(Αν υπάρχουν υπόνειες για αθέμιτη διαφίμιση να ενημερωθώ ώστε να ξαναεπεξεργαστώ την δημοσίευση...)
Με μια πρώτη ματιά βλέπω ένα αυτοκόλολητο με το σήμα ubuntu και να γράφει ubuntu certified... (+1)
Έβγαλέ μια οθόνη που ο boot manager δεν μου έμοιαζε με grub... ποιό πολύ με boot manager των windows... Δεν ήταν όμως!!! (-1) Ξεκίνησε όμως με το ubuntu.. (+1)
--> Βήμα 1: Να μην βάλουμε Γλώσσα...! Οπότε πατάμε Ελληνικά
--> Βήμα 2: Και είμαι από..? Ελλάδα το βάλαμε και αυτό...
--> Βήμα 3: Βάλαμε και μερικά στοιχεία... (Είμαι ο kerber0s και είμαι καλά..)
--> Βήμα 4: Sozz αλλά τα έκανα βιαστικά.. Δεν το θυμάμαι... (Μου είχε πει ένας φίλος μου για LAN "Age Of Mythology" και βιαζόμουνα...)
Κάπως έτσι ήταν μου θύμιζαν την σειρά που βάζεις τα στοιχεία στην κανονική εγκατάσταση...!
Οπότε βλέπουμε επιφάνεια εργασίας... Είχε ένα εικονίδιο μάλλον ήταν προσαρτημένος δίσκος... Μετά κλασσικά Ubuntu...! (+1)
Συνδεθήκαμε χωρίς πρόβλημα στο Internet... Μέσω UTP αλλά και wirless... Όλα μια χαρά..! (+1)
Τα παρακάτω σε spoiler γιατί μπορεί να μην εδιαφέρει άμεσα το forum...!
Spoiler: show
Off topic:
Και μερικές συμβουλές...
--> Πρέπει να βγάλουμε οδηγούς κατανοητούς από αρχάριους για να εγκαταστήσουν τα διάφορα codecs... Εγώ δύσκολα τα έβγαλα πέρα... Που έχω μικρή εμπειρία.. (Μπορώ και θέλω να βοηθίσω σε αυτό...)
--> Ένα παιδί του γυμνασίου σίγουρα δεν θα αντέξει την σοβαροφάνια του Ubuntu.. Οπότε να του πούμε τρόπου να γίνει λίγο ποιό χαρούμενο... Εδικά για τα κοριτσάκια αυτό είναι σημαντικό..
--> Το εν λόγω παιδί μου είπε αν μπορεί να παίξει Dotta... (Είμαι κατά... Αλλά Ok δεν έχω λόγο στο πώς θέλει να τον χειριστεί...!) Όποτε να του πούμε πως και τι να το κάνει...
--> Πρέπει να τα πείσουμε ότι δεν κολάνε ιούς γι αυτό είναι καλλήτερα...
>>Όμως είναι δύσκολο να αλλάξουμε το μυαλλό ενώς 13 χρονου και να πάει στο linux... Ο μόνος τρόπος είναι να το κάνουμε διασκεδάζοντας τον... Ένα κομμάτι του forum μόνο γι' αυτούς χωρίς σοβαρούς περιορισμούς σε άσκοπα μυνήματα<<
Off topic:
Αυτά ενολίγης περισσότερα μόλλις ξαναπάρω το netbook στα χέρια μου...
Το παιδί το έχω βάλει υπέρ του linux μετά από κάτι BSOD που είχε στο παλιό PC και αφού το μήγε multirama του κάνα τι άλλο απο format... Ακόμα και να του πεις ότι κόπηκε το καλώδιο από τα ηχεία το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι το format... Και δεν φρόντησαν ούτε τα αρχεία να πάρουν σε backup... Έχω και μία φωτό από το αυτοκόλλητο αλλά μόλις βρώ τρόπο να την ανεβάσω θα την βάλω...
Περισσότερα το σάββατο που θα πάω να το ξαναδώ...!