Πειρατεία mp3/ταινιών και πειρατία λογισμικού...[σκέψεις]

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Πειρατεία mp3/ταινιών και πειρατία λογισμικού...[σκέψεις]

Δημοσίευσηαπό sparus » 05 Σεπ 2009, 19:49

<humor mode>
Ιδέα!!:
Να βάλουμε copyright στα posts, πριν κάνουμε quote να ζητάμε την άδεια του συγγραφέα και να αποφασίσει ο καθένας πόσα θέλει να του δίνουμε για να διαβάζουμε τα posts του ως κομμάτι της πνευματικής του ιδιοκτησίας.
Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και πρέπει κάπως να επιβιώσουμε..</humor mode>

Στην αρχαία ελλάδα οι χορηγοί αναλάμβαναν το κόστος των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για να μπορούν αυτές να πραγματοποιηθούν και να είναι δωρεάν για όλους. Τότε θεωρούσαν το θέατρο ψυχαγωγία και είχε άλλη αντιμετώπιση τώρα είναι διασκέδαση άρα όχι κάτι απαραίτητο.
Κοντεύουν να μας πείσουν ότι για να ζήσουμε χρειαζόμαστε απλώς ένα πιάτο φαΐ. Για να επιβιώσουμε χρειαζόμαστε ένα πιάτο φαΐ όχι για να ζήσουμε.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 05 Σεπ 2009, 20:38

Τώρα εδώ που τα λέμε ... κι αν δεν ζήσουμε δεν τρέχουν και πολλά για το σύμπαν!
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 05 Σεπ 2009, 21:23

Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 05 Σεπ 2009, 22:37

da_perama1 έγραψε:... Οι καλλιτέχνες για να ζήσουν ας βγουν στον κόσμο να δώσουν συναυλίες, απαγγελίες, ομιλίες και ας μην περιμένουν να ζήσουν από μια ηχογράφηση ή μια εκτύπωση. Οι κινηματογραφιστές ας αρκεστούν στα εισήτήρια των κινηματογράφων.Οι επιστήμονες ( η πιο απαράδεκτη κατηγορία ) μπορούν να ζήσουν με τους μισθούς τους και με τις πωλήσεις των βιβλίων τους σε πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες.
Σαν τελευταίο επιχείρημα που δείχνει τον παραλογισμό του θέματος, μην ξεχνάμε ότι η Microsoft επεχείρησε να κατοχυρώσει με πατέντα ( αν δεν το έχει ήδη κάνει ) το διπλό κλικ στο ποντίκι και οι εταιρείες βιοτεχνολογίας τμήματα του γενετικού υλικού ζώντων οργανισμών.
Δεν υπάρχει κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, μόνο υλικής ιδιοκτησίας.

+1
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 06 Σεπ 2009, 11:00

Βασικά πρέπει να διαχωρίσουμε την πειρατεία στο λογισμικό με αυτή στα multimedia. Τα multimedia (μουσική & βίντεο) είναι μόνο για διασκέδαση & ψυχαγωγία. Το λογισμικό είναι για πολλές δουλειές όπως έρευνα, εκπαίδευση, επαγγελματική χρήση & τέλος διασκέδαση & ψυχαγωγία (παιχνίδια). Στο λογισμικό υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αφού υπάρχει το ΕΛ/ΛΑΚ. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι (για τους γνωστούς λόγους που έχουμε αναλύσει & σε άλλα παρόμοια θέματα εδώ μέσα) χρησιμοποιούν ιδιοκτησιακό λογισμικό κλειστού κώδικα. Αυτό το κλίμα συντηρείται από εταιρίες κολοσούς γιατί αποδίδει κέρδη δισεκατομμυρίων Ευρώ κάθε χρόνο. :shh: Όλα γίνονται με σκοπό το χρήμα. :thumbdown:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 23 Οκτ 2009, 21:15

:think:
Δείτε και αυτό :thumbup:

έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο το οποίο
το αγοράζεις και κατεβάζεις σε ηλεκτρονική μορφή ( pdf)
με 0.00 ευρώ :lol: :lol: :thumbup: απο e-junkie
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό garch » 23 Οκτ 2009, 23:15

Να σας πω... εγώ είμαι φοιτητής αρχιτεκτονικής. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Autodesk μου παρέχει δωρεάν προγράμματα για ΑΥΣΤΗΡΑ την ελάχιστη διάρκεια των σπουδών μου (5 χρόνια). Και αφού εγώ έχω μάθει τα προγράμματα, με το που περνάνε τα 5 χρόνια, είμαι υποχρεωμένος να αγοράσω αυθεντικό το AutoCAD, το Maya (βέβαια ψήνομαι να το γυρίσω στο blender) και ό,τι άλλο υλικο μου χρειάζεται.
Και ερωτώ: πώς περιμένετε κύριοι να επιβιώσω εγώ, όταν πρέπει μετά τον 5ο χρόνο να δώσω τρεις μισθούς για να πάρω το ένα μόνο πρόγραμμα, και ενώ ούτε καν μου αφήνει η σχολή χρόνο για να δουλέψω??? Ενώ ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι στα 5 χρόνια σταματάω κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και έχω έτοιμο πτυχίο, θα πρέπει να δουλεύω τουλάχιστον ένα χρόνο για να μαζέψω λεφτά στην άκρη μόνο για το AutoCAD.
Τα ίδια και χειρότερα με τη μόνη εναλλακτική που έχω, το ArchiCAD (4250 dollars)...

Συγγνώμη, αλλά το σύστημα με ωθεί να κατεβάσω σπασμένο λογισμικό...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 Jaunty i386 σε LG R700-UAP11HS
Προδιαγραφές ⇛ T7500 2.2 GHz │ 250GB Serial ATA │ DDR2 2x 1024MB 667 MHz │ NVIDIA GeForce Go 8600M GS │Intel Next-Gen Wireless-N │ Bluetooth 2.0 + EDR │ HD Audio │ TFT 17.1" Fine Bright
Άβαταρ μέλους
garch
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 24 Οκτ 2009, 01:04

garch έγραψε:Να σας πω... εγώ είμαι φοιτητής αρχιτεκτονικής. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Autodesk μου παρέχει δωρεάν προγράμματα για ΑΥΣΤΗΡΑ την ελάχιστη διάρκεια των σπουδών μου (5 χρόνια). Και αφού εγώ έχω μάθει τα προγράμματα, με το που περνάνε τα 5 χρόνια, είμαι υποχρεωμένος να αγοράσω αυθεντικό το AutoCAD, το Maya (βέβαια ψήνομαι να το γυρίσω στο blender) και ό,τι άλλο υλικο μου χρειάζεται.
Και ερωτώ: πώς περιμένετε κύριοι να επιβιώσω εγώ, όταν πρέπει μετά τον 5ο χρόνο να δώσω τρεις μισθούς για να πάρω το ένα μόνο πρόγραμμα, και ενώ ούτε καν μου αφήνει η σχολή χρόνο για να δουλέψω??? Ενώ ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι στα 5 χρόνια σταματάω κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και έχω έτοιμο πτυχίο, θα πρέπει να δουλεύω τουλάχιστον ένα χρόνο για να μαζέψω λεφτά στην άκρη μόνο για το AutoCAD.
Τα ίδια και χειρότερα με τη μόνη εναλλακτική που έχω, το ArchiCAD (4250 dollars)...

Συγγνώμη, αλλά το σύστημα με ωθεί να κατεβάσω σπασμένο λογισμικό...

Λάθος με λίγη προσπάθεια μιας και έχεις μάθει το ένα θα μάθεις και αυτό http://www.varicad.com/en/home/online-store/ το ελάχιστο 600€
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 24 Οκτ 2009, 01:26

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 03:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό garch » 24 Οκτ 2009, 02:16

Ναι το ξέρω το Varicad, αλλά τρέχει και σε παράθυρα? Δεν το ξερα... τί μαθαίνει κανείς.... Ξέρουμε αν αξίζει?

Βέβαια έχει να κάνει και με το τί πρόγραμμα δουλεύουν οι περισσότεροι.. δλδ εντάξει αποθηκεύει .dxf αλλά αν βρίσκεσαι σε μια επιχείρηση, δεν μπορεί να δουλεύει ο καθένας ότι πρόγραμμα θέλει, και λίγοι έχουν τη διάθεση να κάτσουν να εντρυφήσουν σε δεύτερο σχεδιαστικό πρόγραμμα, ενώ ξέρουν το ένα ....
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 Jaunty i386 σε LG R700-UAP11HS
Προδιαγραφές ⇛ T7500 2.2 GHz │ 250GB Serial ATA │ DDR2 2x 1024MB 667 MHz │ NVIDIA GeForce Go 8600M GS │Intel Next-Gen Wireless-N │ Bluetooth 2.0 + EDR │ HD Audio │ TFT 17.1" Fine Bright
Άβαταρ μέλους
garch
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων