από CyberRider » 03 Οκτ 2009, 00:01
Καλησπερα και απο εμενα στην ελληνικη κοινοτητα του ubuntu και συγχαρητηρια για την προσπαθεια σας παροχης βοηθειας στους χρηστες του ubuntu στην χωρα μας, και τη γενικοτερη συμβολη σας στη διαδοση του λογισμικου ανοιχτου κωδικα..Μπορει να προκαλει εντυπωση,αλλα μεχρι στιγμης δεν ηξερα καν οτι υπηρχει ελληνικο φορουμ χρηστων του ubuntu με συνεπεια να χρησιμοποιω μονο το αγγλικο φορουμ...εμαθα για εσας απο ενα προσφατο αφιερωμα του περιοδικου pc-magazine...
Δεν ειμαι καινουργιος στο λινουξ,εχω ηδη χρησιμοποιησει τις διανομες ubuntu 9.04,mint 7 και fedora 11 και γνωριζω πανω-κατω τα κυρια χαρακτηριστικα της καθε διανομης..στο ubuntu μου αρεσει η ευκολια χρησης και το γεγονος οτι κατα την αποψη μου μπορει καποιος να βρει πολλαπλασια προγραμματα απ'οτι για παραδειγμα στο fedora,που ναι μεν το τελευταιο μπορει να ειναι μια πολυ σταθερη διανομη αλλα την ποικιλια των προγραμματων που εχει το ubuntu δεν την εχω βρει στο fedora...το mint δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση καθως το θεωρω ενα ελαφρως παραλλαγμενο ubuntu με ενσωματωμενους κλειστους codecs και με ενα λιγο καλυτερο περιβαλλον εργασιας...δεν μου αρεσει ομως το γεγονος οτι το mint σου δινει ετοιμα "στο πιατο" πολλα πραγματα για τα οποια στο ubuntu χρειαζεται να ψαξεις μονος σου, και να κατανοησεις το τι χρειαζεται να κανεις για να τα εγκαταστησεις (προσωπικα μου αρεσει πολυ περισσοτερο να μαθω να χρησιμοποιω την κονσολα,να εγκαθιστω αποθετηρια μονος μου,να εγκαθιστω restricted-extras μονος και οχι να μου τα δινει καποιος ετοιμα)..τελος παντων βεβαια γουστα ειναι αυτα..
ευχομαι στο αμεσο μελλον και κυριως λογω της οικονομικης κρισης ο κοσμος να στραφει ολο και περισσοτερο στη χρηση ελευθερου λογισμικου ανοιχτου κωδικα,να κατανοησει τα πλεονεκτηαμτα του απεναντι στα εμπορικα προγραμματα και να μην συνεχισει να ειναι ενα πιστο "προβατακι" της microsoft το οποιο χρησιμοποιει οποιοδηποτε λειτουργικο συτημα ή προγραμμα του πασαρουν, ακομα και αν αυτο ειναι κατα γενικη ομολογια μια αποτυχια (προφανως αναφερομαι στη μεγαλυτερη "πατατα" της microsoft τα windows vista)..
Καλως σας βρηκα..
Τελευταία επεξεργασία από
CyberRider και 03 Οκτ 2009, 00:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός:C/C++ | Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ και μοντέλο: dual-boot με ubuntu 9.10 και Windows 7 σε HP Probook 4515s laptop...
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion II Dual-Core M500 2.2GHZ │3GB RAM│ATI Mobility Radeon HD 4330 (512MB)│Broadcom 802.11b/g WLAN│15.6" LED Backlight