Εχω ενα τοπικο δικτυο στο σπιτι, με λιγο ασυνηθιστη αρχιτεκτονικη και διαφορους pc που αλλοι τρεχουν Windows και αλλοι Ubuntu και ενας μονο Ubuntu.
Περιγραφη LAN
Ερχομενοι απο το Internet:
1) ADSL Modem/Router DHCP
Ειναι και WiFi αλλα το εχω απενεργοποιημενο γιατι ειχε προβληματα σταθεροτητας. Σαν ενσυρματο δουλευει 24/7 (το σβηνω βεβαια... ας πουμε 20/7). Ειναι το Gateway στο Internet.
Στα Ethernet ports εχει το Network Drive, Network Printer, το PC της κυρας και
2) ενα Netgear WiFi router που εχει τα καθηκοντα Access Point (χωρις DHCP φυσικα) για τα ασυρματα τερατακια που γυροφερνουν το σπιτι.
3) To Access Point κανει access και το PC της υπογραφης μου που μου δημιουργει τα ερωτηματικα.
Την εποχη που ξεκινησα Wireless LAN, το 2004, στην περιοχη μου δεν υπηρχε αλλο Access Point και για 2 χρονια το χρησιμοποιουσα unencrypted μεχρι που αρχισαν να κανουν την εμφανιση τους αλλα Access Points.
Ο λογος ηταν οτι το PC της υπογραφης μου δεν ειχε καλη ληψη, αλλαξα 3 καρτες και κατεληξα να το δουλευω με μια Netgear Bridge η οποια συνδεεται με το PC με ενα καλωδιο Ethernet. To Bridge το εχω καρφωμενο ψηλα, στη μεση του τοιχου και δουλευει. Για να μην το επιβαρυνω με κρυπτογραφηση το αφησα ανοιχτο.
Τοτε (2006?2007?)το γυρισα σε WEP 128 bit. Να πω την μαυρη αληθεια, δεν ειδα καμμια ελλατωση στην ταχυτητα (25 Μbits transfer rate μετρημενα με FTP transfer) Το Netgear Bridge επιλογη WAP ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!... λογω ηλικιας. Ουτε και η τελευταια αναβαθμιση firmware εχει WAP.

Για περισσοτερη ασφαλεια, εχω ενεργοποιησει την επιλογη Access List οπου το WiFi router/Access Point δινει access μονο στα μηχανακια με MAC Address που ειναι στη λιστα (τα δικα μου δηλαδη).
Ερωτημα:
1) Μπορει να μπει καποιος με aircrack η κατι συναφες στο LAN μου, παρακαμπτοντας το προβλημα του MAC address?
Καταλαβαινω οτι με το aircrack μπορει καποιος να παρει το κλειδι WEP. αλλα μπορει να 'μεταμφιεσει' το δικο του MAC address (με καποιο που δεν ειναι ενεργο εκεινη τη στιγμη, πχ το laptop του γιου μου την ωρα που ειναι σχολειο...).
Δεν φοβαμαι για καποιον Uber-χακερα, απλως καποιον πιτσιρικα που ακουσε για το aircrack και αποφασισε να κανει γυρα τη γειτονια.
2) Αυτη τη στιγμη το SSID εκπεμπεται, γιατι ειχα καποιες δυσκολιες απο καιρου εις καιρον και δεδομενου οτι τα settings του Access Point αλλαζονται ευκολα απο την πλευρα του Wired Ethernet, παρατησα το option 'Do not broadcast SSID'. Αν ενεργοποιησω αυτο το option βοηθαει, η το βλεπει το aircrack ουτως η αλλως;
3) Γινομαι λιγο παρανοϊκος;
Παρακαλω βοηθειστε γιατι βαριεμαι να εγκαταστησω το aircrack για να πειραματιστω μονος μου. Δωρεαν ADSL εχω ο,τι ωρα θελω, εχω 3 Access Points στη γειτονια με ισχυ σηματος 60-70% ανοιχτα

Φιλικα
ΜακηςΜ
ΥΓ: Ξερω για την επιλογη να αλλαξω το τοπικο LAN απο TCP/IP σε IPX, αλλα με Network Printer/Drive φοβαμαι μην τα χασω και δεν τα ξαναδω ποτε... Samba και sharing αυτη τη στιγμη δουλευουν τελεια...Αν κανω την αλλαγη και εχω προβλημα, αντε να βρω βοηθεια...
Ευχαριστω εκ των προτερων...