Anastasios23 έγραψε:οδηγους και προγραμματα απο συσκευες usb οπως εκτυπωτες θα μπορω να τα κανω εγκατασταση στα εικονικά παραθυρα ?
Συνήθως ναι...αν και ένα εκτυπωτή δεν κατάφερα ποτέ να τον συνδέσω καθώς δεν έμπαινε ο driver με τίποτα.
Συντονιστής: adem1
Anastasios23 έγραψε:οδηγους και προγραμματα απο συσκευες usb οπως εκτυπωτες θα μπορω να τα κανω εγκατασταση στα εικονικά παραθυρα ?
| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |

vagrale13 έγραψε:Anastasios23 έγραψε:ειναι 5 πραγματα τα οποια μπορω να τα κανω καλητερα και ευκολοτερα με τα παραθυρα![]()
![]()
οδηγους και προγραμματα απο συσκευες usb οπως εκτυπωτες θα μπορω να τα κανω εγκατασταση στα εικονικά παραθυρα ?
Off topic:
Τα οποια πεντε αυτα ειναι.........

Anastasios23 έγραψε:1)microsoft office οσο και να μοιαζει με το open εχουν διαφορες και δεν γουσταρω να ψαχνομαι σε κρισημες ωρες
Anastasios23 έγραψε:live messenger(καλο και το amsn αλλα ειναι ποιο φιλικο το αλο)
Anastasios23 έγραψε:εχω καμια 100αρα χρήσιμα(σπασμενα) προγραμματα για windows για ολες τις δουλιες
Anastasios23 έγραψε:πολλες συσκευές εχουν πολυ καλητερο λογισμικό για windows απο το ανοιχτο...

Anastasios23 έγραψε:εχω καμια 100αρα χρήσιμα(σπασμενα) προγραμματα για windows για ολες τις δουλιες

vagrale13 έγραψε:Off topic:Anastasios23 έγραψε:1)microsoft office οσο και να μοιαζει με το open εχουν διαφορες και δεν γουσταρω να ψαχνομαι σε κρισημες ωρες
Δεν χρειαζετε να ψαχνεις με τις ωρες........ ειναι πολυ πιο απλο απ' οσο νομιζεις..... επισης ενημερωτικα μπορεις το
office που λες, να το κανεις εγκατασταση μεσα απο wine!!
Anastasios23 έγραψε:live messenger(καλο και το amsn αλλα ειναι ποιο φιλικο το αλο)
Οχι......τα aMSN,emesene,pidgin ειναι παρα πολυ ευχρηστα και απλα προς τη χρηση, δεν εχουν καμια διαφορα δυσκολιας με το live messenger!!
Ολα αυτα θα μπορουσες να τα βαλεις στο ubuntu,Free,χωρις να τα εχεις σπασμενα!!
Anastasios23 έγραψε:πολλες συσκευές εχουν πολυ καλητερο λογισμικό για windows απο το ανοιχτο...
Γι' αυτο και οταν αγοραζεις καποια συσκευη, κοιτας να ειναι συμβατη με linux!!
Αυτα........και ελπιζω να σε καλυψα!!

bullgr έγραψε:Off topic:Anastasios23 έγραψε:εχω καμια 100αρα χρήσιμα(σπασμενα) προγραμματα για windows για ολες τις δουλιες
Φίλε μου, εδώ βρίσκεσαι για να έχεις τα εναλλακτικά ελεύθερα (και όχι μόνο τζάμπα) προγράμματα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα εμπορικά...
Ο σκοπός του παρόντος οδηγού είναι η εγκατάσταση και ρύθμιση του virtualbox, το οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε χρήσιμα και εποικοδομητικά... Μπορούμε για παράδειγμα να το χρησιμοποιήσουμε για:
-Δοκιμή διανομών linux χωρίς να χρειαζόμαστε φυσική εγκατάσταση
-Δοκιμή των alpha, beta releases του ubuntu ώστε να βοηθήσουμε στη ανάπτυξή του με bug reports
-Εγκατάσταση των windows για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις "στριμμένες" συσκευές που είναι "designed for windows" και αρνούνται πεισματικά να δουλέψουν
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς το virtualbox για να έχεις τα windows με ένα σωρό σπασμένα προγράμματα... Για να τρέχεις ubuntu και μέσα σε αυτό να τρέχεις virtualbox με σπασμένα προγράμματα windows, σημαίνει πως δεν έχεις κατανοήσει το "ελεύθερο πνεύμα" του linux.
Προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να τρέχω Linux για να δουλεύω με σπασμένα εμπορικά προγράμματα σε εικονικό περιβάλλον... Μου ακούγεται λίγο κουλό...
Συγνώμη, σκοπός μου δεν είναι να σε προσβάλω ή να σε μαλώσω, αλλά θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα ως προς τη χρήση του linux...

Anastasios23 έγραψε:εχω δοκιμασει με wine αλλα ειχα καποια προβληματα
καποια προγραμματα που εχω για windows ξερω να τα δουλευω 100%
γιατι να αρχισω να μαθω απο την αρχη ενα αντιστοιχο προγραμμα ανοιχτου κωδικα αν ειναι να το χρησιμοποιω 1 φορα τον μηνα

vagrale13 έγραψε:
Off topic:
Αυτα και τελος απο εμενα, γιατι το διαλυσαμε το θεμα με τον οδηγο!!

panligo έγραψε:Για τις συσκευές USB, απαιτείται να εγκαταστήσετε το Sun VirtualBox, όπως περιγράφουμε εδώ. Αν εγκαταστήσετε την έκδοση VirtualBox OSE, δυστυχώς δε θα έχετε πρόσβαση σε συσκευές USB.
Το VirtualBox είναι πρόγραμμα που μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε εικονικές μηχανές.
Εικονική μηχανή είναι ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο μπορούμε να “τρέξουμε” διάφορα λειτουργικά συστήματα μοιράζοντας το hardware του ηλεκτρονικού υπολογιστή μας ανάμεσα στο κύριο λειτουργικό μας σύστημα (οικοδεσπότης, host) και στο λειτουργικό μέσα στην εικονική μηχανή (καλεσμένος, guest).
Για να εγκαταστήσουμε το VirtualBox πηγαίνουμε εδώ. Επιλέγουμε, ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού μας και την αρχιτεκτονική του (32bit ή 64bit), το κατάλληλο .deb αρχείο. Το μεταφορτώνουμε και το κάνουμε εγκατάσταση.
Για όποιον το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει τα αποθετήρια του VirtualBox:
Πάμε: Σύστημα--> Διαχείριση Συστήματος--> Πηγές Λογισμικού--> Other Software (Λογισμικό Τρίτων)
Κάνουμε αντιγραφή και προσθέτουμε ανάλογα με την έκδοσή μας τα αποθετήρια:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jaunty non-free
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian intrepid non-free
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian hardy non-free
Μετά για να προσθέσουμε το κλειδί εκτελούμε την εντολή:
wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/sun_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -
Και εκτελούμε την παρακάτω εντολή στο Τερματικό για την ενημέρωση των αποθετηρίων μας:
sudo apt-get update
Με την εισαγωγή των αποθετηρίων μπορούμε να εγκαταστήσουμε το VirtualBox από το synaptic με μία αναζήτηση της λέξης "VirtualBox 3" ή με την εκελεση της εντολής:Επίσης το πρόγραμμα θα αναβαθμίζεται αυτόματα στις νεότερες εκδόσεις του.
apt-get install virtualbox-3.0![]()
[/info]
panligo έγραψε:Για όποιον το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει τα αποθετήρια του VirtualBox:
Πάμε: Σύστημα--> Διαχείριση Συστήματος--> Πηγές Λογισμικού--> Other Software (Λογισμικό Τρίτων)
Κάνουμε αντιγραφή και προσθέτουμε ανάλογα με την έκδοσή μας τα αποθετήρια:
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jaunty non-free

panligo έγραψε:Μετά για να προσθέσουμε το κλειδί εκτελούμε την εντολή:
wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/sun_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -

panligo έγραψε:Και εκτελούμε την παρακάτω εντολή στο Τερματικό για την ενημέρωση των αποθετηρίων μας:
sudo apt-get update

virtualbox-3.0_3.0.6-52128_Ubuntu_jaunty_i386.deb

| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |