Αναβαθμίζοντας τον παλαιό μου υπολογιστή,

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Αναβαθμίζοντας τον παλαιό μου υπολογιστή,

Δημοσίευσηαπό ellas » 11 Οκτ 2009, 00:53

Γεια σας φίλοι του ποιο υπέροχου λειτουργικού συστήματος "ubuntu"...

Εδώ θα ήθελα να πείτε την γνώμη σας σε ότι έχει σχέση με τα μέρη που θα πρέπει να αναβαθμίσει "κάποιος" στον υπολογιστή του..

πχ, 1) Μητρική πλακέτα, όμως τη μητρική να διαλέξει? με μονό επεξεργαστή με 2πλό, με τη μνήμη? DDR2-3 ή κάτι άλλο. και με πόσο χωρητικότητα..
Η μητρική πλακέτα είναι το πρώτο μέρος ενός υπολογιστή που θέλει προσοχή και καλή μελέτη, "γνώμη μου"

2) Επεξεργαστής "πάντα σε intel" Τι προτείνετε? 2πύρινο 4πύρινο "core duo ή core 2 duo ή κάτι άλλο"? και πόσο σε Χρονισμό-Hrz? + πόσο να είναι το FSB? + πόσο να είναι το L2 Cache:?

3) Μνήμη RAM, λογικά όταν διαλέγεις πρώτα την μητρική, τότε αγοράζεις και την μνήμη ανάλογα με το τι δέχεται η μητρική που διάλεξες. το θέμα είναι τη μνήμη όμως να αγοράσει κανείς? Αλλά σε πόσο Μέγεθος: GB. Και σε πόσο Ταχύτητα Διαύλου: MHz.?
SDRAM
DDR SDRAM: 256MB 512MB 1GB 2GB
DDR2 SDRAM: 256MB 512MB 1GB 2GB 4GB 8GB 16GB
DDR3 SDRAM: 1GB 2GB 3GB 4GB 6GB 12GB
SO DIMM: 256MB 512MB 1GB
SO DIMM DDR2: 256MB 512MB 1GB 2GB 4GB
SO DIMM DDR3: 2GB 4GB
Dual Channel DDR1 Dual Channel DDR2 Triple Channel

Αυτά τα 3 είναι τα βασικά για να ξεκινήσεις μια έρευνα αγοράς, αλλά θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις καλά...

Μπορείτε να προσθέσετε και τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος, πχ, Κάρτα Γραφικών, Τροφοδοτικό, Σκληρό Δίσκο, Κάρτα Ήχου, κτλ κτλ..

Τώρα για να μην ρωτάτε "Για ποιο λόγο το θέλεις τον Υπολογιστή κτλ" Θα σας πρότεινα να σχεδιάζατε τον καλύτερο υπολογιστή για τα μέτρα σας. Και εγώ αργότερα, διαβάζοντας τα αποτελέσματα θα φτιάξω τον υπολογιστή που μου αρέσει και που βαστάει η τσέπη μου...

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων, περιμένω να έχει μεγάλη συμμετοχή το θέμα, για να έχουμε και περισσότερες επιλογές.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά:Λίγα.
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04
Προδιαγραφές ⇛ AMD ATHLON II X2 250 3.0GHZ │ 2GB DDR3 1600MHz│ ASUS, 512MB DDR2 στα 64-bit │ TFT 22" LG 1024x768 75Hz
ellas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Αναβαθμίζοντας τον παλαιό μου υπολογιστή,

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 11 Οκτ 2009, 01:11

@ellas

Εγώ θα επέλεγα ένα pc με

μητρική με υψηλής συχνότητας front size bus >= 800
θήκες μνήμης >=4
usb ports >=4
pci express >=2

κάρτα γραφικών καλούτσικη

4 GB μνήμες στα 800 ή 1000 + Mhz (από DDR2 και πάνω)

Καλή κάρτα ήχου
Dvd cd recorder φτηνιάρικο ( τώρα με 20 -30 ευρώ πέρνεις εργαλείο)

σκληρό δίσκο μικρό και φτηνό 100 -160 GB τουλάχιστον στις 7200 στροφές το λεπτό
καλή κάρτα δικτύου
μια 19 ιντσών φτηνή οθόνη
και Επεξεργαστή όσο πιο καλό μπορώ από 2.8 Ghz και πάνω
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 11 Οκτ 2009, 01:40

κάτι τέτοιο που είπε και ο απο πάνω, στο περίπου κι εγώ.

θα σου πώ το σημαντικότερο. μη κοιτάς να είναι "τούμπανο" στο ένα και στο άλλο, κοίτα να είναι εύκολα αναβαθμίσιμο και γιατί ?

πρόσεχε: φτιάχνεις ένα PC με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αν πάθει κάτι ένα κομμάτι ή θέλεις να κάνεις αναβάθμιση θα πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα, αν φτιάξεις ένα PC όπου θα είναι απλό (ναι και τι έγινε ? ) ίσα ίσα να καλύψει τις ανάγκες σου αλλά κοιτώντας για και το μέλλον όπου θα τσιμπήσεις λιγάκι της επιδόσεις (όσο ποιο λίγο γίνετε) θα σου βγει πολύ οικονομικό.

τώρα τι θα πρόσεχα σε ένα νέο μηχάνημα:

1) ποικιλία στους επεξεργαστές αλλά με προσοχή (με βάση τους επεξεργαστές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά)
2) τύπο μνήμης (DDR2 και άνω)
3) πόσα GB ram υποστηρίζει (αν θα πήγενα σε 64bit λειτουργικό)
4) FSB της ram και CPU (άνω τον 1033 στη CPU, 800 FSB και άνω στη ram)
5) όσα περισσότερα sata γίνετε (4 και άνω)
6) όσο καλήτερη ροή αέρα γίνετε και αθόρυβο
7) το κουτί να είναι ευρύχωρο
8) πολλά GB !
9) δεν αξίζει να αγοράσεις "απλή οθόνη για το PC, δώσε 200 ευρό και πάρε TV monitor σαν αυτό. είναι κάτι που θα σου μείνει και θα το έχεις για πολλές χρίσεις! πολύ σημαντικό αυτό
και 10) κάντω όσο ποιο λειτουργικό γίνετε, δλδ με διάφορες συσκευές, bluetooth και τέτοια, wirelles κάρτα αν δεν έχεις ασύρματο ρούτερ με κανένα 20euro αντί να δώσεις 60+ για ένα ασύρματο router.

ΑΑΑΑ και το ποιο βασικό! ΠΟΛΛΆ USB !!!!
τα 5 πρώτα αφορούν τη μητρική και μόνο .
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ellas » 11 Οκτ 2009, 13:05

Καλά πάμε από απόψεις, είστε κοντά στης δικές μου απόψεις τελικά, δηλ φθηνά και μέτρια πράγματα, για μπορούμε να τα αλλάζουμε, σωστά...

και τώρα από μάρκες????? στο περιεχόμενο?
Προδιαγραφές ⇛ AMD ATHLON II X2 250 3.0GHZ │ 2GB DDR3 1600MHz│ ASUS, 512MB DDR2 στα 64-bit │ TFT 22" LG 1024x768 75Hz
ellas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 11 Οκτ 2009, 14:55

ellas έγραψε:και τώρα από μάρκες????? στο περιεχόμενο?

Ram Kingston
Motherboard Assus
Hard drive Western Digital
G.P.U. Nvidia
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 11 Οκτ 2009, 15:05

Για δίσκο καλύτερα πήγαινε για SSD.
Έχουν τρομερή ταχύτητα.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 11 Οκτ 2009, 15:07

Αν δεν μας πεις πόσα λεφτά δίνεις, μπορούμε να φτιάχνουμε συστήματα αιώνια :mrgreen:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 11 Οκτ 2009, 15:12

tolis_01 έγραψε:Αν δεν μας πεις πόσα λεφτά δίνεις, μπορούμε να φτιάχνουμε συστήματα αιώνια :mrgreen:

Τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο δεν λέω... αλλά μπορείς να βρεις αρκετά καλές και οικονομικές λύσεις στις εταιρίες που ανέφερα ανάλογα και τι απαιτήσεις έχει ο καθένας βέβαια.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 11 Οκτ 2009, 16:22

panligo έγραψε:
tolis_01 έγραψε:Αν δεν μας πεις πόσα λεφτά δίνεις, μπορούμε να φτιάχνουμε συστήματα αιώνια :mrgreen:

Τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο δεν λέω... αλλά μπορείς να βρεις αρκετά καλές και οικονομικές λύσεις στις εταιρίες που ανέφερα ανάλογα και τι απαιτήσεις έχει ο καθένας βέβαια.

Ναι, αλλά άλλο οικονομικός υπολογιστής για κάποιον, άλλο για κάποιον άλλο ;)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ellas » 11 Οκτ 2009, 17:03

Για μένα τα λεφτά θα ήθελα να μην ξεπερνάνε τα 300-350 ΕΥΡΩ, "λίγα είναι," αλλά εγώ θέλω τα βασικά για αρχή..
Επεξεργαστή μέχρι 150 ΕΥΡΩ, 2πύρινο ή 4πύρινο?
Μητρική μέχρι 80 ΕΥΡΩ, για κανονικό κουτί,
Μνήμη μέχρι 70 ΕΥΡΩ, για αρχή στα 2 GB RAM, μετά βλέπουμε και ανεβάζουμε στο τέρμα, ανάλογα και με την χωρητικότητα στην μητρική,
Τροφοδοτικό όσο ποιο φθηνό, αρκεί να τροφοδοτεί το σύστημα καλά..
Τα υπόλοιπα δεν τα χρειάζομαι ακόμα, πχ σκληρό δίσκο έχω, κάρτα γραφικών να είναι πάνω στην μητρική, κάρτα ήχου έχω, ασύρματη κάρτα δικτύου έχω, κουτί έχω, dvd κτλ έχω,
Τα υλικά θα τα ψάξω από την σελίδα skroutz.gr,
Πιστεύω να μπορώ να φτιάξω ένα μέτριο προς καλό υπολογιστή, "το θέλω για Internet+download και για μουσική και βίντεο "για παιχνίδια δεν το συζητάω γιατί θα έχω μόνο το ubuntu μέσα,
Και για να κλείσω και να είμαι άνετος με όλα αυτά, θα ήθελα όλα τα παραπάνω να λειτουργούν με το ubuntu χωρίς να έχω τραβήγματα, λογικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσω τα 64bit έκδοσή του ubuntu για το νέο υπολογιστή,

Θα ανεβάσω αργότερα κάποια υλικά που βρήκα εγώ για να μου πείτε τις γνώμες σας,
Ευχαριστώ,
ellas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας