μαθητικό netbook

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Re: μαθητικό netbook

Δημοσίευσηαπό KeRber0s » 06 Οκτ 2009, 10:34

Ας ξεκινήσουμε την περιγραφή... Acer Aspire One...

(Αν υπάρχουν υπόνειες για αθέμιτη διαφίμιση να ενημερωθώ ώστε να ξαναεπεξεργαστώ την δημοσίευση...)

Με μια πρώτη ματιά βλέπω ένα αυτοκόλολητο με το σήμα ubuntu και να γράφει ubuntu certified... (+1)
Έβγαλέ μια οθόνη που ο boot manager δεν μου έμοιαζε με grub... ποιό πολύ με boot manager των windows... Δεν ήταν όμως!!! (-1) Ξεκίνησε όμως με το ubuntu.. (+1)
--> Βήμα 1: Να μην βάλουμε Γλώσσα...! Οπότε πατάμε Ελληνικά
--> Βήμα 2: Και είμαι από..? Ελλάδα το βάλαμε και αυτό...
--> Βήμα 3: Βάλαμε και μερικά στοιχεία... (Είμαι ο kerber0s και είμαι καλά..)
--> Βήμα 4: Sozz αλλά τα έκανα βιαστικά.. Δεν το θυμάμαι... (Μου είχε πει ένας φίλος μου για LAN "Age Of Mythology" και βιαζόμουνα...)
Κάπως έτσι ήταν μου θύμιζαν την σειρά που βάζεις τα στοιχεία στην κανονική εγκατάσταση...!

Οπότε βλέπουμε επιφάνεια εργασίας... Είχε ένα εικονίδιο μάλλον ήταν προσαρτημένος δίσκος... Μετά κλασσικά Ubuntu...! (+1)
Συνδεθήκαμε χωρίς πρόβλημα στο Internet... Μέσω UTP αλλά και wirless... Όλα μια χαρά..! (+1)

Τα παρακάτω σε spoiler γιατί μπορεί να μην εδιαφέρει άμεσα το forum...!

Spoiler: show
Για το Netbook ήταν καλά σχεδιασμένο... το touchpad ήταν δύσχρηστο.. υπερβολικά γιαλυστερό και αυτό που ελέγχει τις μπάρες δεξιά και κάτω ήταν κάπως ατσούμπαλό και δεν μπορούσα να το ελέγξω...! Τα κουμπιά (Δεξί αριστερό κλικ) ήταν μικρά και ήθελε να στοχεύω κάθε φορά που πήγενα να πατήσω κάτι από αυτά... (-100000000000000000000000)
Το πληκτρολόγιο είχε καλή διάταξη... :clap:
Η οθόνη είχε καλή ευκρείνια...

Off topic:
Και μερικές συμβουλές...
--> Πρέπει να βγάλουμε οδηγούς κατανοητούς από αρχάριους για να εγκαταστήσουν τα διάφορα codecs... Εγώ δύσκολα τα έβγαλα πέρα... Που έχω μικρή εμπειρία.. (Μπορώ και θέλω να βοηθίσω σε αυτό...)
--> Ένα παιδί του γυμνασίου σίγουρα δεν θα αντέξει την σοβαροφάνια του Ubuntu.. Οπότε να του πούμε τρόπου να γίνει λίγο ποιό χαρούμενο... Εδικά για τα κοριτσάκια αυτό είναι σημαντικό..
--> Το εν λόγω παιδί μου είπε αν μπορεί να παίξει Dotta... (Είμαι κατά... Αλλά Ok δεν έχω λόγο στο πώς θέλει να τον χειριστεί...!) Όποτε να του πούμε πως και τι να το κάνει...
--> Πρέπει να τα πείσουμε ότι δεν κολάνε ιούς γι αυτό είναι καλλήτερα...
>>Όμως είναι δύσκολο να αλλάξουμε το μυαλλό ενώς 13 χρονου και να πάει στο linux... Ο μόνος τρόπος είναι να το κάνουμε διασκεδάζοντας τον... Ένα κομμάτι του forum μόνο γι' αυτούς χωρίς σοβαρούς περιορισμούς σε άσκοπα μυνήματα<<

Off topic:
Αυτά ενολίγης περισσότερα μόλλις ξαναπάρω το netbook στα χέρια μου...
Το παιδί το έχω βάλει υπέρ του linux μετά από κάτι BSOD που είχε στο παλιό PC και αφού το μήγε multirama του κάνα τι άλλο απο format... Ακόμα και να του πεις ότι κόπηκε το καλώδιο από τα ηχεία το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι το format... Και δεν φρόντησαν ούτε τα αρχεία να πάρουν σε backup... Έχω και μία φωτό από το αυτοκόλλητο αλλά μόλις βρώ τρόπο να την ανεβάσω θα την βάλω...
Περισσότερα το σάββατο που θα πάω να το ξαναδώ...!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Κάτι έχω ακούσει ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04
Netbook HP 2140 ┃ CPU Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz ┃ RAM 1GB ┃ HD FUJITSU MHZ2160B
Off topic:
Με την δύναμη της αλήθειας όσο ζω θα κατακτώ το σύμπαν.
V for Vedeta
Άβαταρ μέλους
KeRber0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 06 Οκτ 2009, 10:46

Πολύ ωραία. Θέλουμε και φωτογραφία του boot manager καθώς επιλέγεις λειτουργικό. Πρέπει να είναι ο boot manager για Windows (λόγω wubi), και είναι κάτι που μια φωτογραφία λείπει από τη συλλογή μας.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 06 Οκτ 2009, 10:55

KeRber0s έγραψε:Έβγαλέ μια οθόνη που ο boot manager δεν μου έμοιαζε με grub... ποιό πολύ με boot manager των windows... Δεν ήταν όμως!!!

Αυτό (wiki.ubuntu.com/WubiGuide) είδες;
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KeRber0s » 06 Οκτ 2009, 11:06

Αν ήταν δικό μου το netbook ή έστω αδεφού μου θα σας είχα πει ακριβώς τι γίνετε..! Με όλες τις λεπτομέριες... >>Πιστεύω η περιγραφή που έδωσα είναι ικανοποιητική<< Δεν είχα αρκετό χρόνο και δεν πρόσεχα στην οθόνη απότε την πρόλαβα λίγο πριν κάνει boot... To θέμα είναι ότι στο wubi:
1) Έχει σαν προεπιλογή το XP ενώ τώρα είχε το linux..
2) Δέν πρόσεξα όλα να υπάρχει ο αντίσοιχος τίτλος στην αρχή της οθόνης παρά μόνο οι επιλογές και από κάτω μια αντίστροφη μέτρηση...!
3) Δεν ήταν σε τετράγωνο οι επιλογές όπως στο grub...

Έχουν πέσει διάφοροι επιστήμονες πάνω να μελετήσουν το φαινόμενο... Αλλά δεν έχουν βρει τίποτα.. :D Περίεργα πράγματα...
Netbook HP 2140 ┃ CPU Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz ┃ RAM 1GB ┃ HD FUJITSU MHZ2160B
Off topic:
V for Vedeta
Άβαταρ μέλους
KeRber0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 06 Οκτ 2009, 11:14

KeRber0s έγραψε:>>Πιστεύω η περιγραφή που έδωσα είναι ικανοποιητική<<

Παραπάνω από ικανοποιητική. :thumbup:

KeRber0s έγραψε:1) Έχει σαν προεπιλογή το XP ενώ τώρα είχε το linux..
2) Δέν πρόσεξα όλα να υπάρχει ο αντίσοιχος τίτλος στην αρχή της οθόνης παρά μόνο οι επιλογές και από κάτω μια αντίστροφη μέτρηση...!
3) Δεν ήταν σε τετράγωνο οι επιλογές όπως στο grub...

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι προσαρμοσμένο grub (γίνεται σχετικά εύκολα),
και τελικά η εγκατάσταση να είναι κανονική dual boot.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KeRber0s » 06 Οκτ 2009, 13:29

Λοιπόν επειδή είμαι δημόσιος υπάλληλος (περίπου...) και δεν μου πάει να μη είμαι παραγωγικός... Θέλω αν μπορούμε να μαζευτούμε άτομα να κάνουμε έναν μικρό οδηγό για τους νέους μας φίλους...! (Προτείνω να υπάρχουν και αρχάριοι σε αυτή την προσπάθεια... ώστε να μάθουν κάτι παραπάνω αλλά και να γράφετε με απλότητα...)...
>>Λίγο περίεργη σαν ιδέα αλλά πιστεύω θα έχει πλάκα...!<<

Off topic:
έγραψε:Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι προσαρμοσμένο grub (γίνεται σχετικά εύκολα)

Πώς γίνετε αυτό... Γίνετε να το κάνει σε γραφικό περιβάλλον...? Δηλ να είναι λίγοτερο άχαρο...?
Τελευταία επεξεργασία από KeRber0s και 06 Οκτ 2009, 19:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Off topic:
V for Vedeta
Άβαταρ μέλους
KeRber0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Οκτ 2009, 15:27

Off topic:
Ένα script που θα περνά όλες τις πηγές λογισμικού άμεσα μετά από εισαγωγή του κωδικού , επίσης και μερικοί οδηγοί σε pdf να μπορούνε να τα κατεβάσουν , αυτά που υπάρχουν .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό wizalex » 06 Οκτ 2009, 17:17

Άρα όσοι πήραν τα πρώτα ΝΒ200 την ψιλο-πάτησαν;

Και ΟΚ εγώ τη έφτιαξα, πόσοι ακόμη ;
wizalex
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό da_perama1 » 06 Οκτ 2009, 20:00

simosx έγραψε:Πρέπει να είναι ο boot manager για Windows (λόγω wubi)

Δεν ήταν wubi στο Acer Aspire τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-17-generic
3 Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz ‖ RAM 7783 MiB ‖ Intel DH55TC -
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 02)
5 eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection [8086:10f0] (rev 06)
da_perama1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zan 73 » 06 Οκτ 2009, 23:12

Καλησπέρα. Εγώ λέω να προτιμήσω τον Toshiba διότι μου αρέσει κατά πολύ περισσότερο από τους άλλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι με όλα αυτά που διαβάζω κωλώνω...
Εξακολουθώ και το σκέφτομαι όμως διότι υποθέτω ότι η δουλειά του σχολείου θα μπορεί να γίνεται (και θα γίνεται) μόνο με τα XP.
Εκτός από το πρόβλημα με το dual boot, κατά τα άλλα πως πάει; Η οθόνη, το πληκτρολόγιο, το touchpad;
Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να βάλω μόνος μου ΚΑΙ το Ubuntu;

Βοήθειαααα... Έχει κολλήσει άσχημα το μυαλό μου με αυτό το δίλλημα...
zan 73
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)