορά που θα χεις να κάνεις με κάποιον τέτοιο, «ασε να σου πέσει» ένα 100ευρω πάνω στο γραφείο του και πέστου:
-Ωχ,νομίζω οτι σας έπεσε αυτό.
Να δείς για πότε θα ξεχάσει και τα ΦΕΚ και τα ΣΕΚ και τα ΜΕΚ.

καλύτερα τον κόψω
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 04 Οκτ 2009, 11:45

Μην το λες αυτό headless ούτε για αστείο. Δεν έχω δώσει και δεν θα δώσω ποτέ στη ζωή μου φακελάκι. Σε καμία περίπτωση. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει διαφθορά, αλλά είμαστε και εμείς άξιοι της μοίρας μας αν τη σπονσονάρουμε.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων