μαθητικό netbook

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Re: μαθητικό netbook

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 10 Οκτ 2009, 22:02

έγραψε:
tolis_01
Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου εγώ: Τι σημασία έχει από ποιο λειτουργικό κάνουν τα μαθήματα; Για εκπαιδευτικό σκοπό δεν δόθηκε το netbook;

Για εκπαιδευτικό σκοπό δόθηκε...Αλλα καλο θα ηταν οι καθηγητες (εφοσον γνωριζουν εστω τα βασικα απο linux) να κανουν 1 μαθημα κ να που παιδια απο εδω τα windows κ απο εδω το linux...θετικα του ενος θετικα του αλλου...!!!

Δεν δινεται καν η ευκαιρια στα παιδια να μαθουν 2 πραγματα για το linux!!!
Εστω αυτο...Δεν ζηταω πολλα νομιζω...!!!

Εγω ειμαι φοιτητης σε ενα τμημα πληροφορικης κ οταν ηρθα ειχαμε σε ολα τα pc ενα partition με linux...τωρα τα εβγαλαν κ μας εβαλαν εναν προσομοιωτη...!
Σε εμας τουλαχιστον εχω την απαιτηση να υπαρχουν κ τα 2 λειτουργικα κ η δικαιολογια τους...τα παιδια δεν ξερουνα να τα χρησιμοποιουν...Γι αυτο θελω τα παιδια της 1ης γυμνασιου να κανουν σε linux κ οχι windows!!!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Οκτ 2009, 16:03

Alexandros_ έγραψε:
έγραψε:
tolis_01
Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου εγώ: Τι σημασία έχει από ποιο λειτουργικό κάνουν τα μαθήματα; Για εκπαιδευτικό σκοπό δεν δόθηκε το netbook;

Για εκπαιδευτικό σκοπό δόθηκε...Αλλα καλο θα ηταν οι καθηγητες (εφοσον γνωριζουν εστω τα βασικα απο linux) να κανουν 1 μαθημα κ να που παιδια απο εδω τα windows κ απο εδω το linux...θετικα του ενος θετικα του αλλου...!!!

Δεν δινεται καν η ευκαιρια στα παιδια να μαθουν 2 πραγματα για το linux!!!
Εστω αυτο...Δεν ζηταω πολλα νομιζω...!!!

Εγω ειμαι φοιτητης σε ενα τμημα πληροφορικης κ οταν ηρθα ειχαμε σε ολα τα pc ενα partition με linux...τωρα τα εβγαλαν κ μας εβαλαν εναν προσομοιωτη...!
Σε εμας τουλαχιστον εχω την απαιτηση να υπαρχουν κ τα 2 λειτουργικα κ η δικαιολογια τους...τα παιδια δεν ξερουνα να τα χρησιμοποιουν...Γι αυτο θελω τα παιδια της 1ης γυμνασιου να κανουν σε linux κ οχι windows!!!

Off topic:
Σε μας δεν κάνουν πληροφορική άλλα εδώ και 3 χρόνια έχουμε αυτό http://econlab.uom.gr/index.php?option= ... &Itemid=66 δες το φώτο :mrgreen:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 13 Οκτ 2009, 02:15

linuxman πραγματικα φανταστικη φωτογραφια...!!! :bow:

Για μενα παντως εχω βρει την λυση...Περνω το λαπτοπ μου σε καθε εργαστηριο κ κανω την δουλεια μου!!! :D
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 13 Οκτ 2009, 10:48

Λοιπόν, έπεσε κι εμένα ένα μαθητικό netbook στα χέρια μου. Είδα πολλά κουλά:
- Κατ'αρχήν, ο φίλος μου που το πήρε δεν έχει σχέση με γυμνάσιο. Το κανονικό Asus 1005HA από το e-shop πήρε αλλά.....του βγήκε μαθητικό :lol:
- Έχει dual boot Windows XP με Xandros.
- O bootloader είναι ο ntldr των windows :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
- To xandros κάθεσαι σε unknown filesystem σύμφωνα με το disk management των xp :crazy: :crazy: :crazy: (άρα σε ext3)
- Δεν υπάρχει boot.ini μέσα στον C: :crazy: :crazy: :crazy:
- Υπάρχει menu.lst μέσα στον C: !!!!!!!!! :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

ΥΓ. Με το που είδε το xandros μου είπε επακριβώς "τι μ****** είναι αυτή;". Η προσπάθειά μου να τον πείσω να κρατήσει το dual boot κρίθηκε άδοξη και με έπεισε να του σβήσω τα partitions του linux για "να χωράει περισσότερα mp3".
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 13 Οκτ 2009, 12:58

tolis_01 έγραψε:Λοιπόν, έπεσε κι εμένα ένα μαθητικό netbook στα χέρια μου. Είδα πολλά κουλά:
- Κατ'αρχήν, ο φίλος μου που το πήρε δεν έχει σχέση με γυμνάσιο. Το κανονικό Asus 1005HA από το e-shop πήρε αλλά.....του βγήκε μαθητικό :lol:
- Έχει dual boot Windows XP με Xandros.
- O bootloader είναι ο ntldr των windows :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
- To xandros κάθεσαι σε unknown filesystem σύμφωνα με το disk management των xp :crazy: :crazy: :crazy: (άρα σε ext3)
- Δεν υπάρχει boot.ini μέσα στον C: :crazy: :crazy: :crazy:
- Υπάρχει menu.lst μέσα στον C: !!!!!!!!! :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

ΥΓ. Με το που είδε το xandros μου είπε επακριβώς "τι μ****** είναι αυτή;". Η προσπάθειά μου να τον πείσω να κρατήσει το dual boot κρίθηκε άδοξη και με έπεισε να του σβήσω τα partitions του linux για "να χωράει περισσότερα mp3".

Επρεπε να του πείς ότι αν έσβηνε τα windows θα χώραγε ακόμα περισσότερα. Και άν είχες ένα live cd η ένα usb φτιαγμένο με rymastersys να του έδειχνες τι ακριβώς παίζει και τί είναι καλύτερο.....!!!
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alkisg » 14 Οκτ 2009, 21:16

Χαχα κάποιοι φοβήθηκαν κι άρχισαν τις διαφημίσεις (το είδα σε banner κάποιου φόρουμ):
http://www.microsoft.com/hellas/GreatOf ... fault.mspx

έγραψε:Θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Ζήτα το λογισμικό στο οποίο έχουν πιστοποιηθεί οι καθηγητές σου, και που διδάσκεται στο βιβλίο πληροφορικής του Γυμνασίου.

...εγώ πάντως προσωπικά πιστοποιώ ότι δεν έχω καμία πιστοποίηση στο Microsoft Office, έχω όμως στο OpenOffice! :)
alkisg
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 14 Οκτ 2009, 21:26

alkisg έγραψε:Χαχα κάποιοι φοβήθηκαν κι άρχισαν τις διαφημίσεις (το είδα σε banner κάποιου φόρουμ):

έγραψε:Θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Ζήτα το λογισμικό στο οποίο έχουν πιστοποιηθεί οι καθηγητές σου, και που διδάσκεται στο βιβλίο πληροφορικής του Γυμνασίου.

...εγώ πάντως προσωπικά πιστοποιώ ότι δεν έχω καμία πιστοποίηση στο Microsoft Office, έχω όμως στο OpenOffice! :)

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί σαν εσένα Άλκη.
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό da_perama1 » 15 Οκτ 2009, 19:12

Υπάρχουν !!! Υπάρχουν !!!! Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από ότι φαντάζεσαι. :wave:
( δεν εννοώ σαν τον μοναδικό Άλκη εννοώ τα σχετικά με την πιστοποίηση )
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-17-generic
3 Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz ‖ RAM 7783 MiB ‖ Intel DH55TC -
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 02)
5 eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection [8086:10f0] (rev 06)
da_perama1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 16 Οκτ 2009, 23:24

έγραψε:Χαχα κάποιοι φοβήθηκαν κι άρχισαν τις διαφημίσεις (το είδα σε banner κάποιου φόρουμ):

Έχουν πολύ ΘΡΑΣΟΣ. Έλεος. Τι σηναίνει δηλαδή «το πρώτο του netbook χρειάζεται το σωστό συνδυασμό για να μη χάσει τη μπάλα, για να μην μείνει στα τυφλά, για να μην το ρίξει στα βαθιά και πάλι ΕΛΕΟΣ!!!!!!! Με το ms οφφιψε ΧΑΝΕΤ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Ακούτε χάλια ρε. ...Αλλά τώρα που το σκέφτομαι να κάποιος μαθητής ζητήσει το netbook του με ms office 2007 δεν θα πρέπει να τα πληρώσει από την τσέπη του. Σίγουρα.« :lol: :lol:

έγραψε:Σε εμας τουλαχιστον εχω την απαιτηση να υπαρχουν κ τα 2 λειτουργικα κ η δικαιολογια τους...τα παιδια δεν ξερουνα να τα χρησιμοποιουν...Γι αυτο θελω τα παιδια της 1ης γυμνασιου να κανουν σε linux κ οχι windows!!!

Νομίζω ότι είναι στην διακριτική ευχαίρια των παιδιών σ ποιο λειτουργικό θα δουλέψουν. Ο αδελφός μου (δημιουργός του Topic, geokas 7) είχε ήταν ο μόνος που είχε εγγατεστημένα τα σχολικά προγράμματα στο linux φυσικά και εντυπωσίασε. Άρα ο καθένας θα είναι σε όποιο λειτουργικό θέλει και απλώς θα χρησιμοποιούνε τις ίδιες εφαρμογές.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 16 Οκτ 2009, 23:37

έγραψε:Νομίζω ότι είναι στην διακριτική ευχαίρια των παιδιών σ ποιο λειτουργικό θα δουλέψουν. Ο αδελφός μου (δημιουργός του Topic, geokas 7) είχε ήταν ο μόνος που είχε εγγατεστημένα τα σχολικά προγράμματα στο linux φυσικά και εντυπωσίασε. Άρα ο καθένας θα είναι σε όποιο λειτουργικό θέλει και απλώς θα χρησιμοποιούνε τις ίδιες εφαρμογές.

Τα παιδιά μόλις δούν τα πειραγμένα των διπλανών τους να είσαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν απο περιέργεια και μόνο.
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)