MakisM1 έγραψε:@panligo:
Εχω 2 επι πλεον ερωτησεις:
1) Mπορεις να δωσεις οδηγιες πως μπορουμε να κανουμε share documents με το ubuntu? ---> Επιλυθηκε! Το ονομα του φακελου δεν πρεπει να εχει κενα!
2) Καποιος γνωστος μου ειπε οτι δεν ειναι αναγκη να κανω image το Windows C: μπορω να πω στο Virtualbox να το κανει αυτο (δηλαδη, αντι να ξεκιναει απο CD η virtual image σε καινουρια εγκατασταση, να κοιταει το NTFS Partition και να τα αντιγραψει απο κει... Γινεται;---> Οχι, ο γνωστος θυμηθηκε οτι το εκανε με VMWare και μετα εκανε conversion το αρχειο του δισκου σε .vdi. τωρα το τρεχει σε Vbox.
3) Πως κανω iso image ΟΛΟ το c: ? Χρειαζεται να αντιγραφει MBR κλπ τα οποια δεν τα βλεπω... Αλλα hidden/system files?
Καταφερα να κανω τον δισκο iso image (με το K3b) αλλα δεν ειναι bootable...
1) Ξερει κανεις πως να το κανω bootable (εστω και αν ξαναρχισω το burn με το K3b).
2) Δοκιμασα να φτιαξω backup με το Clonezilla. Επιτυχως. Μετα εβαλα το liveCD του Clonezilla στο CD του Vbox, ξεκινησε κανονικα, αλλα δεν του αρεσει να φορτωσει το image, ουτε σαν partition, ουτε σαν disk. Αυτο νομιζω οτι εχει τις καλυτερες πιθανοτητες να δουλεψει... Αλλα πως;
3) Μιλουσα με ενα παληκαρι απο το Fedora στην εκθεση. Μου ειπε οτι και bootable να φορτωσω, το πρωτο πραγμα που κανει σαν Windows ειναι να παει να δει το chipset. Δεδομενου οτι το chipset ειναι virtual και τα WinXP δεν εχουν drivers, θα κανει crash. Και ο Linuxman πιστευει οτι δεν θα δουλεψει, αλλα μεχρι να δω γιατι δεν γινονται αυτα, ειναι διδακτικο να προσπαθησω...
Υποδειξεις; Γνωμες;
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279