Μετα απο την εγκατασταση του Ubuntu 9.10 καποια γεγονοτα αλλαξαν επομενως θα ξαναπεριγραψω το προβλημα:
Το συστημα μου ειναι αυτο:
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
HDD1: WD 500GB Black Caviar
HDD2: WD 1TB Green Caviar
Case: CoolerMaster Haf 932 Black Case
PSU: Crosshair CMPSU-650TXEU 650W
Monitor: Samsung Syncmaster P2370
Ειχα δοκιμασει τα: Ubuntu 9.04, openSuSe 11.1 and Linux Mint (ειτε 32bit ειτε 64 bit) οπου το προβλημα ηταν ακριβως το ιδιο. Δεν μπορουσα να βαλω την αναλυση 1920x1080 στην οθονη μου. By default εβγαινε η streched 1600x1200. Επισης ειχα το ενοχλητικο watermark την κατω-δεξια γωνια οπου ελεγε: "AMD Not supported hardware". Οι περισσοτερες συμβουλες που εβρισκα online ελεγαν να χρησιμοποιησω την εντολη "aticonfig" ή "aticonfig --initial". Παρολα αυτα δεν μπορουσα, καθε φορα που χρησιμοποιουσα μια απο τις δυο, εβγαινε το μηνυμα: "aticonfig: not supported adapters detected". Κανεις δεν καταφερε να με βοηθησει σε αυτο.
Μολις εγκατεστησα το Ubuntu 9.10 Karmic Koala 64bit και τα πραγματα αλλαξαν, παρολα αυτα το προβλημα παραμενει. Μετα την εγκατατασταση του driver της ATI μεσω του Hardware Driver μενου η εντολη "aticonfig" λειτουργει!!! Η εντολη "aticonfig --initial" ομως οχι. (καταλαβενετε την απογοητευση μου εκεινη την στιγμη, ημουν ετοιμος να βαλω τα κλαματα... Cry )
Οταν βαζω λοιπον την εντολη "aticonfig --initial" παιρνω το μηνυμα:
"Found fglrx primary device section
Unable to find any supported Screen sections"
Επισης το xorg.conf ειναι ετσι:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Default Device"
Driver "fglrx"
EndSection
Επισης πρεπει να αναφερω το εξης: Και στα Windows μετα απο format, βαζοντας μονο τον driver της ΑΤΙ δεν μπορουσα να εχω την αναλυση 1920x1080. Η μεγιστη αναλυση που ειχα ηταν 1600x1200. Το προβλημα διορθονωταν μολις κατεβαζα τον Driver της οθονης απο το site της Samsung. (αυτον εδω:
http://www.samsung.com/gr/support/downl ... p_nm=P2370). Μολις λοιπον τον εβαζα ειχα την επιλογη 1920x1080. Δυστυχως, η Samsung δεν εχει driver για το linux. Επομενως υποθετω πως θα πρεπει να κανω force την αναλυση που θελω...
Εκλιπαρω για βοηθεια... Και σας ευχαριστω εκ των προτερων... Sad